Reklama

Reklama

Ultimate Avengers: Konečná pomsta

  • USA Ultimate Avengers (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1945, druhá světová válka vrcholí. Nacisté se spojili s mimozemšťany a odpálili jadernou střelu na Washington. Kapitán Amerika se obětuje, aby zachránil svou vlast, ale končí uvězněn v hlubinách oceánu. Současnost. Generál Fury a vládní organizace S.H.I.E.L.D objevují dávno ztraceného hrdinu právě včas, aby mohli sestavit tým schopný ubránit Zemi před návratem mimozemšťanů. Kapitán Amerika, Iron Man, Hulk, Thor, Černá vdova, Wasp a Giant-Man se stávají superhrdinskou skupinou Ultimate Avengers. Inspirací animáku je úspěšný komiks The Ultimates od scénáristy Marka Millara (Wanted) a kreslíře Bryana Hitche. Odkazuje k němu novinová fotografie v posledním záběru filmu. Tato dvoustránková kresba se objevila v jedenáctém sešitu série. (snook)

(více)

Recenze (67)

T2 

všechny recenze uživatele

O akciu nie je núdza ale príbeh mohol byť trošku viac prešpikovaný, lebo tieto komiksové epizódky mi prídu veľmi podobné. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Relativně krátké, což je příjemné, a současně zajímavé. Komiksové postavy působí dobře, stejně jako samotné prostředí komiksového světa, kterou animátoři vytvořili. Vše je na svém místě, včetně akce, které je dost, příběhu, který potěší a i hudby. Co tedy chybí a proč opět jen 3*? Animovaný film má prakticky neomezené hranice, ale potřebuje krátkou délku a velmi hutný děj (neplést s tempem). To se zatím nepodařilo naplnit bezezbytku a ještě trochu emoce a konečná podoba animáků bude skvělá. Další krok k lepším komiksovým zítřkům, ale bude to chtít ještě dost práce a pořádného filtru na superhrdiny (někteří, na to prostě nemají ...). ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pohodový kreslený film o super-hrdinech od Marvelu, které čím dál více v poslední době známe z komixových filmů. Od začátku do konce se nese v akčním stylu a většinou si drží tempo a nestihne nudit. Kapitán Amerika, Iron Man, Pym, Wasp, Thor a Bruce „doktor Banner jako Hulk, na kterého nikdo nestačí, ani dohromady, jedině s pomocí séra. Po Superman: Doomsday a Batman: Gotmah Knights další stejně laděný snímek, který mě bavil a trošku vrátil do dětských let, kdy jsem na Supermaxu sjížděl stále dokola kresleného Spider-Mana ;-) Musím ještě shlédnout kresleného Iron Mana a dvojku Ultimate Avengers. 7/10* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jako spotřební komiksovka pro děcka obstojné, jako adaptace Millarových ULTIMATES totální průšvih, který s výjimkou závěrečného akčního inferna nemá co nabídnout a implementací mizerně stylizovaných mimozemšťanů dělá z celého příběhu nehoráznou frašku. Navíc si nevzpomínám, kdy byla partička Avengers otravnější. 5/10 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pokud jste fanoušci Marvelu, tak je dobré tento film vidět, ale jednou to určitě stačí. Vyloženě mě štval Giant Man, to je fakt trapák. Dobrej je naopak Hulk. Jinak je to dobrá zábava, ačkoliv příběh je trošku slabej. Průměr. