Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bola krásna, múdra a navyše vedela očarujúco rozprávať príbehy. Bagdadský astronóm kedysi zapochyboval o existencii Alaha a za trest ho zakliali do lampy ako džina - teraz musí žiť v podobe Jimmyho v daždivom Anglicku 20. storočia a cez obrazovku svojej televízie sa vracať do minulosti vždy, keď prostredníctvom lampy niekto požiada o jeho služby... V Bagdade práve vydali krásnu a mladú Šeherezádu za kráľa, ktorý síce chce mať veľa žien, ale len na jednu noc. Potom ich dá vždy popraviť. Múdra Šeherezáda sa však rozhodne zachrániť si život a panovníkovi začne rozprávať zaujímavý príbeh, ktorý však do rána nedokončí. A tak jej kráľ dovolí dorozprávať ho ďalšiu noc. V tej chvíli sa k nej dostane Jimmy, ktorý jej chce pomôcť ujsť, na čo využije všetky možné spôsoby, či už je to lietadlo, auto a ďalšie zázraky súčasného sveta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tisíc a jedna noc po francouzsku: Šehrezáda je skoro prostitutka, Sindibád nikde nebyl a džin z lahve žije ve dvacátém století :-) Je to rychlé, je to vtipné a Philippe de Broca se tím vrátil ke svým starým osvědčeným kouskům. Nezapomeňte: ALLÁH JE VELKÝ A MOHAMED JE JEHO PROROK! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Sexy Catherine Zeta-Jones, dokonce víc sexy, než Salma Hayek v Desperadu, a to už je co říci. Skvělí herci, skvělá komedie. Nevím, co více říci, určitě stojí zato vidět .... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Nostalgie... ale take i po letech vyborna a pomerne decentni komedie s nenahraditelnou dvojici - krasna a divoka Seherezada Zeta-Jones, vystresovany a prevtipny dzin Gérard Jugnot. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Když navážu na komentář k předchozím Šuanům, tak fantasy mě míjí možná ještě více, než ty dobrodružno-historické spektákly. Ale jejich vzájemné žánrové skloubení v Šeherezádě mě upoutalo, zvláště když probíhalo s neskrývanou dávkou vtipu a nadhledu. Koncepce s propojením fikčního světa podle známé pohádky a moderní současnosti pomocí kouzelného předmětu našincům připomene Arabelu, která mě ovšem dokázala v minulosti bavit mnohem více a vybavuji si jí jako po celý čas vtipnou i napínavou zábavu v skvělém tempu, nehledě na to, že Francouzům se tady pořád nepodařilo doběhnout nadčasovou úroveň barrandovských triků z konce 70. let. Šeherezáda v zpracování Philippa de Brocy je hravá, nápaditá, zábavná a občas i napínavá, některé scény (zvrat během vystoupení v cirkusu, Jimovo hledání krále na policii) mi připadaly vynikající a díky vyprávění příběhu na popravišti před publikem včetně dětí se to ještě více nese v hezky pohádkovém duchu. Ale bohužel minimálně v televizním sestřihu v rozsahu dvou dílů celovečerní stopáže, který jsem viděl, se děj nejednou zbytečně táhne, výsledek občas postrádal tu svěžost pro dřívější režisérovu tvorbu typickou a i když je představitelka Šeherezády opravdu krásná a oblíbené spojení Jugnota s Lhermittem dobře funguje i v tomto netradičním žánru, nedokázal jsem být po celou dobu nadšený. Občas jsem sice neměl daleko k 4. hvězdičce, ale asi nemám moc důvodů se k tomuto dílku vracet a je to jeden z těch filmů, u kterých si říkám: Tohle jsem měl vidět několik let zpátky ještě jako dítě, abych si to pořádně užil! [70%] ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Džin se sekačkou na trávu...a spousta dalších nápaditých vtípku a ještě krásná catherine...nemůžu jinak ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem zahlédl kousek v televizi a hned se mi vybavilo, jak jsem se na to koukal jako malý kluk. Strašně mě to tenkrát bavilo. A i dnes jsem se u toho příjemně bavil. Velice originální zpracování pohádky. 75% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pohádka v zahraničním provedení - což mluví už samo za sebe. Celkem to ušlo především díky krásně Zetě. ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Toto bylo mé první seznámení s Blízkým východem a také s Catherine Zeta-Jones. Pamatuju se, jak jsme to s bratrem sledovali za zimních večerů u babičky, zabalení do oranžové plyšové deky a snili o dálkách... Od té doby jsem to neměla šanci vidět. A možná ani nechci... ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Dobrá rozprávka. Malo to vtip, dej, pointu. Navyše ešte pridávam * za scénu skákania z lietadla. Proste odhalená Catherine Zeta-Jones v rozprávočke pre detičky, čo dávali kedysi doobeda na STV1, tak niečo také ma vždy dostane. A áno, bol som pri tom! ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Podle mě náleží mezi velmi zábavné a hezké pohádky. Pár hezkých vtipů, lehce erotický podkres, který alespoň na chvíli připoutá k obrazovce i tatínky... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Velice miloučká záležitost s roztomilou, roztržitou a neodbytnou Catherine Zeta-Jones. Neméně skvělý je ovšem i Gérard Jugnot. Takhle by měli pohádky 1000 a jedné noci vypadat v moderním pojetí. Chválím a užívám si. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem si poměrně dlouho zvykal na styl zdejšího humoru a první díl se mi ani moc nelíbil. Druhý díl, kdy více prostoru dostala mladá a neskutečně krásná Zeta-Jones (pro fajnšmekry ukáže i kozy) a také nejlepší mužská postava, kapitán Sindibád už ale stál za to a i na začátku pro mě otravný Gin byl výborný. Po prvním dílu jsem chtěl dát dvě, nakonec dávám čtyři. de Broca zkrátka nezapomněl! P.S. Někdo tu píše, že Sindibád tu není, což není pravda, není jen v prvním dílu a i zde na csfd to není moc dobře značené. Šeherezáda nemá 98 minut ale 2x93. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pohádka s prvky grotesky, parodie a erotiky, takže to vlastně až taková pohádka není, když sultán přemýšlí o sexu, Šeherezáda tam běhá nahá a předvádí striptýz, Aladin je komouš a Džin britský gentleman. Jenže co naplat , já se prostě bavil a jako sentimentální vzpomínka, které dávám hvězdy navíc. Zeta Jones ve své první roli. ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Byla by to krásná pohádka, kdyby se do toho nemotal ten Jimmy z 20. století. Do děje nezapadal, spíš ho narušoval, a ani vtipný moc nebyl. Jinak celkem hezké, i když místy trochu nuda. Ale už kvůli krásné Catherine (i když jsem holka, musím uznat, že jí to tam seklo) a sympatickému "Aladinovi" by bylo hřích dát méně než 3*.... ()

Reklama

Reklama