Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christina, která žije na předměstí Kodaně, navštěvuje střední školu. Žije pouze s otcem, protože rodiče se rozvedli a matka o ni ztratila zájem. Christina a její kamarádky Cecilie, Trine a Pernille tvoří dívčí partu, která terorizuje okolí a k dospělým se chová absolutně bez respektu. Po nešťastném incidentu se Shaidem, přítelem Cecilie, se ke Christině zbytek party otočí zády. A nejen to, začne ji šikanovat a intenzita vzrůstá. Brzy však stupňovaná represe překročí únosnou mez. (Sarkastic)

(více)

Recenze (37)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silný a v posledních dvacetiminutovce vývoj graduje takovým způsobým hubem, že jsem držel hubu a krok. Téma šikany je poměrně častý jev ve filmech a většinou mně tvrdě zasáhne, tady o to víc že se točilo okolo Laury Ch., která patří mezi nejcharismatičtější herečky na světě. Přičina toho co se ve filmu děje byla dost jasně řečena v několika málo větách ve filmu. Jsem smutný z toho, kam se to tady v tom filmu až dostalo, protože přičina byla v chování vedlejších postavách, ale důsledky nesly postavy hlavní. Natočený, vyprávěný i zahraný je to opravdu velmi věrohodně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDU MUSET PROMLUVIT S VAŠIMI RODIČI.“ … ,,KLIDNĚ. JAKO BY JE TO ZAJÍMALO“… /// Christine, Trine, Cecilie a Pernille – čtyři kundy zralý pro pasťák. Naštěstí cesty Páně jsou nevyzpytatelný a jedna z nich se brzy změní (hovno kouzlo…) v loosera. Film o rozbitý mládeži, při jejichž kouscích nejde o filmařinu. S přehledem ji totiž válcuje příběh, jehož sledování je takový vlastní sebepoškozování. Možná chtěj apelovat i na jiný pocity, ale činí tak dost skrytě, takže příběh graduje, každej dostává to, co si zaslouží a masochistickej divák vrní blahem. K tomu se dost blbě něco dodává… snad jen, že bych tomu klidně věřil. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ve škole se mi dějou strašný věci. 2.) Thx za titule ,,Schara“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dívčí vyřizování účtů po Dánsku s typickým severským rukopisem, silnou výpovědní hodnotou a drsnou formou i obsahem. Příběh se odehrává v prostředí školy, kde dívčí gang terorizuje okolí ( Jak už to většinou bývá, jsou to nejhezčí holky), ale brzy se situace zkomplikuje když Christína práskne kámošky při loupeži a je nejen z gangu vyčleněna, ale musí se podrobit šikaně svých bývalých kamarádek, kterou sama dříve provozovala. Posledních 20 minut představují vrchol Bully subžánru a místy se na film kouká opravdu nepříjemně. Síla a povinnost! 8/10. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Silné, syrové a hodně smutné drama. Souhlasím s Scrytcherem, že to bylo chvílemi opravdu na hranici snesitelnosti a uvěřitolnosti. Ale naopak nesouhlasím s tím, že Laura Christiensen to neutáhla. Byla výborná a tu roli zahrála skvěle, věřila jsem jejímu výrazu v obličeji, ať vyjadřoval smutek, bolest a nebo vztek, prostě cokoliv. Velkou konkurentkou jí tady byla vynikající herečka, kterou už znám z filmu Spi, děťátko, spi Stephanii Leon, o jejíž kvalitách jsem tudíž vůbec nepochybovala. Drsný holky byly opravdu hodně drsný, ale kde hledat příčiny takového chování je přece zcela očividný. Nejen, že to začíná většinou doma v naprosto nefunkčních rodinách, ale mnohdy i dost velkou tolerancí, či bezmocností v systému školství jako takovém. Možná, že někdy až těmi příliš vyhrocenými scénami chtěl E. Christansen mnohým říct, ať se konečně chytnou za nos a něco s tím začnou dělat. Ale málokdo to opravdu udělá, co si budem namlouvat. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Drsný holky jsou tématem velmi podobné Zkažené mládeži, více se mi přesto líbil estonský film. Råzone je také obrovsky silné drama, ale celkový dojem trochu sráží uvěřitelnost. U obou snímků bylo násilí hnáno do extrému, bral jsem ho však za demonstrativní, takže s ním problém nemám, co mně ale vadilo u Drsných holek byla úloha dospělých, která mi přišla silně nereálná, od učitelů přes rodiče až k taxikáři či číšníkovi. Proto hodnotím pouze 4*, jinak velká spokojenost a na násilí na záchodech asi jen tak nezapomenu (s koncem, narozdíl od jiných, nemám větší problém, škoda jen, že emocionální vrchol filmu přišel ještě před závěrečným aktem zoufalství, hněvu a touhy po odplatě). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Drsné, kruté, naturálne a typicky škandinávsky chladné. Oproti iným filmom s podobnou tématikou však na mňa tento snímok nedokázal nejak výraznejšie emotívne zapôsobiť. Možno to bolo vo veľkej miere zapríčinené tým, že som nedokázal bližšie priľnúť k postavám. Navyše niektoré scénky sa mi zdali mierne pritiahnuté za uši. Na druhú stranu, pokiaľ výuka na dánskych školách funguje takýmto spôsobom, systémom kde ľahostajnosť a prílišná tolerancia učiteľov idú ruka v ruke s nárastom všeobecnej spoločenskej šikany bez snahy s tým niečo urobiť, tak potom majú Dáni vážny problém. 