Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wyatt Tripps, studentský nováček se skvělým zástřihem, je přesně jako každý jiný kluk, který chodí s pannou - dokonale frustrován. Jeho přitažlivá přítelkyně Kim jen mluví - a žádná akce. Navíc se přihlásí na univerzitu do New Orleansu, což je víc než 1000 mil daleko. Tripps je však do Kim zamilován, píše jí dopisy a svou lásku jí vyznává každou noc i telefonicky. Love story nabere zcela jiný směr, když se při jednom telefonátu roztoužený mladík od Kiminy spolužačky dozví, že jeho děvče právě odešlo s nějakým Rickerem. Wyatt se rozhodne pro ráznou odvetu: přemluví ochotnou striptérku, aby napsala Kim žhavý indiskrétní dopis... (Intersonic)

(více)

Recenze (65)

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, příjemná road movie, a především příjemný předchůdce kultovního Road Tripu. Nehodlám tady srovnávat tenhle film s Road Tripem, je možné, že tvůrci Road Tripu se tímto filmem mohli inspirovat, ale Road Trip ve výsledku působí docela jinak než Nebezpečná zásilka, i když náměty jsou podobné, ale cesta za zásilkou, která se nesmí dostat za žádnou cenu k adresátce, je v obou případech dosti rozdílná. Tady jde v podstatě o to, že Wyatt se domnívá, že jeho přítelkyně Kimberly, která je na kolejích někde na druhé straně země, ho podvedla. Tak za pomoci velice sympatické dívky Ivy napíše pro Kimberly peprný dopis, přidá kondom, který se tváří jako použitý, a k tomu navíc přidá fotku s jinou dívkou. To vše odešle expresní poštou, jenže se dozvídá, že je všechno špatně, a tak se za pomoci sympatické Ivy vydává za zásilkou. Tento děj sám o sobě zní docela zajímavě, a když se k tomu po cestě přidají ještě další zajímavé zápletky, jako například když se Wyatt stává rukojmím sériového vraha, když jsou Wyatt a Ivy zatčeni, když jim spadne auto do jezera, to všechno jen znásobuje atraktivitu už tak velice opriginálního příběhu. Navíc je dost příjemným bonusem dívat se téměř po celou dobu filmu na velice netypicky tmavovlasou Reese Witherspoon, které tmavá barva vlasů opravdu hodně sluší. K tomu zde exceluje v hlavní roli Paul Rudd, kterého mám od seriálu Přátelé hodně rád. Takže ve výsledku musím říci, že se mi to líbilo skoro stejně jako Road Trip, a není tedy důvod neudělit stejné hodnocení. Je to ve svém žánru dost originální film, z toho důvodu tedy uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o vyřešení jedné začínající "podpantoflizace" způsobem trošku drsným, ale fungujícím vždy a všude. Za nádhernou Reese Witherspoonovou o hvězdičku víc :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Excelentní romantická teenage road movie, která staví na podobně scestném jádru jako Trojská Válka s Jennifer Love Hewittovou...na jedné straně máme pitomoučkou blonďatou mrchu s potřebou někoho ovládat a na straně druhé bezkonkurenční tmavovlasou Ivy Millerovou alias Reese Witherspoon alias holku od rány a skvělou kámošku, která má neuvěřitelný smysl pro sarkasmus. "Hlavním hrdinou" je Wyatt Trips alias Paul Rudd alias Phoebein pošahaný přítel:P Zápletka je celkem solidně popsaná v textu distributora, ale kdo neviděl Reese jak diktuje onen "originální list" po tom co celý večer poslouchala Tripsovy nářky, ten si tuhle ženskou doopravdy nezamiluje:) A abych vás navnadil ještě trošku víc, Reese tady své půvaby předvede opravdu okouzlujícím způsobem;) a navíc se předvede jako nejlepší roztleskávačka jakou jsem kdy v životě viděl...a to předvede jen tři písmena:) A když ke vší té romantice a legraci zahraje pohodová muzika, může divák konstatovat, že tímhle rozhodně čas neztratil. V daném žánru rozhodně doporučuju, 70%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako mladší jsem to hrozně žral a teď rád zjištuji, že to nebylo nízkým věkem. Jedna z nejlepší rom-kom devádesátých let, ve které se nešetří skvělými hláškami ani šílenými situacemi a dá se na ní koukat pořád dokola. Paul Rudd je tím správným typem ulítlého sympaťáka a sexy Reese Witherspoon už tehdy dávala najevo, jak velký komediální talent v ní dřímá. Škoda že je u nás Nebezpečná zásilka poměrně neznámá, takovéhle filmy by se měly reprízovat několikrát do roka. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jak už naznačil uživatel Looser, tak tento film zřejmě posloužil jako inspirace tvůrcům Road tripu. Road trip je ovšem podle mě mnohem zábavnější, takže pokud bych si měl vybrat z těhle 2 filmů, tak je moje volba jasná. Největšim kladem tohoto filmu tak zustává krásná Reese Witherspoon. