Reklama

Reklama

Recenze (6)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velitel čety je prostě velitel čety. Je v tom více zodpovědnosti při plnění úkolů, než by se zdálo. A mít coby velitel před vojáky respekt je to nejdůležitější. Druhá část také letmo ukazuje vojenský život záklaďáků, který má reálný základ, takže se v tom mnohý může i poznat. Dnešní mladá generace má mimojiné možnost vidět jak to vypadalo, když se šůrovala podlaha. Nejdůležitější však je, že vojna nebyla jen o pochodování a cvičení, ale i o brigádách, což dnes družstvům tolik chybí. Tady je rota na výpomoci svého času v JZD během sklizně. Volnost? V žádném případě. I tady byla vojna jako řemen. Naše hrdiny mimoto samozřejmě potkávají i osobní sounáležitosti, hlavně co se týče partnerských vztahů. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez jakékoli ironie hodně zajímavý díl, ve kterém už se začíná něco dít a já zjišťuji, že mě ty gumácké osudy začínají zajímat. Velitel Lípa vyvezl svou četu na brigádnickou pomoc při žních. Díl byl zajímavý, místy i vtipný, pro mnoho účastníků brigád v JZD určitě i nostalgický. Zajímavé bylo, jak dobré úmysly místních zrovna moc nepomáhaly nezkušenému poručíkovi při zvládání mužstva. Moje divácká zvědavost byla uspokojena a závěrečný spoiler se moc povedl. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Disciplína v celé četě i mezi svazáky je pod psa!" Hlavný hrdina dostane elegantné kopačky od vyvolenej, arcinepriateľ z prvej časti sa ukáže ako charakter a kudlu do chrbta prekvapivo vrazí kamarát najlepší. To je na jedného celkom dosť, keď sa ešte k tomu sa snaží udržať si autoritu u svojej čaty, mení sa na ukážkovú gumu. Našťastie sa uvedomí, keď so svojou jednotkou vyrazí pomáhať družstevníkom na obilnú frontu do rodnej viesky. Druhá časť ešte lepšia než prvá. ()

Reklama

Reklama