Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Recenze (1 209)

Morloth 

všechny recenze uživatele

Závěr přitažený za vlasy mi ani nevadil, protože ona tam byla podobných nejasností celá řada. Často jsem přemýšlel nad tím, jak vážně autoři mysleli vážnost snímku a nakolik si z nás prostě vystřelili. Film pro mne osobně komíhá na hranici neskutečné drsnosti a parodie. Chování zejména Bena Wadea je pro mne sice nepochopitelné, ale zase rozehrává velké množství zajímavých situací. Ale co? Odpouštím. Atmosféra, herecké výkony, špína (ta ja pro mě u westernů důležitá),... Solidní film, který rozhodně pobaví. Ale nečekejte žádnou pravdivost, na kterou si to chvíli hraje. Když se tak nad tím zamyslím, tak ono je divné už jen to, že si gangster maluje a jaké naivní obrázky... ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Nejak takto by mal vyzerať western z modernej doby.Napínavý a z dobrým obsadením.Nič nie je dopredu jasné a film výborne zabáva svojho diváka.Mám rád filmy,ktoré jasne gradujú čím sa blíži ich koniec a Vlak do Yumy jednoznačne tak graduje.Dúfam,že sa ešte niečo podobne kvalitné natočí.Na westerny netreba zabúdať hlavne preto lebo v dávnych dobách natáčané westerny mali svoju kvalitu. ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

Chytlavý příběh, kolty nízko u pasu, Christian Bale a za scénou orchestr Marca Beltramiho. Tenhle vlak byste si neměli nechat ujet. 90% ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Řekla bych průměrný western se dvěma hvězdama v hlavní roli. Ovšem závěr byl opravdu výborný, za ten bych možná i přidala hvězdičku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ked tocil pan Eastwood svojho Pale Rider-a v roku 1985, bol western prakticky mrtvym zanrom. A v roku 2007 to plati uz dvojnasobne. No nic to, ja ako milovnik starych filmov /a westernov/ musim ist s hodnotenim opat vysoko, akurat zse ten Lerman mi dost vadil, no ale nejak som ho prezil. Kvalitny pribeh, vyborne herecke obsadenie, a reziser Mangold vyzera, ze sa vyzna do filmu. To je len dobre, velmi dobre : 80 % ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Perfektní, perfektní western s našlapaným závěrem. Skvělá hudba, krásná kamera, chemie mezi hlavními pistolníky a chlapské poselství na závěr. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Dobrý western díky vynikajícím hercům. I když western není můj oblíbený žánr, tak tomuhle filmu jsem na konci řekl Bravo!!! Akorát jsem měl v průběhu filmu takové menší dilema, kdy jsem nevěděl komu mám fandit jestli Baleovi a nebo Croweovi. Nakonec jsem se přiklonil na stranu skvělého Balea. 80% ()

shyster 

všechny recenze uživatele

a máme tu další remake. S těmi se prostě roztrhl pytel. Zpět ale k filmu. Ve filmu se sešli dva charismatičtí herci a další dobře vybraní jedinci. K tomu si připočtěte nádherné kulisy a hudbu. Jenže, co se nepovedlo je scénář. Již od seznámení s padouchem si scénaristi připravují naivní a neuvěřitelné berličky na závěrečný přerod Crowea k charakternímu zločinci. Jenže ten konec je jen výsměch všem fandům westernům a ničí předešlou nadprůměrně vybudovanou atmosféru. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

To fakt v tom Holym Údu neuměj napsat dobrej konec, aby člověk nemusel skřípat zubama a přivírat oči, aby to vůbec dokoukal? To, co scénárista proved se svejma postavama v poslední čtvrtině filmu je nehoráznost a zasloužil by pětadvacet na prdel. Přitom se mi to do tý doby tak líbilo...Ach jo...Jestli se zdá, že dávám moc na takovej komentář, tak jsem chtěl dát pět, ale nemůžu a to mě teda fakt štve. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Tešil som na tento film hlavne vďaka hercom .... Crowe a Bale zase raz fantastickí ....ale aj preto lebo už dlho som nevidel nejaký nový western a neostal som sklamaný. Wester ako má byť, prepadnutie, streľba a zabíjanie tak to mám rád, k tomu ešte dramatický príbeh o jednom chudákovy, ktorý veľmi potrebuje peniaze a jednom bastardovy, ktorý nieje až taký gauner ako by sa mohlo zdať... neviem čo máte proti tomu záveru, chápem že nie každému vyhovuje ale u mňa kvoli nemu film neklesol . 88% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Klady snímku jsou zřejmé - titulní duo Bale-Crow a vlastně i žánr, který se v dnešní době už moc nevidí. Film má pozvolné tempo, sem tam někdo zařve (trošku mi to připomínalo Mrtvého muže), ale vše totálně zazdí konec, kde slibný potenciál zůstává nevyužit a kde motivace Bena Wadea zůstává jaksi někde mimo rozum. Mangold tuhle látku moc nezvládl. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

