Reklama

Reklama

Andělé slunce

  • Česko Sluneční andělé (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Život dospělých začal pro negramotnou, chudou brazilskou venkovanku Marii až příliš brzy. Ve dvanácti letech ji vlastní otec prodal kupci „bílého masa“ Tadeuovi s tím, že se musí porvat o lepší existenci coby služebná. Jenže představa spokojené budoucnosti se rozplynula poté, co se dívka dostala k farmáři, který ji nejprve zbavil poctivosti a poté poníženou a zneuctěnou Marii „přenechal“ svému synovi, aby s ní nabyl prvních sexuálních zkušeností. Tím ale pro Marii noční můra teprve začíná. Následuje cesta do zapadlého, špinavého bordelu v Amazonii pro kopáče na zlatých polích, jemuž vládne tyranský a brutální pasák Saraiva. Nikoho zde nezajímá, že Marie je vlastně ještě dítě, lidská bytost, která má svoje city. Stává se z ní otrok sloužící upoceným tělům bez nejmenší naděje na lásku a lepší zítřky. Ta svitne až poté, co se dívce podaří utéct do Ria de Janeira. Jenže některé osudy už prostě nelze změnit. To říká režisér Rudi Langemann a zvedá zaťatou pěst žalující na neutěšenou realitu dětské prostituce v současné Brazílii. Za syrové a smutkem prosycené drama, náležející k nejlepším brazilským filmům roku 2006, obdržel hned šest cen na filmovém festivalu Gramado. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (97)

gicous 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější na celém filmu jsou závěrečné titulky, které vysvětlují, kolik je ročně zneužito dětí a mladistvých. Zbytek filmu na mě dělal dojem nepodařené brazilské telenovely. Používám "nepodařené", neboť se jedná o neradostný a smutný snímek. A telenovelu, neboť navzdory příkořím hlavní hrdinky působila její postava nebývale svěže a pohodově. Stejně tak jako celé prostředí pralesa, kde se většina filmu odehrává. A ještě jedná věc: vzhledem k tématu je ve filmu použita naprosto špatná hudba - takový divný vitězoslavný motiv !? 3/10 ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Pokud je pro někoho jednotka kvality brutalita, je to smutné. V tomto filmu je naštěstí podružná. Zde vítězí psychologická stránka s živým zoufalstvím i nadějí... ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Krutost a brutalita - to je motto depresivního filmu z Amazonie . Dvanáctiletá dívenka prodaná do bordelu mezi kopáče zlata a story jejího utrpení až po vylíčení útěku. To je celá poutavá linie příběhu , na který nezapomenete. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Nejde vôbec o to, že kúsky podobného razenia vôbec nemusím, ide o to, že napriek silnému námetu po filmovo-umeleckej stránke na nich nie je príliš čo obdivovať a len kvôli tomu, že vznikli niekde v južnej Amerike alebo Afrike a zobrazujú niečo neľudské a hrozné ešte neznamená, že sa z toho zverstva poondiem, aj v tomto prípade som nevidel nič iné, len voľne poukladané scény z prostredia obchodu s bielym mäsom na najnižšej úrovni, niekde pánubohu za chrbtom, na samom konci sveta, ale bez pridanej hodnoty, takže 35%. ()

ill 

všechny recenze uživatele

Atraktivní téma znásilněné otřesným zpracováním. Střihem, kamerou, scénářem a hereckými nevýkony zdaleka nekonče. ()

cabaday24 

všechny recenze uživatele

je sice smutny, ze se neco takovyho deje, ale filmek me dost zklamal.. chybi tempo, napeti, zaver vyzni tak nejak do ztracena, hercum neverim vubec nic, takze v bych to videl na sotva 50 procent ()

Rosie 

všechny recenze uživatele

Neskutečný, otřesný, drsný,...tenhle snímek mě naprosto dostal! Netušila jsem, že v Brazílii něco tak odpornýho pořád funguje! ()

18kacena18 odpad!

všechny recenze uživatele

nerealisticky spracova pravda dalekej Brazilie....ojojoj- v pustej dzungli je bordel pre dakych chudakov, ktory sa na nic ine netesia iba na to ze si kazdy vecer zapichaju???????? a ako tam cakaju v rade, ako na chleba...tak na hlavu postavene. Nicim zaujimavy film, akoze podla mna su reziser a scenarista riadny uchylaci....ubohe! ()

Tucinka 

všechny recenze uživatele

nechutný téma....o to víc nechutné, že to furt děje.... chvílema se mi zvedal žaludek, ale nedokázala jsem to vypnout, že jsou někteří chlapi ujetý mi asi trochu mozek umí pobrat, ale když vidím, že holku/dítě prodává ženská....tak tu bych holejma rukama umlátila k smrti.... jsem ted plná emocí....a to asi bylo cílem tohoto filmu i když těm holkám tam, kdesi v Brazíli tím nepomůžeme :( ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Ja neplačem, ale tu ... Fakt neviem či odporúčať, či nie, jednoducho je to husté, kruté a až moc reálne! Však aj na našom kontinente "šlapu" deti!! a netvárte sa, že to na výpadovkách nepozorujete. ()

gerojmanus 

všechny recenze uživatele

Obecně kvalitní brazilské filmy mají v sobě hodně pravdy a krutosti. A já se jen divím, že po tolika výborných snímcích, se tam někdo nezamyslí nad tím, co se tam odehrává..Je to asi trochu naivní, ale ten život tam musí bejt hlavně v Riu dost hustej. A zajímalo by mě, kolik dětí, jako byla tady malá Marie, zažívá neco podobnýho..75%. ()

Sonjushka 

všechny recenze uživatele

Byl to drsný film o obchodu s dětmi, ale hlavní co z něho vyznělo byla pasivita a z toho plynoucí bezvýchodnost ze všecho toho bahna. Pasivní rodiče, kteří dávají děti obchodníkům s masem, i když vědí, co se s nimi bude dít a pak ty děti i přes snahu to změnit pořád znovu upadají do situací, kde stejně nakonec je prostituce jediným řešením. Celý film je opravdu nechutný a drsný. Škoda je, že ho tvůrci nechali jen tak plynout a nevygradovali některé silné scény, ale možná to byl záměr. ()

Alesss 

všechny recenze uživatele

Scénu s potrestáním Ines, její výraz ve tváři vteřinu před tím, než se ten zmrd Saraiva rozjede ve svém jeepu, tak tohle se mi už asi nikdy nevymaže z paměti. I teď se mi chvěje brada, když si na to vzpomenu... Vše ostatní už tu bylo řečeno jak v těch pětihvězdičkových, tak v těch "odpadových" komentářích. ()

Reklama

Reklama