Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Terkel má problém má problém. Alebo skôr viacero problémov. Každopádne sa jedná o čistý dadaizmus, čo sa týka uvedenia do českých kín, snáď to nešlo v multiplexoch. Animácia po technickej stránke nič moc, ale práve to filmu pridáva body navyše. WTFuckovosť animácie mi pripomenula nevydarený maskot z olympiády v Atlante, kde asi tiež išlo o iróniu, ktorú nikto nepochopil. Terkel sa snaží byť husto cool, ale nie je, lenže aj tá snaha mi pripadala ako niečo, čo z filmu robí niečo, čo nie je vôbec na škodu vidieť. Len škoda, že to nie je dobrý film sám o sebe. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Český dabing, to je asi to nejlepší na Terkelově problému. Pak ještě pár výborných hlášek (ale vsadím se, že v originálním znění určitě nevyzněly tak dobře). Animace nic moc a mohlo to být trošičku svižnější, ale celkový dojem: výborná zábava takhle ve čtvrtek večer, když děti už spí. Škoda jen, že přišly o výživnou instruktáž pro oběti šikany. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

animace je příšerná, ale ne tolik aby mi to mohlo vadit. Samotný děj je až nechutně jednoduchý a předvídatelný, některé vtípky se nepovedli a ani hudební čísla se ve směs nepovedla (jinými slovy, vše důležité je hrozně pičoidní). Zdaleka nejhorší byla postava průvodce filmem, zbytečnější věc jsem už dlouho neviděl. Ovšem další řada věcí je naprosto božská, například každý vtípek s trubkou, ovšem jedna věc byla na hranici dokonalosti, a to geniální obsazení Marka Ebena do českého dabingu, protože jednak si dokážu jím zpívanou písničku představit na albu Bratří Ebenů, druhak je každá jeho replika úchvatně namluvena a treťjak (ne ten sovětskej brankář) jsem díky němu závěr užil jako dlouho nic. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Deštěm se šíří SARS! Patrně se někdo v Dánsku zamiloval do South Parku, patrně někdo, kdo to neměl v hlavě zcela v pořádku. Scénárista musel být úchyl, jiné vysvětlení je jen těžko možné. Příliš lacině hrubé, vulgární, nesmyslné, aby to bylo vtipné (nebo aby to bylo cokoliv jiného). A jak píše Gr!mReefer chvalozpěvy o originálním znění - dost možná, ale anglická verze je až na písničky naprosto strašná. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Vlastně moc nechápu, proč si čeští producenti dali tu práci s dabingem a distribucí tohoto filmu. Slabá animace by mi ani tak nevadila, ale problém je, že v 75 minutách je toho k zasmání opravdu málo. Film je sice úsměvný, ale ne vtipný. Hlavní pozornost tak na sebe paradoxně strhává mnou vždy zatracovaný dabing. A to by asi být nemělo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • První kompletně počítačově animovaný dánský film. (HappySmile)
  • Ve filmu zazní slovo "ču*ák" 1x, "hovada" 2x, "pí*a" 3x, "zm*d" 4x, "m*dá" 4x, "vopí*at" 4x, "ku*va" 8x, "p*del" 16x a "nas*aný" apod. 24x. (Gnoma)
  • Když Gunar hází ve třídě míčkem po Terkelovi, tak žádný batoh na zádech nemá, ale ve chvilce, kdy je záběr na jeho záda, už batoh má a hned poté jej zase nemá. (Hannibal92)

Reklama

Reklama