Reklama

Reklama

Recenze (5)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je hlavní hrdina guma do morku kostí, musím uznat, že se tento díl scénáristům moc povedl, to ztvárnění vztahy mezi ostatními gumáky v posádce byly ztvárněny na jedničku. Asi nejlepší díl. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"S tebou bych nešel na průzkum do týlu nepřítele ani za nic!" Náš lampasácky hrdina je prevelený na nové pôsobisko do vyššej funkcie a nielenže svojím zjavením naruší dôstojnícku hierarchiu, ale ráznym postupom rozvíri spokojné stojaté vody takým spôsobom, až sa zaslúžilí dôstojníci zastavujú s otcovskými radami na slovíčko. O zapadnutí do kolektívu nemôže byť ani reči, ako bonus sa z minulosti zjavia staré pochybné známosti a žena čaká každú chvíľu kontrakcie. Vynikajúce. ()

Elden75 

všechny recenze uživatele

U scénáře byl v titulcích uveden Pavel Hanuš a nikoliv Ladislav Langpaul, jako v těch předešlých. Možná jeden z důvodů, proč se mi tento díl líbil zatím asi nejvíc. Postava Vítězslava Jandáka mluvila hlasem Petra Skarkeho. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna v ději. Nové působiště, nová rota, noví kolegové, nové starosti. Jak v zaměstnání, tak i v soukromí. Nevraživost a spory jsou i zde, obzvlášť, když se coby nový velitel roty snaží změnit zavedené pořádky. No, to by jistojistě nadzvedlo každého starousedlíka. A samozřejmě se nejedná o jediný problém. Je tady toho víc. Atmosféra a dramatizace je provedena hodně zajímavě. A to i s určitým odlehčeným napětím. Nakonec to všechno skončí určitou radostnou zprávou. Inu, i tady se hlavně potvrzuje, jak se dříve říkalo, že vojna není kojná. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Zde se poprvé u tankového praporu spolu setkali Vlastimil Zavřel, jako řidič tanku svobodník Lopata, a Roman Skamene, jako nabíječ vojín Decastello. Druhé jejich setkání bylo ve filmovém Tankovém praporu (1991), ovšem zde jako důstojníků a v opačném nadřazení – podporučíka Maliny a majora Borovičky. (Ganglion)

Reklama

Reklama