Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jesse se vrací do svého bývalého domu, kde jako ještě hodně malý žil, než ho rodiče odložili a následně byli zavražděni. Jesse přijíždí společně se svojí přítelkyní Kate. Navštíví je jejich přátelé Charlii a jeho dívka. Jesse nalézá v rodinném album fotku svého prapradědečka, který kdysi nalezl kouzelnou lebku. Jesse s Charliem vykopou tělo prapradědečka, ten ožije a spřátelí se s nimi. Vypráví jim o kouzelné lebce, jejíž je vlastníkem - vlastníkovi dodává totiž věčný život. Kvůli lebce dokonce kdysi zastřelil svého bývalého kamaráda. Lebka však přitahuje temné síly z jiných dimenzí a hlavně mrtvého kamaráda prapradědečka. (LION-MR.T)

(více)

Recenze (50)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nadšení rozhodně nesdílim. Nechápu jeho oblibu, protože tam, kde Miner šlapal na plyn, tady se pořád brzdí. Tam, kde Miner stavěl spíše na komorním hororu s pěknými maskami, tady se to proměnilo na bláznivou fantasy. Tenhle sequel na jedničku vůbec nenavazuje, buduje si vlastní mytologii a ze zdí doluje ztracený svět plný srandovních příšerek, dinosaurů, indiánů a kovbojů, až se z toho točí hlava. Vznikla tak nepříliš celistvá komedie, která má k hororu vážně daleko. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Totální, ale docela zábavná blbina. Připodobnil bych to k Jumanji - akorát asi tak stokrát béčkovějšímu. Jedinej film, v němž je k vidění současně 170ti letej dědeček, pterodaktyl, jakási zelená stnonožka, pračlověk, indiáni a kovbojové. Opravdu je to velikej brak, ale nezastírám, že mě to docela pobavilo. 5/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A kto si si myslel, že som?“ – „Múmia. Alebo mláďa pterodaktyla.“ Dom z roku 1985 je pre niektorých z nás hororová klasika, na ktorej sme vyrastali. Steve Miner vtedy, tesne po Piatku 13 jednotke a dvojke, zhmotnil scenár Ethana Wileyho (pre ktorého šlo o debut). Pomohol mu v tom Sean S. Cunningham (režisér prvého Piatku 13) ako producent. Čerešničkou na torte bolo obsadenie komika Georgea Wendta do vedľajšej úlohy; George bol v tom čase hviezdičkou populárneho sitkomu Na zdravie, veľmi dobre známeho i v našich končinách. Dvojka prišla iba o rok neskôr, ale Miner s ňou už nemal nič spoločné (Cunningham ako producent ostal). Režisérske oťaže prebral Whiley (neskôr nakrútiaci akceptovateľnú pätku Kukuričných detí, Pole teroru). Bohužiaľ, Dom II je strašný. Úplne sa upustilo od hororovej atmosféry a je to skôr dark fantasy. Hoci to dark je otázne, miestami je to skôr komédia, či skôr POKUS o komédiu. A asi nemusím dodávať, že neúspešný. Neznášam kombináciu humoru a hororu (a tu navyše ešte aj westernu). Scenár je príšerný. Ak by vznikol dnes, povedali by sme, že ide o vykrádačku Jumanji a Noci v múzeu. Masky a džungľová výprava nie sú zlé, len to už proste nemá s hororom (a s prvou časťou) nič spoločné, čo je škoda. Zaujímavosť: kým v jednotke vedľajšiu úlohu dostal Wendt, v dvojke si (neschopného elektrikára Billa) zahral jeho kolega z Na zdravie, John Ratzenberger. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Dom 2 rozpráva úplne iný príbeh ako jeho predchodca a dokonca sa vydal aj iným smerom. Kým bola prvá časť právoplatným hororom s komediálnymi prvkami, dvojka je už len čistokrvná zábava s jemným nádychom hororu. Primiešalo sa tu však znovu niečo nové a to značné prvky fantasy a dobrodružstva (v istom momente to vypadá ako Indiana Jones a Chrám skazy). Aj keď je film zábavný, je to naozaj až príliš veľký guláš rôznych vecí. Jednotka fungovala ako celok lepšie. Dom 2 má však lepšie finále (poriadne westernové). ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pekelně zabavné fantaskní béčko, ve kterém nechybí skoro nic. Nalaďte se na tu správnou vlnu a užívejte si tuto střeštěnou komedii od začátku až do skončení titulků. A bacha, aby jste se nedostali moc daleko mimo svou realitu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Oproti prvotine výrazný prepad. Uznávam, že sa na pokračovanie "House-u" treba pozerať odlišným okom, no čakal som rozhodne viac, ako len "pokus" o strelenú fantasy komédiu, ktorej kvalita dosahuje ledva priemernú úroveň. Nenudil som sa, no s hororom tento snímok nemá spoločné ani "Ň". Toto je lacná atrapa "Jumanji" - 50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nenadväzuje to na jednotku, len si to berie nápad o Dome cez ktorý sa dá dostať do alternatívneho sveta. Proste je to iný príbeh, ktorý skvele funguje ako samostatný film. Začína to ako tuctové hororové béčko, ktoré sa vylepší vykopaním praprapradedka a po vstupe do džungle cez jednu miestnosť v dome sa to zvrhne na gejzír skvelích hlášok a neskutočne zábavných situácií pri ktorých som sa nasmial tak ako už dávno nie. Kto čaká nejaký krvavý horor nech si nechá zájsť chuť. Toto je čistokrvná zábava. Jonathan Stark sa pre úlohu šibnutéhu Charlieho priam narodil, no a keď sa k nemu pridal ešte elektrikár ... koniec ... fakt bomba úlet. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo zábavné "pokračovanie", ktoré síce nemá príbehovo nič spoločné s jednotkou, ale vynikajúco variuje jej námet o šialenom svete skrývajúcom sa za trámami jedného domu, tentokrát sa tu ukážu cowboyi, Aztékovia, či dinosaury. Horor to nie je ani zďaleka, ale zábava je to obstojná. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto žánrového koktejlu mě bolela řepa, jako po pěti krabicích Chateau Bezdomovec. Čeho je moc, toho je pterodaktyl. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Děj je víc nabitější než v prvním díle,o trochu více postav a více vtipnějších scén. Film rychle utíká a to znamená,že je dobře natočený,efekty jsou dobré,lepší vypracované scény. Už se to netváří jako horor,snad kromě začátku a představuje se jako komedie a dobře to dopadlo. Hodně jsou zajímavé scény v džungli a závěrečný souboj mezi Jessem a zlým zombíkem. Bravo!!! Ale jedničku mám radši.Galerii kromě prvnch 6 fotek a zybrek 11 plakátů jsem dodal já. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Konecne objeveno! Tento film jsem videl zacatkem devadesatych let na VHS a v hlave mi utkvely bizarni momentky jako exhumace hrobu pribuzneho, ktery po otevreni rakve vezme protagonistu pod krkem, za domovnimi dvermi se najednou objevivsi dzungle, dinosauri, pterodaktyl... od te doby, co jsem na CSFD, jsem se marne snazil zjistit nazev. Tak konecne... Dle ocekavani jde o silene becko, ale nostalgicka hodnota jej dela prece jen o neco snesitelnejsi. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně humorné. Režisér udělal pohádkový horror na který rád vždycky kouknu. Nemám nějakých větších výhrad. Herci, masky, atd... vše je dokonalé. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Zaradenie "Fantasy / Horor / Komédia" sa tomu celkom hodí. Fantasy veľmi čudné, dokopy žiadne. Horor len veľmi okrajovo, skoro vôbec. Komédia trápna a bezduchá. Ale miestami sa na to dá pozerať... 40%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První Dům byla vcelku dobrá osmdesátková hororová komedie, u které jsem se docela bavil a mělo to i zajímavou atmosféru, monstra a masky. Druhé volné pokračování však už tak dobré nebylo. Hororových prvků rapidně ubylo a zůstala spíš jen ta komedie a dobrodružný nádech, naopak přibylo dost trapných okamžiků. I tak se ale na to dalo dívat, akorát jsem si to už tolik neužíval. I když jak nesmrtelný prapraděda tak i kámoš Charlie mi párkrát úsměv na tváři vykouzlili. Ovšem to putování do paralelních světů mezi dinosaury a poté i k obětnímu oltáři už tak zábavné nebylo. No jak pro koho, ale já z toho spíše cítil trapnost. Westernová přestřelka však pobavit dokázala, stejně jako řízení auta či závěrečné zúčtování. Dvojka byla prostě jiná, očekával jsem něco jiného, než se mi dostalo, ale i tak jsem si to dokázal v rámci možností užít. Ženské tu byly taky vcelku pěkné (paradoxně se mi nejvíc líbila představitelka obětované panny) a potěšila i přítomnost Kanea Hoddera, coby pračlověka. Ti gumoví dinosauři už zas moc ne, ale v tehdejší době byli na podobné „roztomilé příšerky“ v obdobných hororových komediích prostě ujetí. Jelikož jsem jedničku ohodnotil jako lehce nadprůměrnou podívanou, tak tohle pokračování už bylo jen čistý průměr.50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už první Dům mě moc nezaujal, ale tohle... Střelená fantasy komedie přeskakující v čase a prostoru s přestárlým Indianou Jonesem, křišťálovou lebkou, infantilním housenkopsem, nezbytnou westernovou částí (jak já nesnáším míchání horroru a fantastických věcí s westernem) a osmdesátkovou videolevností. Je to šílené, ale ta šílenost je spíše ke škodě než k užitku. Spíše než komické mi to přišlo trapné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

