Reklama

Reklama

Příběh z pera Richarda Harrise mapuje čtyři dny v životě Flukea Kelsa, trochu zpustlého bývalého oxfordského profesora historie, který se ocitne v Moskvě na konferenci k nově otevřeným sovětským archivům. Jedné noci jej v hotelu navštíví bývalý důstojník NKVD a osobní strážce šéfa tajné policie Lavrentija Beriji. Tento starý muž tvrdí, že byl v době Stalinovy smrti na jeho dače a pomáhal Berijovi ukrást diktátorovy tajné spisy. Kelso se rozhodne, že své poslední ráno v Moskvě využije k tomu, aby prověřil mužovo vyprávění. Ale z neškodné otázky v Leninově knihovně se brzy stává smrtící hon noční Moskvou až do severního Ruska a do pustých lesů poblíž přístavu Archangelsk u Bílého moře, kde se téměř po půl století ukrývalo poslední Stalinovo tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytečná konstrukce příběhu, který by se mohl stát kdyby tohle a támhleto, ale nestal se a proto je to trošku těžké něco takového vůbec točit .Hezké na tom je, že v tom hraje Daniel Craig, který se snaží a na to, že to je televizní mini seriál mu to docela šlape, ale nemůžu se zbavit dojmu, že tohle je naprosto zbytečný film, a koukat na to přes dvě hodiny je hrozně ubíjející. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Klasická TV produkcia bez väčších ambícií, ktorá sa dá pozrieť ale dohromady to v konečnom výsledku nič nedá. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rusko je zvláštní země, kterou se nedá pochopit z několika filmů, ale mohl jsem se setkat s ženou, která byla schopná při jménu Lenin začít mluvit o Slunci na nebi a až božské dokonalosti. Osobně mám ruskou tématiku rád, proto mě Archangel zaujal, i když svým (televizním) rozdělením má zbytečně dost vaty a docela se táhne. Naštěstí Daniel Craig je skvělý a atmosféra o nic horší, přestože se film výrazně táhne, hudba a prostředí vcelku zvládají držet divákovu pozornost. Docela by mě zajímalo, zda by v Rusku další Stalin našil tolik podpory i v moderní době... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3/3 Takový klasický Harris. Bohužel obsazení Daniela Craiga a rozdělení do 3 epizod na DVD z toho dělá spíš televizní podívanou. Ale koho vzrušují dodnes přežívající mýty o Stalinovi, ten si požne. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená minisérie, jejíž harrisovskou předlohu bych si rád přečetl. Možná by se člověk ale neměl dívat na všechny tři díly hned za sebou (jako já), protože potom v příběhu přece jenom tu a tam zahlédne prázdnější místo a uzná, že dvě hodiny a deset minut jsou příliš. Nic to ale neubírá na faktu, že Daniel Craig je skvělý, atmosféra snímku povedená a závěr slušně (a hlavně logicky, bez velkých "překvapivých" zvratů a jiných dějových veletočů) vygradovaný. Tři a půl. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi toto zpracování. Craig je přesvědčivý historik, který prostě hledá pravdu o jednom tajemném deníku, kterého se chtěly zbavit nejvyšší špičky Sovětského vedení v době jeho vzniku... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tady jsem s hodnocením opravdu na rozpacích. Viděl jsem DVD verzi se čtyřmi díly a rovnou říkám, že ty první dva opravdu stály za to. Rusko dnešní doby je jiné, vládne mu nový car Putin. Mladé bohaté Rusy minulost nezajímá a nic o ní nechtějí vědět, naopak je to věc, která je podvědomě irituje. Počemů sivodňa stále chóčetě gavariť o Sajůzu a Stalinovi ? Spíše než značka Stalin je zajímá BMW, Armani, Hugo Boss... Přesto je ještě spousta těch, kteří na báťušku vzpomínají s bezbřehou úctou a údajům o milionech mrtvých nevěří... Profesor Fluke Kelsa (Craig) přednáší v Moskvě o Stalinovi, jeho době, obětech... Po přednášce jej vyhledá stařík, který tvrdí, že byl u Stalina doma když umíral. Dále tvrdí, že z příkazu Beriji musel zakopat u Berii na zahradě za domem Stalinovy osobní dokumenty... Craig zprvu nevěří - už je to, že by Berija svědka nezlikvidoval je podivné.., ale kolotoč událostí mu začne naznačovat, že jeho pátrání po dokumentech sleduje spousta vlivných lidí včetně tajné služby... Nebudu spoilerovat. Ty druhé dva díly jsem sledoval s pozvednutým obočím a niterně cítil, že i sami tvůrci filmu se zalekli džina, kterého pustili z láhve... Konec je oproti velmi volnému a příjemnému rozjezdu vyloženě uspěchaný, odbytý až bych řekl, že useknutý... Velká škoda, mohl to být slušný thriller už jen díky povedeným flasbackům do roku 1953... Dvě rudé hvězdy. * * ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Tyhle filmy jsou pro mě jako dělané. Mnohé, nezažrané do hledání skrytých tajemnství minulosti, by mohl Archangel nudit. Já byl nadmíru spokojen... