Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónov║ Skôr to celé príde smiešne než vážne, to čo ponúkne tento film v neschopnej réžii a ešte z nálepkou toto sa inšpirovalo podľa podobných prípadov od nejakého už neviem akého roku, he-he riadna prevýchova. /20%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

No, zdejší obsah je trochu zavádějící. V podstatě jde o to, že si Stormare hraje na filosofa a staví ostrovní tábory na převýchovu problémových teenagerů, do kterých lze nezbedné dítko poslat. Do jednoho z nich se dostane Mila Kunis a pár dalších maníků, kteří mají trochu problémy s respektováním rodičů, a jsou v trochu drsnějších podmínkách nuceni změnit svůj přístup ke společnosti... V Boot Camp rozhodně nejde o nějakou explicitní brutalitu, ale spíš o to, nakolik podobná zařízení mohou fungovat, jak daleko zacházejí tamní "výchovné metody" a jestli je Stormare bůh nebo satan. Po většinu času se tu kráčí po tenké linii mezi tím a chvílemi si říkáte, že za tím napravováním mladých rebelů je vcelku dobrá myšlenka, u které jenom zoufale vázně provedení. Film vychází ze skutečných událostí a všechno spěje ke konečné konfrontaci Stormara s Gregorym Smithem (přítel Mily, který ji přijede zachránit), ale hlavní problém vidím v tom, že se snaží tolik držet reality a po většinu času si tak vlastně zoufáte nad tím, že sledujete to samé pořád dokola. Chápu, že mělo jít hlavně o náhled na to, jaké praktiky se v podobných táborech používaly, ale vůbec by nevadilo, kdyby to bylo celé lehce pohollywoodštěné. Základní atributy bych nechal a neměnil bych ani "poselství", ale jako hlavního hrdinu bych nasadil hláškaře/grázla (něco jako teen verze Sawyera z LOSTu), který by mohl neustále prudit všechny okolo a v závěru by všechny vyfuckoval a odplul s Milou do západu slunce. To by byl film! :) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, dobré herecké výkony, fajn konec.............ale, nějak mi tam chyběla brutalita - šikana tvrdšího rázu, více mrtvých, více negativních padouchů... Nepopírám ale, že jsem rád film viděl. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Od režiséra extrémně debilní Hladiny adrenalinu bych tak solidní film skutečně nečekal. Boot Camp není žádné terno a určitě mi časem vyprchá z hlavy jako pachuť dnes již nepříliš poživatelných Krušovic, ale na druhou stranu má myšlenku, drží po devadesát minut pohromadě bez výrazně slabších momentů a nepostrádá tempo ani slušné mladé herce v hlavních rolích. 70% a Stormare se pro role regulérních sviní snad narodil. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud podle popisu děje očekáváte nějaké drsné brutální psycho, nejspíš budete zklamáni. Dokonce ani postava vedoucího tábora není natolik démonická, jak by pod "vedením" Petera Stormaea mohla být. Peter se do podobných rolí skvěle hodí a škoda, že v této nedostal tolik prostoru pro své šílené projevy. Půvabná Mila Kunis alespoň dokáže upoutat pozornost více než slabý děj, ve kterém se po většinu filmu neděje téměř nic, co by Vás šokovalo, při čem by Vás zamrazilo nebo ve Vás vzbudilo vůbec nějaké emoce. Pár scén mi také přišlo nelogických a nevěrohodných. Příklad: Tábor se nachází na Fidži, tudíž při stavbě museli předpokládat s častými vichřicemi i průtrží mračen, ale mladiství pobývají v okny nekrytých "ubikacích" a chrání je v podstatě jen "látkové" pokrytí. Takže jednou začne trochu víc pršet i foukat a jejich pohodlné domečky se rozpadnou, takže všichni musí začít vše znovu dávat dohromady. To tam ještě nikdy taková průtrž nebyla? Nebo: Dívka Trina odhalí, že prováděla orální sex mužům, aby získala drogy, nebo co, poté v rámci "výchovné" scény nadává Sylvii do děvek a uráží ji. Poté Trinu znásilní a Sylvie nadává tomu, kdo jí to udělal se slovy: "Vždyť je to ještě dítě." Hodně protřelé dítě tedy:) A vrchol byl, když jeden hoch pojmenoval tamní situaci slovy: "Máme tady horší podmínky než ve vězení." Asi hodně rozmazlení teenageři. Měli tam teplý byt a stravu:) Hoši běhali po pláži, dívky sadily, měli kde spát, měli relativně volný pohyb, byli na