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Toto je skvělé zpestření pro fanouška komiksů a snad každý z toho musí být nadšený. U mě je nevýhoda, že jsem to viděl až letos, tedy až po skvělých filmech a seriálech z dílny Marvel studios, obzvláště musím zdůraznit seriál Avengers : Nejmocnější hrdinové světa, se kterým jsem si to v duchu chtě nechtě musel srovnávat. Animace je skvělá a perfektně mi sedla, problém mám jen s několika postavami. A to především s Hulkem, který se mi hodně nelíbil a taky trošku s Thorem, jinak byli všichni vyobrazeni celkem obstojně. Co se týče charakterů jednotlivých postav, tak ultimates skoro neznám, nevyznám se v jednotlivých rozdílech mezi původním komiksem a proto pro mě bylo chování některých postav překvapující, obzvlášť, když je v EMH vykreslili jinak. Problémy jsem měl hlavně s Thorem, kterej pořád jenom něco mlel o Asgardský kultuře a vůbec nechtěl spolupracovat (ovšem pak jako by se změnil a šel bojovat). Hank Pym byl vyobrazen jako arogantní pitomec, stejně tak i Tony Stark, ale u toho to má tak být. Naopak největším překvapením byl Kapitán Amerika, který je přirozeným vůdcem a tak to má být, tady by se měli inspirovat filmaři. A nyní se dostávám k hlavnímu problému. Je jím Thorovo kladivo. To, že to vlastně není kladivo, ale něco mezi kladivem a sekerou, to bych ještě hodit za hlavu dokázal. Ovšem kamenem úrazu byla scéna, kdy Hulk zvedl kladivo(!!!) a mrštil ho po Thorovi! Pak ho uzvedl znovu, jako by vážilo třeba 500kg, ale jakoby stačila dostatečná síla, kterou Hulk bezesporu ovládá. Jak jsem psal, Ultimates moc neznám, ale tohle je naprostá blbost! Kladivo je začarované Odinem, nikdo nikdy v komiksech kladivo nezvedl, kromě Red Hulka, ovšem ne za běžných podmínek, které panují na Zemi. Útěchou mi je jen to, že to nedělali animátoři v Marvelu, jelikož studio ještě neexistovalo. Abych to tedy shrnul, takže krom pár drobností je to zábavná podívaná a budete si užívat shody i neshody jedné z nejslavnějších skupin Marvelu - Avengers...90% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Obrovským plusem pro mě je, že po zkouknutí Ultimate Avengers nemusím číst komiks, ke kterému bych se časem nejspíše dostal. Co jsem měl možnost vidět, tak tvůrci zachytili papírovou podobu poměrně přesně, a já dám v tomto případě přednost raději hýbajícímu se Kapitánovi Amerika, než kreslenému v sešitu. První část dvojdílného trháku má skvělý úvod, překvapivě dobrou hudební složku, nabušenou akci, a nuda zde rozhodně nehrozí. Sledovat selekci jednotlivých hrdinů je zábavné (hezky se s nimi Nick Fury "sral"), příběh je typicky komiksově roztomilý až kýčovitý. Pro zběžné znalce je pak slast, sledovat všechny slavné hrdiny Marvelu, jak spolu spolupracují. Thor, Iron-man, Hulk... ti všichni tu jsou, a je to úchvatné. Konečná pomsta 1 mě překvapila svým tempem, a rozhodně jsem si ji užil - tři hvězdičky jsou málo! Po skončení jsem se ihned vrhnul na druhý díl... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