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Daniel Craig, zajímavý příběh, hudba -příliš zdlouhavé/// No v době kdy ještě Daniela Craiga znala maximálně tak jeho rodina natočil tento televizní film, který by normálně zapadl. Ale protože ho dnes známe, tak je Dany velkým lákadlem. Samotný film se otírá o zajímavou myšlenku co kdyby měl Stalin syna. Díky tomu je to slušný misteriózní thriller. A nutno k dobru přidat, že se tváří vážně a je natočen reálně (Dany je obyčejný člověk, žádný stroj na zabíjení.) Závěr sice vynahrazuje délku filmu, ale i tak se člověk musí překonávat./// Celkem 60%/// ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrá televízna rozprávka, ako by to mohlo všetko byť, keby.......ani radšej nechcite vedieť. Prvá časť sklamanie, televízia ako vyšitá. Druhá časť začína mať gule premiestnením sa na ruský zasnežený vidiek. Tretí diel už škúli takmer po veľkom plátne, akcia, prestrelky, zvraty a fajn otvorený záver. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Jméno Roberta Harrise mi nic neříká, že jde o knižní adaptaci jsem vůbec netušila, ale podobné konstrukce, zvláště s takovými reáliemi a atmosférou, ráda mám. Ovšem Stalinův vyšinutý syn s podobou Konstantina Lavroněnka...to nevymyslíš! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání a rozhodně to není ze strany Craiga kterej hraje jako vždy skvěle, spíše jako ze strany příběhu kterej je nudnej a pro mě nic neříkající, první dva díly se prakticky nic moc neděje a až poslední příběh se rozjede a stojí zato, ale celkově jsem se nudil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice povedený TV film, který se snaží navodit otázky co by se stalo kdyby měl Stalin syna. Daniel Craig předvádí přesvědčivý výkon a jeho pátrání je skutečně zajímavé a chvílemi opravdu napínavé. Film rozhodně nemá moc velkou gradaci a akční scény se v něm takřka nevyskytují, přesto jsem se po celou dobu ani trochu nenudil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Málo platné, přišlo mi to slabé. Na 3*45 minut je tu málo děje, málo akce, málo překvapení, hodně věcí se dá vytušit hodně dopředu, takže pak se jen čeká, kdy k nim tvůrci a hrdinové děje doklopýtají. Celkové rozuzlení dává na frak logice, která už do té doby musela stát tiše v pozadí (pozor, možný spoilery!!! - za velkým americkým vědcem přijde dědek a tvrdí, že je voják, který jediný byl u smrti Stalina a schoval jeho materiály, a představte si, velký vědec tomu hned věří!). Najednou se v závěru kdesi v lesích kolem Archandělsku objeví komanda zabijáckých vojáků, co zabijí i šéfa nejvyšší ruské tajné služby (!), a když vidíte, jak informovaní všichni jsou, udiví vás, že hlavní chlápek se mohl někde v lesích skrývat skoro 50 let a nikdo na to nepřišel. Atd. atd. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva to teda není, ale podívat se na to dá. maximálně však jednou a to hlavně díky dlouhé stopáži. Film je rozdělený na dvě části z nichž ta první za moc nestojí. Craig zde podal dost průměrný výkon a ani ostatní herci si nevedli o mnoho lépe. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle knižního bestseleru Roberta Harrise. Scénář : Dick Clement a Ian La Frenais. Kamera : Chris Seager. Hudba : Robert Lane ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako mohli takúto hlúposť vymyslieť. Všetko je to akoby postavené na záverečnom citáte, ktorý by sme mali mať na pamäti, ale film ako celok je megahlúposť. Záver mal ako povedať čo? Že máme sa medzi sebou strieľať, ak si myslíme, že niekto môže byť veľmi zlý? Film je kravina, vlastne takto urážam kravy, čo by som nerád. Ruské ženy, zabíjanie, otrasné prostredie, lacné triky a vtipy, požiadavka na cestu do USA k žene, trápne publikum, nuž nedivím sa, že Rusi na tom nespolupracovali, išlo len o ich potupenie a ťaženie peňazí z nostalgie na komunizmus. Hlavne, keď Stalin potomkov mal a dodnes žije jeho dcéra, toto bolo otrasne prehnané, je to taký film pre naivky. ()

Reklama

Reklama