čerstvém vzduchu. Občas následovala poněkud drsnější lekce, ale jinak nechápu, na co si stěžovali:) A ten závěr hodný Hollywoodu alias Osvobození "zajatců", kteří radostně unikli z brutálního zajetí a slaví nově nabytou svobodu a přemožení diktatury. To už bylo moc:) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Od tohto filmu som neocakaval ziadne nejake megabrutalne tyranie problemovych teenagerov, ale skor dramu o jednom z vychovnych taborov, ktore niekde na svete naozaj existuju a ktoremu sa nieco vymkne spod kontroly, inac by nestalo za to tento film vobec natocit a aj preto mu davam 70%, lebo ma bavil. Aj na nemeckom kanali RTL bezi nejaky reality program, kde rodicia posielaju svojich problemovych teenegarov, ktorich nedokazu zvladnut do vychovnych taborov, vsetko pod dohladom kamery, psychologov a podobne a vidiet, ze tie decka tam dokazali zlomit bez pouzitia brutalnych prostriedkov, ako v tomto filme. Pamätam si, ze ma to celkom zaujalo, lebo som chcel vediet, ako to dopadlo. Urcite sa z nich nestali hned nejaki anjeli, ale pomocou psychologa dokazali ako tak nejaky ten problem vyriesit, aj ked sam neverim tomu, ze by sa im podarilo dostat pod kontrolu vsetky decka tak, aby aj do buducna mali uplne ine zmyslanie alebo sa zrazu milo spravali k rodicom. Podla mna celkom zaujimavy namet, len je natoceny trosku lacnym a pre mnohych nudnym sposobom... 02.08.2010 _______ Mila Kunis - (Sophie) +++ Gregory Smith - (Ben) +++ Peter Stormare - (Norman Hail) +++ Regine Nehy - (Trina) +++ Alejandro Rae - (Jack) +++ Christopher Jacot - (Danny) +++ Tygh Runyan - (Logan) +++ Matthew Smalley - (Nick) +++ Hudba: Normand Corbeil +++ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o nepříjemných věcech, který je inspirován skutečnými událostmi. Tenhle film jsem chtěl vidět ze dvou důvodů. Tím prvním důležitým aspektem bylo samotné téma filmu, které je samo o sobě dost lákavé a já jsem filmy zavánějícími šikanou velmi přitahován a fascinován. A druhým důvod bylo obsazení Gregoryho Smithe do hlavní mužské role, tohoto herce mám totiž mezi mými deseti nejoblíbenějšími herci a zamiloval jsem si ho už v seriálu Everwood (který se stal mým nejoblíbenějším dramatickým seriálem a do oblíbených jsem si Gregoryho dal na základě této jediné role), a dosud jsem ho kromě Everwoodu viděl hrát jen v jednom filmu. A nutno říct, že Gregory Smith mě vůbec nezklamal, naopak jeho výkon byl velice slibný a já jsem s ním spokojený. Stejně tak ale dobře svou roli záhrála i Mila Kunis, kterou znám ze seriálu Zlatá sedmdesátá a která zde hraje zajímavou roli problematické dívky. A co se týče filmu samotného, tak tam z mého pohledu vládne naprostá spokojenost, film měl spád, nebyla nouze o zajímavé scény a dramatické situace a já jsem se při jeho sledování ani chvilku nenudil. Je to jistě zajímavý nápad s budováním výchovných táborů (a může to i fungovat, viz seriál Cesta vzhůru, který se celý odehrává v prostředí výchovného tábora pro problémovou mládež), ale zde to bohužel jaksi nevyšlo a konec byl jen logickým vyústěním předchozích událostí. Ono ovšem záleží na tom, jak ten tábor jeho vedoucí bude koncipovat, ne vždy to musí zajít do krajních mezí, takže tyto tábory určitě mají své opodstatnění a je to jen v jejich vedoucích, jestli bude tábor úspěšný. Ale to už se dostávám trochu někam jinam. Film se mi líbi, jsem z něj nadšený a uděluji čtyři hvězdy. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hodně originální námět, který by měl velké šance na úspěch, kdyby se do toho narvalo více peněz, nebo to mělo pod rukama nějaké velké studio, ale v tomhle případě to nebylo moc dobré. Nebylo to ono a to je docela škoda. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dnech od zkouknutí si pamatuju už jen to, že Stormare hraje skvěle záporáky, že Gregory Smith je naprosto nevýraznej herec a že Milu Kunis chci vídat na plátně častěji. Takže nic, co bych nevěděla už z dřívějška. Nebyl to špatný film, jen nepřinesl vůbec nic nového, prostě průměr, který ve člověku po chvíli moc nezanechá. