Reklama

Reklama

Zvláštní poldové

(seriál)
USA, 2009, 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Amber Tamblyn, Jeremy Renner, Harold Perrineau, Monique Gabriela Curnen, Adam Goldberg, Austin Lysy, Dana Eskelson, David Costabile, Corey Stoll (více)
(další profese)

Epizody(10)

Nekomplikovaný prípad určite vyrieši aj obyčajný tím, no nezvyčajný prípad si žiada nezvyčajný tím... Extra tím!  Detektívku Casey Shraegerovú (Amber Tamblyn) prevelia k druhému okrsku newyorskej polície s jasne definovaným zámerom – má totiž na výslovnú žiadosť seržanta Harveyho Browna (Terry Kinney) pomôcť zaviesť poriadok na jeho oddelení a vyčistiť ho od prípadných podvratných živlov! Jej novým partnerom sa stane Jason Walsh (Jeremy Renner), ktorého predošlého partnera zavraždili v tú istú noc, keď k nemu priradili Casey.

Seržant Brown si Casey vybral najmä preto, že ju považuje za neskorumpovanú a neskorumpovateľnú, keďže pochádza z veľmi bohatej rodiny a policajtkou sa stala preto, lebo chcela konať dobro a nie pre peniaze. Nemýlil sa v nej, a tak asi neprekvapí že hneď, ako sa zoznámila so svojím novým partnerom, vydali sa po vraha jeho expartnera! Pretože aj keď zavraždený nebol žiadny anjelik a nerobilo mu problém sem-tam – alebo aj častejšie - sa nechal podplatiť, čo nebolo žiadnym tajomstvom, v čase svojej smrti zároveň vyšetroval svojich kolegov, čo bolo nejednému z policajtov tŕňom v oku. Ukáže sa, že mŕtvy sa najviac zaujímal o detektíva Henryho Colea (Joshua Close), ktorý pred nejakým časom pod iným menom prepadol a vylúpil obrnený transportér! To nanešťastie nevrhá dobré svetlo ani na Coleovou partnerku, ktorou je pôvabná detektívka Allison Beaumontová (Monique Gabriela Curnen) – Jasonova priateľka!