I když se Crowe a Bale snaží vytěžit ze svých (poměrně v poslední době známých) ksichtů co nejvíce, tak brzdu utaženému příběhu stejně povolit nedokážou. Děj se poměrně dost dlouhou dobu táhne a místama dosti nudí, no nevím slabších 50%. Je fakt, že celému filmu pomůže až samotná přestřelka na konci filmu, kde se krví a kulkama rozhodně nešetří. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Nuda. Ale při některých mometech v závěru jsem se musela i s smát, protože taková blbost v jednání postav se jen tak nevidí. Přesto to není špatné, věřím, že pro ty, co westerny rádi, to je fajn film, pro nás ostatní je to otázka, kdy film už skončí. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Má to super potenciál a naprosto dokonalé duo Russell Crowe a Christian Bale, těmhle dvěma to na plátně spolu sedí. Rivalita na začátku a přátelství na konci, to co Ben Wade udělal na konci pro Dana Evanse mě dojalo a udělalo mi to vážně ohromnou radost. Bohužel ale zbytek filmu mi přišel zbytečně zdlouhavý, dalo by se to sestříhat a udělat to malinko zajímavější. Ale patří to k těm lepším průměrným snímkům. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Pravý a nefalšovaný western v roce 2007? Navíc remake? Producenti se snad zbláznili? Ale, ne, když dáme do hl. rolí dva největší drsoně filmového plátna současné doby, bude to mít úspěch...tak nějak takhle to muselo vypadat při schvalovacím prostestu, zda natočit či nenatočit tenhle film. Jsem rád, že se nakonec natočit povedlo. Crowe, Bale a hlavně Foster smrdí divokým západem opravdu hodně, škoda, velká škoda toho scénaře, který, předpokládám, je totožný s jeho dřívejší předlohou. Bohužel, buď jsem to zcela nepochopil nebo ty nelogičnosti v chování postav tam prostě byly. Otec nechce být synův hrdina, ale ochránce rodiny...BUM...a je to naopak. Padouch uniká spravedlnosti, holí si vousy, protože každou minutou očekává návrat ke svým kumpánům, kteří pořádají divokou jízdu za jeho získáním zpět, aby vzápětí...BUM...nebudu dál spoilerovat :o) ()

S.W.A.T 

všechny recenze uživatele

Hodnocení:obsazení 10/10, hudba 9/10, režie 10/10, scénář 9/10. Ihned na úvod westerny mi nic neříkají a většinou se u nich nudim, ale tenhle western mě dostal. Film hlavně stojí na silných hereckých výkonech - Russell Crowe si hraní Bena Wadea užívá, Christian Bale hraje Dana Evanse hodně reálně, uvěřítemu každou emoci jeho postavy a je skvělím protipólem Croweovi postavy, a do třetice nesmí zůstat nepovšimnut Ben Foster, který své postavě dodává nehorázné charizma, takže uvěříte, že je to magor. ()

exitak 

všechny recenze uživatele

Režisérovy Jamesu Mangoldovy, se v posledních 10-ti minutách povedlo vykonstruovat jinak téměř bezchybný scénář, plný naprosto pohlcující atmosféry k tak naprosto dokonale nelogické, rádoby emotivní frašce bez známky pravděpodobnosti. Již během filmu bylo pár absurdních situací ale nevadily, ale konec tomu dal takovou korunu, že mi tím naprosto zkazil celou tu plejádu předtím. Strašná škoda! Asi nebudu sám, když řeknu, že se mohlo jednat o jeden z nejlepších westernů všech dob. Nekoná se... :( ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Že by oživení typicky amerického žánru? Ale ne ne, Yuma sice navazuje na staré tradice, jde si ale svojí cestou, proč by v závěru vlak nemohl mít zpoždění? Crow je sladkým záporákem, čekala jsem na jeho každou další větu, oproti tomu Bale-rytíř spravedlnosti a čistého štítu? Stále jsem čekala, kdy se na jeho hrdinském štítě objeví nějaká ta amorální skvrna, či kdy naskočí do batmobilu a ono stále nic. Možná právě toto mu v konečném součtu uškodilo. Crow září, Bale chytá odraz. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Škoda toho blbého konca, ktorý je však v žánri akceptovateľným, no u mňa bol tŕňom v oku. Ináč veľmi slušný western, 7/10 ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama