Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák s řadou parádních hlášek a drsných songů okořeněný krvavými scénami. Ústřední postavou je mlaďas Terkel, který doslova přitahuje problémy. Kratším dějem, což snímku jedině prospívá, provází diváka dobře zakomponovaný vypravěč. Veškeré postavy jsou správně ulítlé a působí opravdu vtipně, hlavně Terkelův nekompromisní strýc Stewart, šikanéři Saky a Nigel či tlustá Doris. Animace vypadá dobře, děj slušne odsýpá za doprovodu drsných fórků a sem tam nějakého vulgarismu, který parádně dokresluje celkové pojetí filmíku. Terkel in Trouble vzniknul, aby diváka pobavil, což u mě splnil na sto procent, takže neváhám udělit plný počet. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Vlastně moc nechápu, proč si čeští producenti dali tu práci s dabingem a distribucí tohoto filmu. Slabá animace by mi ani tak nevadila, ale problém je, že v 75 minutách je toho k zasmání opravdu málo. Film je sice úsměvný, ale ne vtipný. Hlavní pozornost tak na sebe paradoxně strhává mnou vždy zatracovaný dabing. A to by asi být nemělo. ()

Reklama

Fevas odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem odejít na akci ke kamarádovi, bohužel jsem měla na krku dvě malé děti - sedmiletou Anežku a čtyřletého Matěje. Tak jsem je nechala, ať si vyberou film. Vybrali si tenhle. Řekla jsem si animák, to bude v pohodě, a odešla. Po dvaceti minutách jsem se musela vrátit, protože mi Anežka volala, že se malý bojí a zároveň mi stíhala pokládat otázky jako jsou "Co je to kurva?" a podobně. Dokážete si představit, jaké bylo potom vysvětlovat rodičům, že jsem jejich dětem omylem pustila takový film? Tak jsem se na to ze zvědavosti podívala sama a zjistila, že tohle je přesně typ humoru, kterým rozhodně netrpím. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Terkel má problém má ten problém, že není ani moc vtipný a nebojácný, aby výrazně zabodoval u mladšího publika, ani extra společensky provokativní a satirický, aby vzbudil zájem u dospělých. Všechno je to jen bláznivá přehlídka sprostého humoru a předpotopní animace, kde občas vyvstane nějaká ta dobrá hláška, ale většinou se nudíme u hloupého příběhu a navíc proklínáme český dabing, který mi tentokrát vůbec neseděl. South Park, přestože mu také nijak nefandím, byl přeci jenom daleko kreativnější a účinnější. 50% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák jsem si pouštěla při obědě o polední pouze. Už to dělat něbudu, protože při některých hláškách jsem se málem udusila. Dětem bych tenhle příběh nepouštěla, ale když jdu kolem naší základky a slyším, co některá děcka dokážou vypustit ze svých úst, tak je to vlastně úplně jedno. Animace je docela strašná. Dabing byl parádní. Marek Eben holt musí někdy vyklouznout ze své ulity. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Když Gunar hází ve třídě míčkem po Terkelovi, tak žádný batoh na zádech nemá, ale ve chvilce, kdy je záběr na jeho záda, už batoh má a hned poté jej zase nemá. (Hannibal92)
  • Stewart Stardust, Terkelův strýček, je jméno jedné postavy, kterou hrál Anders Matthesen (Terkel) v seriálu Jul på Vesterbro (2003). (HappySmile)
  • První kompletně počítačově animovaný dánský film. (HappySmile)

Reklama

Reklama