Okrem Casey, Jasona, Allison a Henryho pracujú na oddelení ešte ďalší traja detektívi - Leo Banks (Harold Perrineau), ktorý si nikdy neskladá nepriestrelnú vestu, pretože nechce zomrieť primladý, ako jeho otec, strýko i starý otec; jeho partner Eric Delahoy (Adam Goldberg), ktorý má nádor na mozgu, o ktorom nechce nikomu povedať a ani sa nechce podrobiť náročnej a neistej liečbe, ktorá ho môže aj zabiť alebo natoľko vážne poškodiť jeho zdravie, že ostane invalidom; nuž a napokon Eddie Alvarez (Kai Lennox), uhladený čudák, ktorý sa cíti byť vlkom samotárom a sám o sebe hovorí v tretej osobe... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obľúbený seriál, ktorý má vysoké hodnotenia na všetkých portáloch, výborné recenzie a predsa ho ABC po prvej sérii zrušila. Práve vtedy, keď sa konečne dostávate do postáv, kedy ostáva mnoho otázok otvorených. Nechýba mu humor, plno hlášok a veľmi dobrí herci. Dnes aby sa už človek fakt obával čokoľvek začať pozerať. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skvělý dynamický seriál, který stojí především na parádní ústřední dvojce v podání Jeremyho Rennera a Amber Tamblyn. Postupně se také výrazně začnou rozvíjet osudy ostatních postav, které dostanou také velký prostor. Jeremy je fešný a v saku mu to zatraceně sekne, a Amber se mi zalíbila již v Dr. Houseovi, takže jsem ocenila, že ji i zde mluví stejná dabérka. Díky stejnému hlasu a podobné postavě jsem měla dojem, jakoby se Mastersová dala k poldům:) Z počátku mi přišlo, že tempo seriálu je až příliš rychlé a zbrklé. Jakoby se tvůrci snažili do jednoho dílu toho co nejvíc vtěsnat, ale měli na to krátkou stopáž. Poté jsem si však buď zvykla, nebo se tok děje trochu uklidnil:) Zvláštní poldové mají výborný, rovněž svižně podávaný scénář a dialogy s patřičným množstvím hlášek, a již zmiňované ústřední duo. Ostatní postavy, ač jsou zahrány i napsány skvěle, si mé sympatie zatím nezískaly. "Hrál jsi za Yankees a řekneš mi jen "jo?" - "Jo.", "Zajímalo by mě, jak jsi zjistila, že chceš být polda." - "Vždycky jsem milovala koblihy." ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Seriál mě chytnul po minutě a půl. Detektivové, nechybí humor ani zvučná jména (Jeremy Renner, Amber Tamblyn). ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 23.8.2012 (R: NOVA CINEMA = 24.9.2012), réžia českého znenia (NOVA 2012) = KAROLÍNA PRÚŠOVÁ+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: DajTo! = 24.8.2012, réžia slovenského znenia (MARKÍZA 2011) = PAVEL GEJDOŠ - Po prvých 3 epizódach som na tom nič UNUSUAL nenašiel. HAROLD PERINNEAU však svoju pozíciu talentovaného herca potvrdzuje aj tu. (9.4.2009) - Zvyšujem hodnotenie, prevládla komediálna zložka a baví ma. (20.6.2009) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Sympatický a svěží seriál o hrstce opravdu zvláštní poldů. Tahle nadlehčená atmosféra vyšetřování případů v NY mi docela sedla, škoda jen že to celé po skončení vyšumí do prázdna. Určitě bych The Unusuals uvítal raději, než většinu "cool reálných" detektivek alá CSI. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě tak naprostá pohodovka, že to snad nikoho nemůže urazit ani unudit:-D No unudit možná jo, ale mně teda ne-a to nemám ráda detektivní tématiku, to je co říct. Enemže zdejší detektivové neprovádějí zázraky na koleni, nezkoumaj chlupy ze sedačky, nedělaj rozbory kosterních pozůstatků...seriál pro lidi o lidech:-D A stejně jako my tak i oni jsou všichni tak trochu divní:-D ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč ten seriál po první řadě zrušili. Vždyť je skvělý! Ten černý humor na tom vážně zbožňuju. Co věta, to hláška, které se dají použít téměř denně ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Zvláštní poldové je jeden ze seriálů, který ani nedokáže nudit. Walsh a Shraegerová zastupují tu vážnější část a Banks s Delahoyem mají tu vtipnější. Každý díl má nějakou tu zajímavost s parádním zakončením. Nejlepší postava, pro svou vážnost a drzost je Walsh. Banks je ta nejzajímavější postava, která zastupovala většinu zábavy. Všechny případy byli něčím zvláštní a přístup policistů se drží českého názvu. Jen je opravdu škoda, že seriál skončil desátým dílem, nejspíš kvůli malé sledovanosti. Přitom to mohlo tak skvěle pokračovat. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé charaktery tvoria spolu s hereckým obsadením hlavný tromf tohoto seriálu. Aj napriek značnej pluralite sfilmovania policajnej tématiky sa Unusuals rozhodne nestratia a vždy si rád pozriem ďalší diel. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, ktorý sleduje osudy detektívov jedného oddelenia, z ktorých každý ma svoje tajomstvo a popri snahe o jeho utajenie, riešia viac či menej závažné zločiny. Hlavne dvojice Tamblyn, Renner a Perrineau, Goldberg sú úžasne sympatickí a vtipní a dodávajú seriálu neobyčajný šarm. Okrem toho je tu skvelé tempo a to v každom diely, takže sa ani chvíľu nenudíte. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Preložiť toto ako extra tím to koho napadlo??? Veď sú to nezvyčajný alebo neobvyklí a nie EXTRA TÍM, ale inak konečne po dlhej dobe mám nový seriál. Seriál, v ktorom sú vzťahy medzi ľuďmi ako aj zaujímavé prípady, ktoré sa ako napr, v CSI neriešia technológiou NASA. Aj ulice NY sú ukázané veľmi dobre a hlavne postavy Harolda a Adama im sedia ako ušité, Harold Perrineau, ktorý trpí tím, že v 42 rokoch umre ako jeho otec dedo a strýko a Adam, ktorý má nádor, ale nedá sa si ho liečiť sú pre mňa naj dvojkou, Casey a Jason??hmm Amber v predvedení Casey mi pekne leze na nervy a mohli tam dať dáku väčšiu kočku ale všetkým aj tak kraluje Eddie Alvarez, to je tupec roka, namyslený arogantný,...75% ()

eviczka 

všechny recenze uživatele

"Here's what you need to know about the 2nd... Alvarez talks about himself in the third person, Banks sleeps in a bulletproof vest, and yesterday, Delahoy named his mustache." Ze začátku nudaa, od cca čtvrtého dílu začíná humor a za to dávám čtvrtou hvězdu. Škoda, že není víc dílů. Háleluja! ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Dokonalé to nebylo, ale herci měli své kouzlo a trochu mi to připomenulo Poldu z Marsu. Avšak seriál byl předčasně ukončen... ()

dzagudka 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to skončilo dřív, než jsem se do toho stačila pořádně "zažrat"...potenciál to určitě mělo a díl od dílů mě to bavilo víc. ()

Mephisto 

všechny recenze uživatele

Přeškoda, že je seriálu po jedné sezóně konec. :o( Mimochodem, asi nejlepší seriálová znělka, kterou jsem kdy slyšel... ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se podařilo vykřesat řadu slibných jisker, ale na rozdělání ohně to bylo set sakramentsky málo. Co díl, to velká očekávání, ale také velká zklamání. Při každém dílu jsem měl určitý pocit, že by se mohlo něco výjimečného stát až by mi z toho brada spadla, ale už v polovině víte, že tomu tak nebude. Nakonec každý díl tak nějak skončí. Prostě skončí. Je prázdno. Nic. Život jde dál. Nothing unusual to see here. ()

Reklama

Reklama