To srovnání s béčkovým Jumanji sedí, ale mě se tohle líbilo ještě víc. Nakonec kdy jindy se u rodinné večeře sešli zombie praprapraděda, mládě pterodaktyla, oběť indiánského rituálu a housenkopes? Stejně jako u předchozího dílu se filmařský štáb u natáčení musel bavit a oproti jedničce, se kterou teda dvojka nemá vůbec nic společného, tu tvůrci hodně popustili uzdu fantazii. A vyplatilo se. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na čo bolo všetko to epické rozvinutie príbehu, v ktorom sa vybláznili hlavne trikový technici a na ktorom sa nešetrilo humorom ( opäť však infantilný ako minule ). Na čo bola všetká tá námaha, keď film ako celok opäť nudí a nezaujímavo predkladá zápletku. Mierne zlepšenie oproti originálu, ale skutočne nie o veľa. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu tento vidím spíše jako fantasy, pohádku. Něco trochu podobného jako Indiana Jones, ale o hodně slabší. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Výborná B-čková záležitosť meniaca sa na humor, a inokedy na horor, ale nie úplný. Ethan Wiley vedel čo chce nakrútiť a po úspešnej priemernej jednotke, sa 2 diel vydal predsa len lepšou cestou a nabral na skúsenostiach z iných, svojich lepších súrodencov. Filmu nemám čo vytknúť, zabával ma od začiatku až po koniec, a Charlie bol excelentný. Viac na: http://www.studna.net/reviews/1050/ ()

Reklama

Reklama