Reklama

Reklama

Číslo 9

všechny plakáty
Trailer 3

Obsahy(1)

Lidé jsou pryč. Kdy a jak k tomu došlo, není příliš jasné. V troskách starého světa přežívají jenom podivní hadroví panáčci s čísly na zádech. Do této pochmurné doby se narodí Devítka, která je možná předurčena vše změnit. Když se potká se skupinou podobných figurek utíkajících před děsivými vražednými stroji, rozhodne se postavit na odpor. Promluvit vystrašené souputníky k boji však nebude lehké. Stejně jako zjistit, kdo pronásledovatelé vlastně jsou a hlavně – co se stalo s lidmi?

Ambiciózní celovečerní dystopický snímek 9 natočil režisér Shane Acker podle svého staršího krátkého filmu. Stejnojmenná jedenáctiminutová předloha měla v roce 2005 premiéru na festivalu v Sundance a Acker za ní sklidil zasloužené ohlasy. Kromě prestižních amerických studentských cen byl nominován také na Oscara v kategorii Nejlepší krátký animovaný film. Pod převod původního filmu do celovečerní podoby se podepsali také filmařští vizionáři Tim Burton (Mrtvá nevěsta, Karlík a továrna na čokoládu) a Timur Bekmambetov (Noční hlídka). Tak se zrodil jedinečný a vizuálně okouzlující animovaný epos, který svým myšlenkovým poselstvím přesahuje hranice „jenom“ animovaného filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

GreenArrow

GreenArrow (hodnocení, recenze)

líbí se mi atmosféra....i zpracování je super..........a příběh taky nejni špatnej...jen už takový postapokalyptický filmy byli..tři a půl hvězdy.....

Vlking3598

Vlking3598 (hodnocení, recenze)

Je to celkom pekné len dosť... pochmúrne. Neodporúčam to pozerať malým deťom.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Co se stalo stalo se - kdyby Devítka věděl, co se stane, určo by to tak neudělal... On to nevěděl, byl v tom světě novej...

DaliX

DaliX (hodnocení, recenze)

Tak handrových:) No mne prišlo už na začiatku ľúto tej dvojky a že sa nič nemuuselo stať keby to deviatka v tedy nepokašľal...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Hadrových panáků :-) Ale to je jen detail - co se té scény týče, tak je skutečně dojemná - nejvíce se mě asi líbil odchod osmičky, páč tu sem si se sedmičkou a devítkou oblíbil nejvíc a přišlo mi to zkrátka hezký, jak se tam na konci ta jeho sušička aji usmála :-)

DaliX

DaliX (hodnocení, recenze)

Tá kresťanská myšlienka s odchodom do neba bola skvelým a dojemným zakončením filmu, rovnako ako aj vedcova posledná nádej na záchranu ľudstva a síce, rozdelenie vlastnej duše do plyšových panákov.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Ale i kdyby to snad mělo mít nějaký náb, kontext, proč v tom hned vidět nějaký zlo? třeba já osobně jsem zapřísáhlej ateista a přesto se mi to děsně moc líbilo! Aji takové Scottovo Kingdom of Heaven je dosti o otázce víry a náboženství a v podstatě je to dnes jeden z mých nej filmů vůbec...

toomm

toomm (hodnocení, recenze)

Taky souhlasím s Jakkob navíc "odchod do nebe" je do filmu zahrnut hlavně kvůli tomu, že se tato scéna objevila v původním kraťasu takže bych v této scéně rozhodně nezledal náboženský podtext...

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mě nějaká spojitost s křesťanstvím během projekce vůbec nenapadla a i kdyby ano, nemám s tím problém - jak řikám, film se i tak moc líbil a dosti to na mě zapůsobilo, takže i když sem zapřísáhlej ateista, nehodlám kvůli tomu nějak měnit můj pohled na film ;-)

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

No tak mě je křesťanský pojetí duše a boj víry s vědou(!) dost proti srsti. Navíc závěrečnej odchod do nebe je neskutečnej kýč, kterej není konzistentní se zbytkem filmu. Přenos vědomí ale zavání kyberpunkem, což by se křesťanům asi noc nelíbilo :-) U mě se během filmu dostavilo silný znechucení tím, co se film snaží divákům v druhém plánu sdělit. Panáčka, kterej shromažďuje vědomosti, zabije věřící panáček 'kněz' a hlavní hrdina musí pykat za svý racionální smýšlení a prozřít? Nemám rád jakýkoliv dogmata.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

V podstatě to, co je potom vyjeveno v tom videu pro devítku, jak tam mluví ten vědec. O tom proč je lidstvo pryč, jaký je význam "hadráčků" atd. Tohle... Pak ten fakt že hadráčci měli svoji duši a vůbec celý to bylo moc hezký :-)

Anatar

Anatar (hodnocení, recenze)

Vizuálně nádherný, steampunkový, postapo - to prostě miluju :) I styl vyprávění, kamera, prostě tenhle animák je pro mě jednička posledních několika let.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Jj, taky sem neodolal :-) Navíc to není v tom shit papírovým obalu, ale v pěkným plastovým, navíc s bonusama, původním kraťáskem a neim čím ještě... Vřele doporučuju koupit - za tu cenu se to vypaltí ;-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Já bych si ty hadráčky hned koupil, kdyby byly k mání, páč mi všici snad kromě jedničky byli sympatičtí a to maximálně! Nejvíce sem soucítil s osmičkou, sedmičkou a devítkou... :-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Naprosto skvělej a dojemnej film - moc se mi líbil... S "hadráčkama" sem také neuvěřitelně cítil :-)

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

radezz4: ano vím,o měsíc později,takže 19.5. to vychází v dabingu...

