Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wyatt Tripps, studentský nováček se skvělým zástřihem, je přesně jako každý jiný kluk, který chodí s pannou - dokonale frustrován. Jeho přitažlivá přítelkyně Kim jen mluví - a žádná akce. Navíc se přihlásí na univerzitu do New Orleansu, což je víc než 1000 mil daleko. Tripps je však do Kim zamilován, píše jí dopisy a svou lásku jí vyznává každou noc i telefonicky. Love story nabere zcela jiný směr, když se při jednom telefonátu roztoužený mladík od Kiminy spolužačky dozví, že jeho děvče právě odešlo s nějakým Rickerem. Wyatt se rozhodne pro ráznou odvetu: přemluví ochotnou striptérku, aby napsala Kim žhavý indiskrétní dopis... (Intersonic)

(více)

Recenze (65)

boni 

všechny recenze uživatele

Takový trochu dospělejší Road Trip, tedy téměř s absencí toho nejvíce infantilního humoru (vyjma klasické teen poetiky: „Nemůžu vypovědět, jak moc mi scházíš, myslím na tebe minimálně 3x denně.“), a to je velká škoda. Jinak se ale jedná o velmi příjemnou komedii, která díky kratší stopáži nestihne nudit, no, a navíc má Reese, i když tedy s hrozným účesem, avšak zase s velkou dávkou sarkasmu. Neprávem (polo)zapomenutá komedie plodných devadesátých. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pitomá zápletka = zdařilý základ pro výbornou rom-com? Nejspíše ano a ačkoliv jsem se poměrně dobře bavil, tak mě leckdy některé připitomnělé situace dost iritovaly. Ovšem hlavní dvojka mě baví dodnes, hlavně mladý Paul Rudd je takové sympatické pako, kterému uvěříte cokoliv a i z dnešního pohledu se filmu vyplatí dát šanci. Zvlášť když současné žánrovky povětšinou bývají i o řád horší. PS : Dvaadvacetiletá Reese Witherspoon byla sakra sexy.. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Excelentní romantická teenage road movie, která staví na podobně scestném jádru jako Trojská Válka s Jennifer Love Hewittovou...na jedné straně máme pitomoučkou blonďatou mrchu s potřebou někoho ovládat a na straně druhé bezkonkurenční tmavovlasou Ivy Millerovou alias Reese Witherspoon alias holku od rány a skvělou kámošku, která má neuvěřitelný smysl pro sarkasmus. "Hlavním hrdinou" je Wyatt Trips alias Paul Rudd alias Phoebein pošahaný přítel:P Zápletka je celkem solidně popsaná v textu distributora, ale kdo neviděl Reese jak diktuje onen "originální list" po tom co celý večer poslouchala Tripsovy nářky, ten si tuhle ženskou doopravdy nezamiluje:) A abych vás navnadil ještě trošku víc, Reese tady své půvaby předvede opravdu okouzlujícím způsobem;) a navíc se předvede jako nejlepší roztleskávačka jakou jsem kdy v životě viděl...a to předvede jen tři písmena:) A když ke vší té romantice a legraci zahraje pohodová muzika, může divák konstatovat, že tímhle rozhodně čas neztratil. V daném žánru rozhodně doporučuju, 70%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, příjemná road movie, a především příjemný předchůdce kultovního Road Tripu. Nehodlám tady srovnávat tenhle film s Road Tripem, je možné, že tvůrci Road Tripu se tímto filmem mohli inspirovat, ale Road Trip ve výsledku působí docela jinak než Nebezpečná zásilka, i když náměty jsou podobné, ale cesta za zásilkou, která se nesmí dostat za žádnou cenu k adresátce, je v obou případech dosti rozdílná. Tady jde v podstatě o to, že Wyatt se domnívá, že jeho přítelkyně Kimberly, která je na kolejích někde na druhé straně země, ho podvedla. Tak za pomoci velice sympatické dívky Ivy napíše pro Kimberly peprný dopis, přidá kondom, který se tváří jako použitý, a k tomu navíc přidá fotku s jinou dívkou. To vše odešle expresní