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Člověk by od filmu zabývajícím se takovým tématem čekal buď pořádnej fyzickej teror nebo aspoň nějakej větší psychonátlak. Ani jedno se však nekonalo. Boot Camp je vyloženě TV film. 2hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Máte-li problémy se svým nezletilým dítkem, tak ho pošlete do výchovného tábora na ostrově Fidži, tam už vaši ratolest sadistický a perverzní bachař Logan srovná pěkně do latě a to tak, že si rázem ani nevzpomene na drogy a drobné delikty, kterých se dopustil. Vyfasuje černé tričko a kecky a detekční zařízení na nohu, a dokud se jeho stejnokroj nezmění na bílou barvu, tak tu trestanec ztvrdne, dokud nepřijde k rozumu. Doktor Hall vládnoucí zde pevnou rukou, už má své výchovné metody, jak nezvedence napravit a udělat z něj lepšího člověka. A aby taky ne, když je sám autorem tohoto výchovného. programu. Když už nezabere ani to, tak si vás podají vaši spoluvězni. Kdyby tenhle příběh byla čirá fikce, tak bych si pomyslel, že tvůrci měli celkem zvrácený smysl pro humor a asi chtěli poukázat na problémovou mládež, ale tohle je natočeno podle skutečných událostí. Zajímavý námět v rukou zkušeného, ale velmi průměrného režiséra Christiana Duguaye pramálo funguje a vychází naprázdno. Scény fyzického týrání, ponižování a mučení jsou velmi slabě natočeny a je jich zoufale málo. Když už se má dostavit nějaké to dramatické napětí, v tomto případě související se zoufalým útěkem z ostrova, tak se prostě divák musí smířit s tím, že Duguay to natočí bez napětí, mdle a nudně. Tento film je vůbec nějak až moc nudný a nevýrazný. A tak nějak zkratkovitě natočený bez scén, které by nějak byly zapamatování hodné, i když pohledné Mile Kunis, Gregory Smithovi a Peteru Stormaremu nelze upřít snahu, ale zvláště Stormara jsem už viděl hrát mnohem lépe. Je otázkou, zda by z podobného originálního tématu vytřískal víc jiný režisér. Rozhodně však lze prohlásit, že v Duguayově režii se jedná o slabý a nudný film s několika dobrými scénami, ale celkově byl slibný námět solidně pohřben. 40% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužití tak skvělého námětu. Film po většinu času nudí a zhruba hodinu po jeho shlédnutí už jsem si vzpomněl pouze na to, že na Milu Kunis se bude vždycky hezky dívat :-/ ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Takto to končí, keď je celkom dobrý nápad divákovi naservírovaný nudnou formou. Škoda, zo začiatku som sa celkom bavil na svojskej metóde naprávania problémových parchantov, a dal by so viac hviezd, ovšem druhá polovica filmu dovedená do neuveriteľného konca si to so mnou rozhádala. Jedným z mála pozitív tak aspoň zostáva krásna Mila Kunis. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Film Výchovný tábor, je o táborech, které existují po celém světě a v kterých se s náctiletými zachází nelidsky. Nemohu říct, že by to byl nějaký super film, který bych viděl v poslední době. Ale já, vím určitě, že bych nikdy nechtěl být v tomto, ani v žádném jiném podobném táboře. Jedno vím ale určitě, film Vás donutí se nad sebou zamyslet, ať už jste jacíkoliv. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od tohoto filmu něco jiného, ale i tak, příjemná podívaná, která ale bohužel divákovi nedá nic nového. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Co přesně vám vadilo na režii? Co vám na tom přišlo směšnýho? Dobře, těžko se tomu dá odpárat pár nelogických zvratů a leccos vypadá bejt přehnaný (viz zbytečně afektovaná postava Jacka), nicméně na mě to zafungovalo. Před kamerou se sešlo pár talentovaných herců a samotná kamera byla syrová stejně jako všechno to, co snímala (což mi naprosto vyhovuje). Boot Camp navíc (ne)příjemně graduje a já se od stavu "však to je v jádru dobrá věc" dostal k unikátní kombinaci napětí a zlosti. Za mě v rámci možností spokojenost. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výchovný tábor který silně dokáže změnit člověka a nemá zase metody schvalující ale vždycky dojde ke vzpouře Mila překvapila místo působilo solidně takže opět dobrý film. ()

Reklama

Reklama