70/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Šikanovat a být šikanován. Mezi těmito pojmy je hodně tenká hranice. To poznala i Christina. První vlaštovkou k pádu na losera bylo obejmutí( ač neopětované ). Hřebíčkem do rakve bylo udání svých ( bývalých ) " kamarádek ". Na rovinu si myslím, že ikdyby Christina hodila vinu na sebe už by nálepku " zrádkyně " v očích Cecilie a tím pádem i u těch dvou zbylých pizd stejně nesmazala. Kamarádství je věc pomíjivá a konec bude bolestivý pro všechny. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Drsné holky v drsnom filme od drsných Dánov. Aj napriek tomu, že som už videla viacero filmov o šikane medzi mladými, a je s čím porovnávať, tento radím k tým lepším, pretože ma bavil. Kamera mi síce niekedy dosť vadila, a aj niektoré scény boli už na hrane, ale bolo to slušne zrežírované, Laura bola veľmi uveriteľná a Cyron naozaj potešil. Takže rodičia! ... trošku viac sa venujte tým svojim deťom a začnite už od narodenia, na strednej to už nedobehnete. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Teen-revenge na hranici uvěřitelnosti a snesitelnosti. Kdyby tu už nebyla kupa podobných snímků (Klass, Ondskan...) neváhal bych s vyšším hodnocením. Závěrečná hra na city se mnou nepohnula a Laura Christensen rozhodně nedokáže utáhnout snímek s tak silným tématem. 50% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Celkem drsné v podaní Christiansena drsný holky příběh který i zarazí parta holek které jsou vůdkyně a jedna nakonec už to nezvládá a jak to dopadne když hlavni prahne po pomstě zajímavý snímek který podle mně stojí za zkoknutí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když si holky vyřizujou účty, zírá i ten nejdrsnější chlap. I když je to tady dohnáno až do absurdnosti, mě se to díky nezaměnitelnému severskému rukopisu líbilo. Svůj lví podíl na tom má určitě i Laura Christensen, která se projevuje jako hodně talentovaná herečka a nebylo by od věci, kdyby si jí všimly i větší produkce. Konec celý film tak trošku devalvoval, ale přesto to stojí za shlédnutí. Jinak tohle bych s Klass či Ondskan nesrovnával, protože je to přeci jen o něčem jiném. 80% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Podpísal by som sa pod všetky pozitívne komentáre nebyť posledných 10 minút, ktoré absolútne zlikvidovali akýkoľvek pocit uveriteľnosti a názorovo ma priblížili k murderbirdovi. Škoda. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Za přestřelenej závěr mínus jedna hvězda, ale jinak musim říct, že filmy o holčičí šikaně jsou jedny z nejsilnějších. Holky dokážou bejt totiž krutý až na krev. Bloncky mi bylo fakt líto, ale vlastně si za to (zčásti) mohla sama. Jsou věci, co se fakt nedělaj. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Čtyři nerozlučné kamarádky na střední škole. Jedna z nich, Cecilie, však zahlédne svého chlapce, jak osahává Christinu. Domnívá se, že to bylo vzájemné a stane se z ní nepřítel na život a na smrt. Spolu se dvěmi dalšími dívkami šikanují Christinu a ta jim jen občas něco chabě oplatí. Nakonec jde téměř všem o život. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně v pohodě! A ani jsem to nečekal.Je to o vzájemné šikaně holek na nějaký střední. Příběh v podstatě, nebo lépe řečeno zápletka, je dost jednoduchá. Je to celý docela uvěřitelný, postavy mi byly hodně sympatický a proto to, co si navzájem dělaly, mělo fakt silnej emoční dopad. Děj filmu je ve finále vyšroubovanej na nečekaný až silně exploitační maximum, který mi vyrazilo dech.Parádní, menší a málo známej kousek! ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ono je tak trochu neskoro si spomenúť, že sa v detstve hrala z panenkami a papkala cukrovinky. Ale čo čakať keď si prefetujete mozog natoľko, že zabúdate na prezunkciu neviny? Celkovo to považujem za nedotiahnuté a to aj napriek tomu, že to v rámci možností má dobrý koniec ... ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Drsnej film o holčičí rivalitě a agresi, která, stejně jako v Respire, vede k tragedii. A v podhoubí nefungující rodinné vztahy... Vše umocňuje perfektní hudba. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalší do série z filmov o šikane, a veruže už som ich videl až-až. No tento bol jeden z najslabších, hoci ten potenciál to malo podľa mňa vcelku vysoký. Začalo to veľmi sľubne, no vývoj po konflikte Christiny a Cecilie som očakával určite zaujímavejší. Dramatický síce bol, dokonca aj drsný - no to nestačilo, aby človek plnohodnotne vnímal všetky veci, ktoré by mal takýto druh filmu povedať. Inak, je to smutné, lebo presne takéto "partie" poddajných a suverénnych dievčat čoraz častejšie vidno v našich uliciach a je mi z toho normálne smutno, keď to tak vidím. Aj keď popularita nikdy neprestane tínedžerov zvádzať - dokonca ani za cenu, že sa z nich stanú bezcitné mrchy! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nicim originalni, takovych a podobnych filmu o sikane na strednich skolach jsem uz videl nekolik. A tento se vleze do lepsiho prumeru. Presvedcive herecke vykony, pekne holky, solidni zapletka a skvely soundtrack! ()

Reklama

Reklama