Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bola krásna, múdra a navyše vedela očarujúco rozprávať príbehy. Bagdadský astronóm kedysi zapochyboval o existencii Alaha a za trest ho zakliali do lampy ako džina - teraz musí žiť v podobe Jimmyho v daždivom Anglicku 20. storočia a cez obrazovku svojej televízie sa vracať do minulosti vždy, keď prostredníctvom lampy niekto požiada o jeho služby... V Bagdade práve vydali krásnu a mladú Šeherezádu za kráľa, ktorý síce chce mať veľa žien, ale len na jednu noc. Potom ich dá vždy popraviť. Múdra Šeherezáda sa však rozhodne zachrániť si život a panovníkovi začne rozprávať zaujímavý príbeh, ktorý však do rána nedokončí. A tak jej kráľ dovolí dorozprávať ho ďalšiu noc. V tej chvíli sa k nej dostane Jimmy, ktorý jej chce pomôcť ujsť, na čo využije všetky možné spôsoby, či už je to lietadlo, auto a ďalšie zázraky súčasného sveta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Frank2 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si zase jednou dopřál tuto perlu francouzského filmu. Jako malý jsem tento film miloval a zjišťuji, že i v dospělosti pro mě neztrácí nic ze svého kouzla. Výborný nápad, skvělí herci a úžasná atmosféra. Některé hlášky mě rozesmějí pokaždé když to vidím : "Tak ty bys chtěla být královnou?" "Jestli seš král, radši půjdu k prasatům!" ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem si poměrně dlouho zvykal na styl zdejšího humoru a první díl se mi ani moc nelíbil. Druhý díl, kdy více prostoru dostala mladá a neskutečně krásná Zeta-Jones (pro fajnšmekry ukáže i kozy) a také nejlepší mužská postava, kapitán Sindibád už ale stál za to a i na začátku pro mě otravný Gin byl výborný. Po prvním dílu jsem chtěl dát dvě, nakonec dávám čtyři. de Broca zkrátka nezapomněl! P.S. Někdo tu píše, že Sindibád tu není, což není pravda, není jen v prvním dílu a i zde na csfd to není moc dobře značené. Šeherezáda nemá 98 minut ale 2x93. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Sexy Catherine Zeta-Jones, dokonce víc sexy, než Salma Hayek v Desperadu, a to už je co říci. Skvělí herci, skvělá komedie. Nevím, co více říci, určitě stojí zato vidět .... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Pět důvodů, proč dát Šeherezádě 5 hvězdiček: 1. z nostalgie... navíc na pohádkovou komedii to byla (vzhledem k mému věku, když to dávali v TV) docela lechtivá podívaná ;) ....... 2. za celý ten nápad s Džinem Jimem, co v 6 hodin hrává s Willsonovými bridge, jezdí na motorce a v poušti pěstuje anglický trávník....... 3. za rozkošnou mladičkou Catherine Zeta-Jones a za její Šeherezádu, která je překvapivě emancipovaná - každého chlapa udržuje v představě, že je jejím pánem, přitom je to ve skutečnosti ona, kolem koho se Země točí....... 4. speciálně za Šeherezádu hrající s Jimmym monopoly....... 5. za nápad rozdělit nekoukatelnou stopáž na 4 díly, čímž se z toho vlastně stal neskutečně kouzelný seriál. ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Byla by to krásná pohádka, kdyby se do toho nemotal ten Jimmy z 20. století. Do děje nezapadal, spíš ho narušoval, a ani vtipný moc nebyl. Jinak celkem hezké, i když místy trochu nuda. Ale už kvůli krásné Catherine (i když jsem holka, musím uznat, že jí to tam seklo) a sympatickému "Aladinovi" by bylo hřích dát méně než 3*.... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o filmový debut herečky Catherine Zeta-Jones. (Cheeker)
  • Film existuje v dvoch verziách: 98-minútová, ktorá bola premietaná v kinách a dostala sa na DVD, a 195-minútová, ktorú vysielala francúzska televízia Antenne 2 a je známa aj z našich obrazoviek v českom dabingu. (2flower)
  • Natáčelo se na Maltě a v Maroku. (Cheeker)

Reklama

Reklama