Reklama

Reklama

Úsměvy

(pořad)
Talk-show / Komedie
Česko, 1997, 522x37 min

Režie:

Pavel Vantuch

Kamera:

Jaromír Nekuda

Účinkují:

Jaromír Hanzlík, Zdeněk Svěrák, Jiří Adamec, Jiří Adamíra, Jaroslava Adamová, Zlata Adamovská, Ivana Andrlová, Eliška Balzerová, Dana Batulková, Jiří Bednář, Vlastimil Bedrna, Svatopluk Beneš (více)

Obsahy(1)

Antologií českého humoru provází Jaromír Hanzlík. (Česká televize)

Recenze (70)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když Úsměvy uváděl ještě Zdeněk Svěrák, bylo to lepší, v podstatě takový průvodce českou kinematografií braný chronologicky (prostě co se v té určité době u nás natáčelo), to až pak se začaly dělat medailonky herců, ale ani teď s Jaromírem Hanzlíkem to není vůbec špatné :-) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch dlouhodobých a navíc stále aktuálních filmových dokumentů, nebo spíše cyklů, který mi dělají radost a za který jsem zároveň moc vděčen celé produkci a dramaturgii ČT. Výborná dlouhodobá práce a vůbec spolupráce dua Vantuch a Hanzlík, to se musí ocenit. Tak pokud se chcete dozvědět něco nového o nějakém tom stále ještě žijícím herci, jak z jeho osobního tak i z toho filmového života a nebo třeba jen ze vzpomínek svých hereckých kolegů, tak si stačí každou neděli kolem páté přeladit televizi na program ČT 1. Podobný pořad byl před dlouhým časem "Komik a jeho svět" který tenkrát uváděl Milan Neděla, avšak ten byl spíše zaměřen na herce, kteří se na nás už dívali z pomyslného nebíčka, a jednotlivé části byli věnovány filmovým ukázkám ze starých českých z filmů, kde byl posléze vytvořen takový střihový medailon, ostatně i některé části Úsměvu jsou takto podobně pojaty, většinou se ale jedná o nějaké to herecké výročí nebo o příznačné názvy jako lékařské, dětské ap. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na Komika a jeho svět navázaly Úsměvy českého filmu, ve kterých Svěrák rekapituloval začátky českého filmového humoru. Na něj navázal Hanzlík se svými Úsměvy kohokoli, na koho padl los. Ale tak nač opovrhovat jediným nositelem tradiční české retrospektivy? V budoucnu i ty střípky budou mít svou cenu. Na rozdíl od takových pořadů, jakými je Retro. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

O těch správných lidech, kteří mají k humoru, a nejen k němu, a jeho českým představitelům co říci a sami o sobě též. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Trošku nevyvážený, což je dáno délkou existence a střídáním autorů i hostů, ale přesto velmi milý pořad. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nesporně přínosný dokumentární cyklus, jehož první díly patří mezi špičku televizní tvorby. V té době ovšem pořad uváděl noblesní a vtipný Zdeněk Svěrák, který divákům přiblížil zejména osobnosti z dob počátků naší kinematografie. Postupem let se témata zvolna vyčerpávala, Svěráka vystřídal Jaromír Hanzlík a do pořadu začali být zváni téměř všichni, co o film jen zavadili. Herci, hudebníci, zpěváci, dramaturgové, scénáristi, režiséři. Přesto má pořad tohoto typu svůj význam a skutečně pestrý kaleidoskop osobností nabízí možnost každému divákovi zvolit si svého favorita. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Občas se na to coby takové „zpestření“ mrknu, ale spíš jen ze zvědavosti, než abych byl tímto pořadem nějak okouzlen. Medailonky z různých filmů jsou fajn i ty vzpomínkový kecy okolo, ale Hanzlík už vypadá dost utahaný – už nemá takovou šťávu jako před léty. Nicméně Česká televize si tímto v mém případě získala plusový bodík. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Člověk se tam vždy něco nového dozví. Jeden z prvních počinů české televize, který se takhle dopodrobna zabýval tvorbou předních českých herců. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný pořad stejně jako je milý a kultivovaný i jeho moderátor Jaromír Hanzlík. Není možné hodnotit stovky jeho dílů, ale už jsem viděla těch dílů opravdu mnoho a všechny potvrzují výše napsané. - - - Divák se dozví z úst samotných herců mnoho nového a zajímavého, bohužel i to, co by o nemravném životě mnohých z nich raději nevěděl. Ale tak už to je s veškerým věděním. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Poučné , zajímavé , zábavné chvilky jsem prožil při sledování těchto "úsměvů" pod taktovkou výborných uvaděčů Zdeňka Svěráka , později neméně zdatného Jaromíra Hanzlíka a řadou osobností , které mi několikrát zpříjemnily odpoledne strávené u televize. 75% ()

Reklama

Reklama