Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

Smok 

všechny recenze uživatele

Takto to končí, keď je celkom dobrý nápad divákovi naservírovaný nudnou formou. Škoda, zo začiatku som sa celkom bavil na svojskej metóde naprávania problémových parchantov, a dal by so viac hviezd, ovšem druhá polovica filmu dovedená do neuveriteľného konca si to so mnou rozhádala. Jedným z mála pozitív tak aspoň zostáva krásna Mila Kunis. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí mám hodně rozporuplné pocity. Ze začátku mi film přišel dobrý a hodně jsem od něj čekala. Ale jakmile se děj posunul do tábora začalo to být takové o ničem. Námět je dobrý- určitě bych s radostí uvítala, kdyby se tohohle tématu chopilo více lidí a natočilo něco, co není jednoúčelný plitký a prázdný snímek. Vážně mě to zklamalo a je mi celkem líto herců, kteří nebyli špatní- že vkládali čas do něčeho takového. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

No,myslim že zdejších šedesát procent v podstatě odpovídá kvalitám filmu.Duguay stvořil ve svý filmografii poměrně solidní kousky,až na Hladinu adrenalinu,to byla velká pitomina.V tomhle snímku nejde o akci,spíš drama z tábora,kam neschopný,do sebe zahleděný rodiče odložej děti,protože nejsou schopni je vychovávat.Film můžu pochválit,a dát mu 60%. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Neozbrojení dozorci a v menšině? Za daných okolností byla vzpoura jasná volba! :-) Osobně bych jí začal punktovat asi dřív než útěk (ten byl mimochodem promyšlený asi jako pohádka z pařezové chaloupky). Do poloviny nuda jak prdel, pak přišla skutečně zábavná Prison Break vsuvka, a až závěr, kdy konečně všichni dostali rozum, byl trochu ucházející. Ale celkově nic moc (dokonce ani na Milu Kunis v louži se moc hezky nekoukalo). ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Nebýt té poznámky, že byl film inspirován skutečnými událostmi, asi by mi to celé bylo šumák. Jako ukázka toho, co se kde ošklivého děje, a možná trochu facka pro ty, kteří o tom nevěděli (a co s tím možná můžou něco dělat?), dobrý, ale jako film za mě jednoznačně blbý. Prostředí tady podle mě fungovalo spíš jako kulisy milostného příběhu a pár menších dramat, za mě si to zasloužilo rozhodně více propracovat. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)
  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)

Reklama

Reklama