poštou, jenže se dozvídá, že je všechno špatně, a tak se za pomoci sympatické Ivy vydává za zásilkou. Tento děj sám o sobě zní docela zajímavě, a když se k tomu po cestě přidají ještě další zajímavé zápletky, jako například když se Wyatt stává rukojmím sériového vraha, když jsou Wyatt a Ivy zatčeni, když jim spadne auto do jezera, to všechno jen znásobuje atraktivitu už tak velice opriginálního příběhu. Navíc je dost příjemným bonusem dívat se téměř po celou dobu filmu na velice netypicky tmavovlasou Reese Witherspoon, které tmavá barva vlasů opravdu hodně sluší. K tomu zde exceluje v hlavní roli Paul Rudd, kterého mám od seriálu Přátelé hodně rád. Takže ve výsledku musím říci, že se mi to líbilo skoro stejně jako Road Trip, a není tedy důvod neudělit stejné hodnocení. Je to ve svém žánru dost originální film, z toho důvodu tedy uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Nebezpečná zásilka mne zlákal ke shlédnutí hlavně kvůli své hlavní náplni, kterou bylo téma road movie. Jízda za nějakým cílem, poznávání nových krajů do té doby neznámých a spousta šílených zážitků mne prostě vždycky bavila. Nikdy jsem ale od takových filmů nečekal nic víc, než dobrou zábavu a tak to bylo i u tohoto filmu. Přesto bych v nebezpečné zásilce možná překvapivě mohl najít nějaké poučení nebo zprávu pro mladé lidi, kterou by mohlo být to, že láska dokáže divy a nelze s ní nějak kalkulovat, odkládat něco na pozdější dobu, protože dokáže zastřít logické uvažování a nutí člověka jednat bez rozmyslu a zcela spontánně. Důležitější ve filmu byla ale zábava ztřeštěného charakteru, které se nám doma dostalo přehršel. Podobných filmů jsem viděl už několik a tento bych zařadil mezi ty zajímavější, ale nikoli nejlepší. Vše začalo, když se student Wyatt Trips dozvěděl, že jeho milovaná osůbka a přítelkyně Kim Jasneyové studující stovky mil daleko, odešla ven Rickerem. Vysvětlil si to tak, že je mu nevěrná a tak jsem zcela chápal, že se zamilovaný Wyatt ožral ve striptýzovém baru. V opilosti sepsal s pomocí známé Ivy dopis, v němž drsným způsobem vyjádřil své rozčarování z nevěry Kim a zároveň se s ní rozešel. Slova do dopisu mu nadiktovala Ivy, kterou si zahrála Reese Witherspoon, pro mne jediné známé jméno mezi hereckým obsazením nebezpečné zásilky. Tohle pro mne byla jedna z nejpovedenějších scén v celém snímku, protože ta slova a věty v dopise byla excelentní. Dopis vhodil do schránky přepravní společnosti, která jej měla expresně doručit adresátovi. Když se ráno Wyatt probudil, zavolala mu Kim, že Ricker je pes a že se na něj těší, protože se blížil svatý Valentýn. Wyatt si uvědomil svou chybu a rozhodl se zásilku stopnout. V kanceláři přepravní společnosti se mu to nepovedlo, dokonce ani ukrást obálku přímo z auta, takže mu nezbylo, než se letadlem vydat přes USA za svou milou. Jenže letadlo neodletělo a on musel zvolit náhradní dopravu, což bylo auto Ivy, která se vydala na cestu s ním. Samozřejmě během putování zažili spoustu dramatických a úsměvných momentů, více či méně vtipných. Také mne nepřekvapilo, že se vztah mezi Wyattem a Ivy posunul do poněkud jiných sfér, než si oba na začátku jízdy vůbec kdy připustili. Byl to zkrátka příjemný, zábavný, nenáročný, romantický a milý film na večerní sledování, po němž se dobře spinkalo. A za to všechno ode mne Nebezpečná zásilka získala tři zaslané hvězdy ***. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Všichni tři představitelé hlavních rolí - Paul Rudd, Reese Witherspoon a Christine Taylor - se objevili alespoň ve dvou epizodách seriálu Přátelé. (Greg)

Reklama

Reklama