No nevím, já na tyto animáče asi nějak nejsem. Vlastně jsem se na tuto kreslenou akčňárnu díval hlavně z důvodu přípravy na další avizované komiksy ze stáje Marvel. Přece jen toho o postavách zase tolik nevím a tak tento film beru jen jako takové studium, kdo že to všechno je v týmu Avengers. Bez některých bych se jistě obešel. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 78%***TV/// Dabing 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 9/10/// PLUS: závěrečná akce je opravdu velkolepá, animované postavy kupodivu dokáží vytvořit emoce, vztahy mezi postavamy jsou zajímavé, protivníci jsou silní, animace je slušná MÍNUS: nejvíc mě rušil slabší český dabing a hůř jsem si na něj zvykal, rád bych řekl, že dějově to kopíruje filmové Avengers, ale pravdou je že tento snímek vznikl dříve a ostatně, tady není moc co vymyslet, když to má jasně danou předlohu./// Shrnutí: Byl jsem docela zvědav kde se dějově bude nacházet Konečná pomsta, která ve skutečnosti není ani tak konečná jako spíš prvotní. Poprvé se tu spolu setkávají a utkávají nám známí hrdinové. Oproti hraným Avengers tu najdeme navíc GiantMana (ještě větší frajírek než v českém dabingu Touny Stark) a Janet Pym alias The Wasp, která mi přišla docela zajímavá a užitečná, ovšem u hrané verze by její proměna nebyla tak snadná. Naopak tu chyběl Hawkey, což je celkem škoda, na druhou stranu i tak tu bylo přehrdinováno. A opět pro mě Hero number one zůstává Captain America a jeho osudový příběh. Celkově jsem se dobře bavil a hlavně jsem se nedokázal odtrhnout. Může mrzet, že to dějově moc nepřekvapí, ale aspoň si můžu srovnat animovanou a hranou verzy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších kreslených komiksových filmů, pravdou však je že přibližně v půli je film dost nudný tak jsem to dokoukal bez problémů, nejlepší byl asi Hulk a závěrečná bitka měla koule. Není to sice nic extra dobrého ale koukatelné to je. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednotliví hrdinovia a akcie fungujú skvelo. Problém je trochu s príbehom (priveľa hrdinov, primálo času), ale aj napriek tomu, že zápletka okolo emzáckej invázie je trestuhodne v pozadí, ide o solídnu tímovku. Finále s Hulkom ma presvedčilo, že štyri hviezdy si toto zaslúži. Koniec koncov, pri sledovaní mi napadlo, že títo týpci by nakopali LIGE SPRAVODLIVÝCH (Krize na dvou Zemích ) zadok. Aj keď pri LS: Nová hranice by to bolo asi vyrovnané... ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Šlo to, ale nenadchlo. Všechny ty příběhy už jsem několikrát viděl trochu jinak, a třeba takové filmové zpracování mě oslovilo mnohem víc (teď mluvím o příběhu). Nevím, co víc odpovídá komixům a co ne, a je mi to fuk. Prostě píšu, jak jsem to cítil. Kdybych do té doby neviděl nic ze světa Avengers, byl bych asi víc spokojený. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Určitě potěší obsazení tolika postav. Méně pak poněkud jednoduchý děj a příběh. Animace je možná až mírně obyčejná, ale třeba vykreslení Captain America se vydařilo. Celkově v žánru animovaných komiksových filmů průměr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Severní atlantik 1945 a zdařilá válečná scéna vás navodí na akční náladu. Naštěstí je pak ve stejném rytmu i celý film. Kresba mohla být lepší ( závěrečné titulky to dokazují ), ale viděl jsem i spoustu horších. Otázka života Supervojáka zaznívá od začátku snímku. A ještě jedna otázka. Pomáhali Německé říši mimozemšťané? Jsem opačného názoru. Miluji to prolínání všech postav: Hulk, Kapitán Amerika, Stark Interprises, a přidá se i Thor, ale trochu později, zdolával kance z Altheimu. Zato Hulk se nám rozjel. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Nuda to není v žádném případě, což dokazuje už počáteční sekvence ze 2 světové války s Kapitánem Amerikou a v podobném duchu se odehrává celý film, který díky poměrně skromné stopáži i velmi rychle a příjemně odsýpá. Především, ale Avengers v plné kráse ukazují kouzlo komiksových týmovek . Fandy hrdinů s bublinou u pusy by tohle nemělo minout. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Ultimátní bitva všech proti Hulkovi a před tím dosti pofidérní děj plný nacistů, superhdinů, patriotistických řečí a ekologických problémů, přesto nějak nejde dát méně jak čtyři. Je to tak úžasně naivní, že se nelze nepobavit, minimálně pokud to vidíte v tak skvělé atmosféře, která panovala na IstroConu 2010. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Mám mnohem radši Justice League a vůbec celý ten DC universe než tenhle Marvel. Ultimate Avengers nejsou ničím výjimečným. Nejvíc mě bavil úvod odehrávající se v době WWII, pak ta scéna, s Thorem a lovci velryb a nakonec závěrečná bitka. Zbytek nebylo nic moc. Nick Fury, Wasp a Giant Man jsou pro mě strašně nezajímavé postavy. Taky se tu ukázalo, jak moc dal Iron Manovi Downey v hraném filmu. Nevím nevím, jak by to dopadlo bez něj, protože tato animovaná verze mě moc nepřesvědčila. Hulka moc nemusím, ale tady jeho postava patřila k těm zajímavějším. Black Widow je pekelně sexy, Thor je děsnej sympaťák a Kapitán Amerika je taky fajn, i když mnohem víc se mi hodí do tý doby druhý světový. Obecně si myslím, že hlavní problém, alespoň pro mě, spočívá u celého týmu Avengers ve veliké nesourodosti a nevyváženosti jednotlivých postav. Ty sice můžou každá dobře fungovat ve svém světě, ale prostě nějak mi k sobě nejde dohromady severský bůh a chlápek v robotickým kostýmu. Příběh nebyl nic moc a animace taky nijak zvlášť neuchvátila. ()

Reklama

Reklama