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pitomá zápletka = zdařilý základ pro výbornou rom-com? Nejspíše ano a ačkoliv jsem se poměrně dobře bavil, tak mě leckdy některé připitomnělé situace dost iritovaly. Ovšem hlavní dvojka mě baví dodnes, hlavně mladý Paul Rudd je takové sympatické pako, kterému uvěříte cokoliv a i z dnešního pohledu se filmu vyplatí dát šanci. Zvlášť když současné žánrovky povětšinou bývají i o řád horší. PS : Dvaadvacetiletá Reese Witherspoon byla sakra sexy.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne archetyp všetkých strelených komédií ako napr. Road Trip, kde hrá hlavnú úlohu zastavenie nebezpečnej zásielky svojej vyvolenej, pričom v priebehu bláznivej naháňačky si chalan obyčajne uvedomí čo je naozaj dôležité a u ktorej žienky je to pravé orechové... Musím uznať, že táto 90-ková verzia sa mi páčila najviac, je to milé, správne humorne uletené, napínavé, romantické a hlavné postavy si sympatie diváka získajú už hneď od začiatku. Nemôžem zabudnúť ani na nostalgickú dobovú atmosféru, ktorá sa tu snáď pripomína v každej maličkosti. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Wyatt Trips jednoho dne zavolá své přítelkyni Kim a její spolubydlící mu oznámí, že je venku s jakýmsi Rickerem.Trips navštíví kamarádku, striptérku Ivy, která mu dá radu a sice pomstít se za zlomené srdce originálním dopisem do kterého vloží fotku nahé Ivy a použitý kondom. Druhý den se ale Wyatt dozví, že jeho dívka nebyla venku s žádným mužem ale se psem. Trips musí okamžitě zachytit a stornovat nebezpečnou zásilku a spolu s Ivy se vydá na cestu kde ho čeká jedno bláznivé dobrodružství za druhým. Komedie veskrze příjemná s trošku větším komediálním potenciálem než nakonec z něj vzešlo a nespornou výhodou také je, že není až tak odhadnutelné jak to celé dopadne.O dobrou zábavu se starají tehdy málo známí a dnes už ostřílení v žánru Paul Rudd a Reese Witherspoon. Od vzniku filmu už uplynulo drahný čas a tak se nějaká ta svěžest postupně vytratila, ačkoliv film jako takový má svá silná a slabší místa, ale celkově pobaví. Mé hodnocení: 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná blbinka, lehce stravitelná a stejně lehce předvídatelná. Několik zábavných momentů, několik vtípků a sympaticky svérázná Reese Witherspoon, kvůli níž stojí za to, dokoukat to až do konce. Nic víc, nic míň. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Opět jsem si kvůli zasranýmu stejnýmu názvu filmu omylem pustil jinou sračku! Já se z toho poseru..tak jsem to teda nakonec zkouknul a totální filmovej nevtipnej omyl! Reese je tu na dělo, nechapu komu se tahle držka slepičí může líbit a Rudd byl a je nevýraznej a absolutně nudnej. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Dobré. Veľmi dobré. V rámci teenagerských komédií ("Prcičky" ale nečakajte) priam výborné. Videl som to už dávnejšie, preto by som si to rád opäť zopakoval. Sympatickí herci, zaujímavá zápletka, dobré vtipy. Odporúčam... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavná romantická komedie o cestě dvou rozdílných lidí za páskou, skrývající tajemství, které by její příjemce neměl vidět. Pokud jste viděli novější "Road Trip" (který je mimochodem zábavnější a odvázanější) víte co od filmu očekávat, akorát zde je partička kamarádu nahrazena, slaboušským mladíkem a odvázanou dívkou (mladý Rudd a Witherspoonová). ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Když typická blondýnka hraje vtipnou inteligentní brunetku, to by v tom čert byl, aby to nestálo za to. A ono stojí, hlavně díky Reese, která v jednom ze svých prvních filmů exceluje. Paul Rudd je sympaťák a ona chemie mezi hlavními "hrdiny" skvěle klape. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná zásielka nie je len romantická komédia. Skrýva toho viac, lásku dievčaťa ktorá pre kamaráta spraví veľa, láska ktorá stojí vedľa vás a vy ju nevidíte. / Film som prvý krát videl veľmi dávno, možno nostalga, možno Reese / ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Měl jsem k tomu v průběhu všemožné výhrady, které se občas ztratily a po nějaké chvíli zase objevily, ať už nevtipným scénám, přehnanému chování postav a divné chemii mezi ústřední dvojicí, kašlání na jakoukoli jednotnost/návaznost počasí, apod... I ti dva mi byli sympatičtí jen občas, někdy mě štval on, jindy ona, a jindy zase oba náraz - a zároveň se našly chvíle, kdy mi byli sympatičtí oba. Ale celkový dojem z toho mám kupodivu příjemný a dokonce bych asi ani neměl problém se na to znova podívat. I ta road movie zápletka v tom je fajn a aspoň trochu napínavá, i když nic překvapivého se okolo ní stát nemůže. Přes tři hvězdy se nepřenesu, ale kupodivu to byl fajn film. Silné 3* ()

Reklama

Reklama