Kutkey

Kutkey (hodnocení, recenze)

S lepším scénářem by to byl opravdu jeden z nejlepsich filmu vubec,hudba skvela pointa skvela a kratkomentazni snimek tky. Diky slabemu scenari 4* je to skoda opravdu s tohoto originalniho nametu se dalo vymacknout daleko vic.

Kutkey

Kutkey (hodnocení, recenze)

Prekvapen,ale i trochu zklaman. Na zacatku filmu jsem si myslel,ze me to vnese do deje a ze pujde o delsi film nez 80 minut,ale scenar moc propracovany nebyl :( Ta idea je fakt skvela,dal by se z toho udelat opravdu skvost s lepsim scenarem. Postavicky a monstra,opravdu originalni,pomoci male vecicky moci vdechnout zivot,to je sila. Celkovy dojem 4*

Tusombol

Tusombol (hodnocení, recenze)

po vizualnej stranke sa mi to fakt lubilo aj ked nametom mi to dost pripominalo esenciu zivota

Tretina

Tretina (hodnocení, recenze)

číslo 9 je tak neutrálny, že ma ani raz nevtiahol dnu a ani nevyvolal nejaké zvláštne pocity a na animovaný film pôsobí dejovo úplne nudne. Jediné prečo som to asi dopozeral bola slušná grafika. Aj tak, film neohuruje a už po pozretí nemám veľkú chuť si na tento snímok pamätať. Ešte jedna vec mi tam chýbala...aspoň aký taký humor, prípadne vtipnejší dialog. Takto to zostane bez povšimnutia a dávam dva + jeden za animácie.

j@hn

j@hn (hodnocení, recenze)

Zajimave a originalni. Kratas sem nevidel. Rozhodne me to bavilo vic nez nepochopitelne do nebes vynasene Up!

Gomez222

Gomez222 (hodnocení, recenze)

Zaujímavý počin, ktorý som chcel vidieť hlavne kvôli produkčnej spoluúčasti Tima Burtona. Milé postavičky, zasadené do reálií minulých dôb, ktorých krutosť poznačila celý svet. Pekné momenty striedajú slabšie. Scéna ožívajúceho robota za zvuku piesne "Over the rainbow" hrajúcej z gramofónu, je najkrajším momentom filmu. Inak klasika- dobro vyhralo, tak sa radujme :)

Ivory-

Ivory- (hodnocení, recenze)

Wow, tak toto byl výborný film, už od začátku mě hodně chytil a můžu říct, že jsem se bavil až do konce. Tohle by chtělo další díl, vždyť ve filmu se pohybovali jen na relativně malém prostoru a přitom je tam celý svět k objevení.

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Teda ten konec strhal celý film , jako bych viděl Caspera a .... prostě to totálně pokáleli ...

AnimeFan

AnimeFan (hodnocení, recenze)

Mohl to bejt dobrej steampunk, ale je to jen nechutná patetická slátanina pro děti.

Amaroun

Amaroun (hodnocení, recenze)

diky za clanek ... ale proste nemuzu souhlasit : "démonizace strojů už poněkud archaická" - tak ve filmu je ihned vysvetleno docela jasne ze mozek (prvni stroj) byl vyrobenej k jinym ucelum. To co z neho ucinilo zabijaka lidi byli az lidi sami . presneji pak Kancler ktery ho pouzival k "sireni miru" jinak recenze naprosto debilni .... prozradi polovni deje :D

Amaroun

Amaroun (hodnocení, recenze)

Hmmmmm aha bezvadne uvazovani.. kdyby chtel nekdo udelat prokrestnky film tak tam da kneze,.ktery nechava umirat ostatni venku ??? Aha takze hlavni hrdina uvazuje racionalne kdyz probouzi monstrum ? Rekni mi jedine moment kdy hlasa krestanstvi ? je mozny ze se pletu jsem taky jen clovek vid...... taky muzu rict ze ten film je hinduistycky protoze dava prednost Atmanu pred brahmou , nebo ze by rovnou islamsky ? postapokatastrofickou budoucnost = vrat se k falloutu hele ten je na pochopeni velice jednoduchej . ano ano hned od zacatku je to realisticky vykreslena budnoucnost kdyz prvni co uvidim je hadrovej panacek.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Amaroun: Druhej plán, významová rovina. Přerod hrdiny z racionálně uvažující postavy na vyznavače hodnot, které hlásá křesťanství. Je tam toho spousta. Kvůli racionálnímu uvažování umírají ostatní. Z toho je mi fakt blivno. Vědátora (tuším že) dvojku dokonce chtěl nechat venku umřít kněz. Tečku tomu dává závěrečný nanebevzetí, který narušuje do tý doby realisticky vykreslovanou postapokatastrofickou budoucnost.

Amaroun

Amaroun (hodnocení, recenze)

Jezkovi voci ... co je na TOMHLE FILMU KRESTANSKYHO ??? TO MI REKNETE ?? Je videt ze vo tom vetsina lidi vi velky kulovy ..... Cilem filmu neni zobrazit vedu , stroje ve spatnem svetle ( pokud dobre tusim hadrovy panacci jsou taky jakesi stroje ) , ale cilem je ukazat ze intelekt , rozum vzdy nestaci k posunuti lidskych hranic . Jak rika sam profesor "ciri intelekt je snadno zneuzitelny ".... Tak tady kua nevykladejte neco krestanskych myslenkach.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Ao, je to velmi pěkně udělané. Ano, má to poselství. Bohužel to ale nebylo takové, abych u toho seděl a hltal každou vteřinu. Nijak extra mě to neuchvátilo a je to škoda, velká škoda. *** s odřenýma ušima i nosem.

Reklama

Reklama