Reklama

Reklama

Andělé slunce

  • Česko Sluneční andělé (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Život dospělých začal pro negramotnou, chudou brazilskou venkovanku Marii až příliš brzy. Ve dvanácti letech ji vlastní otec prodal kupci „bílého masa“ Tadeuovi s tím, že se musí porvat o lepší existenci coby služebná. Jenže představa spokojené budoucnosti se rozplynula poté, co se dívka dostala k farmáři, který ji nejprve zbavil poctivosti a poté poníženou a zneuctěnou Marii „přenechal“ svému synovi, aby s ní nabyl prvních sexuálních zkušeností. Tím ale pro Marii noční můra teprve začíná. Následuje cesta do zapadlého, špinavého bordelu v Amazonii pro kopáče na zlatých polích, jemuž vládne tyranský a brutální pasák Saraiva. Nikoho zde nezajímá, že Marie je vlastně ještě dítě, lidská bytost, která má svoje city. Stává se z ní otrok sloužící upoceným tělům bez nejmenší naděje na lásku a lepší zítřky. Ta svitne až poté, co se dívce podaří utéct do Ria de Janeira. Jenže některé osudy už prostě nelze změnit. To říká režisér Rudi Langemann a zvedá zaťatou pěst žalující na neutěšenou realitu dětské prostituce v současné Brazílii. Za syrové a smutkem prosycené drama, náležející k nejlepším brazilským filmům roku 2006, obdržel hned šest cen na filmovém festivalu Gramado. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

elanius 

všechny recenze uživatele

Hocako kruté zobrazené skutočnosti nestačia na dobrý film, keď ten od začiatku pôsobí ako brazílska telenovela. Kamera, hudba, herci otras! Celý výsledok absolútne žiadnej gradácie príbehu bol ten, že ma absolútne nezaujímalo čo sa tým chúdiatkam týraným stane, možno mal pán režisér skorej točiť dokument...3/10 ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Hnusné, depresivní, trýznivé....jistě by se našlo mnoho dalších ošklivých slov, které by tento film mohly charakterizovat. Je strašné, že se něco takového děje a netušil jsem, že může existovat tolik úchylů na jednom místě. Ale svět byl a je zvrácený a lidi jsou odjakživa ty největší prasata, co kdy na zemi žili (tedy určití jedinci). I přes tohle traumatizující téma byl film natočen s jakýmsi citem (ani bych neřekl citem, jen mě nenapadá to pravé slovo, aby sedlo k tomuto tématu). Jednoduše nám bylo ukázáno, že někdo se může vážně blbě narodit a pak s tím jen pramálo zmůže a bojuje o holý život. Někteří chytráci by si to mohli konečně uvědomit. 65% ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný a bezútěšný snímek, kde nejde o typickou zápletku, ale o prozření lidí, kteří mají moc zasáhnout do života zneužívaných dětí, kterým tato moc byla odebrána. Je až šokující v jakých podmínkách musí lidé v Jižní Americe žít, ale bohužel tady nejde jen o film, na což nás upozorňují statistická čísla v závěru. V neposlední řadě výkony dětských herců jsou víc než přesvědčivé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z mnohých filmov z tretieho sveta, pri ktorých je vám smutno, v akom svete žijeme, na druhej strane ste radi, že žijeme v našej "iba nepohodlnej bavlnke". Brazília je krajina, kde sa neriešia vraždy, prostitúcia je zamestnanie ako každé iné a rodičia nemajú svoje deti radi tak, ako v civilizovanom svete. Aspoň v niektorých jej častiach a na niektorých predmestiach veľkomiest. Lagemann natočil scenár, ktorý by napísal aj druhák scenáristiky, čo ale nemusí byť na škodu, pokiaľ sa jedná o tak silnú tému. Takže sa viac sústredíme na herecké výkony mladých dievčat a aj starších hercov, ktorí nie sú nesympatickí, ale svoje postavy nesympatickými dokážu urobiť. Vyššie hodnotenie je čisto za tému, film je to inak priemerný. Ako inak by sme sa o problémoch tretieho sveta dozvedali, ak nie z filmov? Zo stručných správ našich televízií, venujúcim sa iba zopár konfliktným oblastiam? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bezprostředně po projekci si jen tak pro sebe říkám, co bych mohl udělat pro zlepšení života těch holek? Na letenku do Brazílie momentálně asi nemám, můžu tak leda dát Andělům Slunce o hvězdu navíc, i když objektivně jako film sami o sobě byli jen dalším z mnoha štípnutí do toho stejného bolavého místa. Třeba se ale díky mojí bonusové hvězdě najde někdo, kdo se na to taky podívá a napadne ho něco lepšího... (Challenge Tour 2015, film č.7) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní protagonistce bylo v době natáčení filmu teprve 11 let. (Pesosek)

Reklama

Reklama