Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Pokud mám být upřímný, tak mě docela mrzí, že se ke mně Vnitřní vesmír nedostal mnohem dřív, za mých mladých let. To bych ho totiž určitě docenil mnohem víc. Dnes už mě ta všudypřítomná infantilnost spíš štvala, což platí i o Martinu Shortovi v jedné z hlavních rolí. Zato Dennise Quaida a Meg Ryan jsem si užíval každičký okamžik, kdy se objevili na obrazovce. Pochvalu si zaslouží i triky, které vypadají i dnes velmi uvěřitelně, a Goldsmithova hudba a to zejména v těch špageťáckých pasážích. Pokud si mám ovšem vybrat svou oblíbenou komediální sci-fi z osmdesátých let, bez mrknutí oka volím trilogii Návrat do budoucnosti (ta sice zasahuje třetím dílem i do let devadesátých, ale vzhledem k tomu, že ten byl natáčen zároveň s dílem druhým, do osmdesátkového ohraničení se trilogie podle mě stále vejde), kterou miluju bez výhrad. Po příběhové, režijní i herecké stránce (těch sympatických postav je tam jednoduše mnohem, mnohem víc) je na tom prostě Zemeckisovo dílo o dva stupně výš, což se musí logicky odrazit i v mém hodnocení. Ale jak říkám, vidět Vnitřní vesmír před dvaceti lety, mohl z něj být pro mě stejný kult jako Návrat. To už se ale nikdy nedozvím. 70% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní osmdesátková ujetost. Nikdy jsem netušil, že by Dennis Quaid mohl působit takhle frajerskym dojmem. Hlavní hvězda tu je ale neurotik Martin Short, z kterýho se vyklube fakt sympaťák. Celej tenhle film je jedna nekončící zábava. Z toho záporáka, pana Igoe, s kyborg rukou jsem fakt chcal a jeho honička s unikajícím profesorem má fakt grády. Nebo ten disco kovboj. No prostě super film. ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Rodinný sci-fi film, ktorý by som si bol zrejme viac užil ako mladší, ale pobavil som sa aj tak. Skvelí herci, zaujímavý nápad a aj po vizuálnej stránke pôsobí film vierohodne aj po dvadsiatich rokoch. A je tu dosť "skrytých" hlášok a nápadov, ktoré deťom rozhodne určené nie sú, napr. hláška na záchode, ktorá ma takmer zabila: S-P-O-I-L-E-R ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... "Hoň si ho, ale nemluv s ním!" ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Nostalgická záležitost.Film,který mě dokáže bavit a rozesmát i po 17 letech,kdy jsem ho viděl poprvé a následně mnohokrát.Skvělý scénář zpevňuje zručná Danteho režie,charismatický Dennis Quaid-můj oblíbenec a vtipný Martin Short,kterému se směji i u stopnutého obrazu.Chválu si zaslouží i původní cz dabing(Prachař,Bubník).OSCAR za vizuální efekty! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mladý Dennis Quaid, akční jako obvykle. Mladý Martin Short v obvyklé roztržité komediální poloze - přeberte si sami, jestli vás baví nebo vytáčí a podle toho upravte hodnocení. Mladá Meg Ryan v obvyklé usměvavé poloze (a že jich proti jmenovaným pánům umí zahrát trochu víc), k tomu nápad, který už tu párkrát byl, ale nikdy ne v takhle dobrodružně komické mixáži. Výsledek? Zaslouženě trhák svojí doby. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Film byl nominován na cenu Saturn (Akademie sci - fi filmů, fantasy & hororu) za nejlepší režii, nejlepší film a nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Kovbojova (Robert Picardo) tvář se na tvář Jacka Puttera (Martin Short) s ohledem na trikové provedení mění velmi podobně jako ve filmu Total Recall (1990). Je to proto, že na obou filmech tvořil triky Rob Bottin. Dalším pojítkem obou filmů je sám Robert, který ve druhém jmenovaném propůjčil hlas robotickému taxikáři jménem Johnnycab. (Stejšn)
  • Martin Short, který při hádance "Eat me, Drink me" správně vyřkne: "Alice in Wonderland!" si o dvanáct let později zahrál Kloboučníka ve stejnojmenném televizním zpracování Alenka v říši divů (1999). (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama