Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

misterz 

všechny recenze uživatele

Neškodná, zábavná blbinka s pekným vizuálom 80. rokov. Príjemne ma prekvapil mladý Dennis Quaid, ktorému sa rola "frajírka" náramne hodila. Vnútorný vesmír srší humorom od začiatku až do konca, pričom sa tu nájde aj pár šialenejších scénok. Trikové efekty na svoju dobu tiež neboli zlé, takže u mňa spokojnosť, fajn filmový relax a spomienka na detské časy. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, co vedlo k takřka zázračnému uzdravení Jacka Puttera ... a taky o tom, že miniaturizace není žádná legrace, obzvláště když s omezenou zásobou kyslíku uvíznete v cizím těle. Ale jelikož se jedná o velice zdařilou komedii s víc než dobrými triky (zejména s přihlédnutím k roku vzniku), nebudete se o osud jejích hrdinů nijak zvlášť strachovat, naopak - jejich nemalými obtížemi se budete královsky bavit. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

V podstate hraný celovečerák kultového kresleného vzdelávacieho seriálu Bol raz jeden život (!). Joe Dante nakrútil aj lepšie filmy, vždy bol predsa len skôr špecialistom na nenáročné horory (Howling, Piraňa, Ľudia z predmestia) a preto ma Vnútorný vesmír nikdy moc nebavil. Ale má fajn osemdesiatkovú atmosféru, na svoju dobu slušné triky, zaujímavo pozliepaný kasting (Martin Short a Dennis Quaid a Meg Ryan) a samotná zápletka je super. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Interspace je skutečně parádní zábava, od které jsem se ovšem dočkal něčeho trochu jiného, než co jsem očekával, což byla vážně pojatá dobrodružná efektní sci-fi jízda, jenže ve výsledku to je trochu jinak. Sci-fi je to tedy určitě, jen ovšem bez nějakých převratných, velkolepých a dech vyrážejících triků, a po celou dobu se to spíš celé soustředí na jednotlivé postavy, na zápletku, na vtipnost a vlastně v neposlední řadě i na romantiku, prostě se jedná o takový hodně odlehčený žánrový mix, který každopádně funguje na 100%. Postavy a jejich herečtí představitelé jsou tudíž opravdu výrazní a sympatičtí, na čele s frajerem Dennisem Quaidem, v té době ještě roztomilou Meg Ryan, ale hlavně nečekanou hvězdou filmu Martinem Shortem, který tu fakt perlí a v podstatě si svou zábavnou střeštěností krade celý film tak trochu sám pro sebe. Zápletka má pak neuvěřitelný, ale jakože fakt neuvěřitelný spád, zároveň je ale i nápaditá a nehorázně zábavná, a znovu musím zopakovat, vážně až nevídaně vtipná. Úroveň triků pak i navzdory roku vzniku považuji asi za nejslabší článek této podívané, na druhou stranu jak už jsem ale zmiňoval, není na nich Interspace naštěstí postavený, takže ani s tím ve výsledku nemám vlastně žádný problém. Já jsem zkrátka z tohoto snímku i přes jeho stáří upřímně nadšený a dokonce si ho dovolím označit i za vážně nestárnoucí klasiku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako zástupca generácie VHS kultúry druhej polovice 80tych rokov a začiatku 90tych nemôžem z nostalgie dať nižšie hodnotenie. Dante sa námetu miniaturizácie človeka za cieľom putovania po ľudskom tele zhostil oveĺa uvoľnenejšie, ako Fleischer vo Fantastickej ceste. Od bláznivých osemdesiatok ale samozrejme nemôžme očakávať nič iné ako únikové komédie a akčňáky. Aj po rokoch solídna zábava. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Dennis Quaid a Meg Ryan, kteří se poznali během natáčení tohoto snímku, se o 4 roky později vzali. (oje)
  • Kovbojova (Robert Picardo) tvář se na tvář Jacka Puttera (Martin Short) s ohledem na trikové provedení mění velmi podobně jako ve filmu Total Recall (1990). Je to proto, že na obou filmech tvořil triky Rob Bottin. Dalším pojítkem obou filmů je sám Robert, který ve druhém jmenovaném propůjčil hlas robotickému taxikáři jménem Johnnycab. (Stejšn)
  • Film byl nominován na cenu Saturn (Akademie sci - fi filmů, fantasy & hororu) za nejlepší režii, nejlepší film a nejlepší speciální efekty. (Terva)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama