Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Recenze (1 209)

Wenca888 

všechny recenze uživatele

Nebýt v jedné z hlavních rolí můj oblíbenec Russell Crowe, tak bych do tohohle filmu asi nikdy dobrovolně nešel. Takže můžu děkovat režisérovi, že ho tam obsadil, protože bych tak přišel o hodně povedený western. Teda vlastně o 100 minut hodně povedeného westernu. Kdyby po 100 minutách filmu přiletěl Superman a všechny zachránil, byla by to možná menší blbost než ten "normální" pseudokonec... takže 3,5* ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Super Paráda! Mangold toho sice moc neumí, ale občas se mu zadaří, jako v tomhle případě. Russell Crowe je jedna z nejlepších a nejsympatičtějších postav, co jsem kdy viděl ve westernu, a to hraje záporáka. Paráda! Škoda Christiana Balea, kterej je pořád Frigo, a Frigem zůstane. Tím nemyslím, že by byl takovej génius, jen to, že má jen jednu grimasu, "a to je na hovno při týhle práci". ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

tak som zas pekne zasmial. debilnejší scenár snáď ani nejde napísať. farmárik si chce privyrobiť a spolu s partičkou totálnych amatérov majú poslať najhľadanejšieho zločinca na vlak do väznice. je to strašne nebezpečný človek, preto má len putá z ktorých by snáď mohol hrať aj na harmoniku, žoviálne s ním klebetia, jedia s ním za stolom ako jedna rodina, vylehúvajú s ním na kanape. a to všetko pre americký zmysel pre spravodlivosť, nie je dôležité, že za uväznenie tohto padoucha zomrie po ceste niekoľko desiatok ľudí. "profi" partička nebezpečnej ostrahy sa však nechá aj tak dobrovoľne zastreliť, veď sa snáď s tou "mierumilovnou" skupinkou zabijákov mohla dohodnúť...samozrejme, že farmárik ho za tých 200 dolárov musí dostať živého do vlaku, preto sa ho padouch tak strašne bojí a neutečie mu...nakoniec do toho vlaku samozrejme naskočí sám, veď sa stali kámošmi a i bezohľadný vrah má srdce. no čo dodať... ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Tak výborný film, ale co ten konec? No ten mě rozčílil, znechutil, naprosto dostal...a hodnocení mi rázem spadlo aspoň o dvě hvězdičky níž. A už to nezachránil ani skvělý Bale...Ach jo, proč??? ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Russell ve skvělé neScottovce. Balea jsem taky nikdy nemusel. A už jenom to že to je western me dlouho nechtělo pustit k tomu, abych se podíval. A film je to vskutku skvělý. 7/10 ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Westernům moc neholduju. Nicméně některé nové se mi docela líbily. A mezi ně patří i tento. Film má vynikající atmosféru divokého západu, celkem dobrý námět a zpracování, napětí a je pojat civilně a přirozeně, což se mi u filmů líbí. Celý film byl v podstatě parádní a seděl jsem u něj jak přikovaný. Ale to, co se událo v posledních 15 minutách, to jsem asi neměl vidět, resp. ve filmu nemělo být. Na to jsem koukal s otevřenou pusou, co že se to děje. Závěr filmu prostě pokazil celou předešlou dobu. Neuvěřitelné! I když popravdě, trošku jsem něco takového očekával. Ale to, jak to režisér provedl a kdy, bylo prostě špatně. Ale i přesto, dám ty 4 hvězdičky, protože si to prvních 100 minut filmu prostě zaslouží a na konec se pokusím zapomenout... Howgh! ()

misik95 

všechny recenze uživatele

Příjemná westernovka s dvěma kvalitními herci. Pokud máte rádi tento žánr a zvažujete se podívat, tak jen do toho, ale hlavní zápletka není žádné terno, a tak sráží celkový dojem. Největší problém tohoto film je sám režisér. 67% ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Počas celého filmu si vravím, že toto je vynikajúci western, bezchybne natočený a obsadený, s ústrednou dvojkou, ktorá má dynamiku a ženie to celé dopredu. Ešte počas napätých okamihov v izbe hotelu si vravím, že ak bude záver zvládnutý, je to na 5*. A potom ako naschvál si scenárista zájde na lobotómiu a všetka logika ide do hajzlu. Takto zmršený, gýčový, patetický a jednoducho nelogický záver som u filmu už veľmi dlho nevidel. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se westerny netočí, je úžasné narazit na western, který funguje, jak má. Sympatický záporák a ještě sympatičtější klaďas, nádherné exteriéry, zajímavý příběh s parádním koncem a hlavně krásná muzika. Tleskám. ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Orginal som obkuknul strasne davno takze som to bral ako novy film.Moc som sa nan ani netesil lebo az tak zaner western nemusim.O to je to milejsie prekvapenie v potobe vyborneho filmu zo skvelymi hercami.Keby to nahraval dedusko Eastwood tak uz by mu do ruky pchali oscara.Na rozdiel od Eastwooda tu aspon sa da verit tym hercom ze by to dokazali(Eastwood uz moze posipavat makovniky v pekarni;).Takze na plne gule.Jeden z najlepsich filmov tohoto roku. ()

Iguaner 

všechny recenze uživatele

Žánr western je mrtvý. A Vlak do Yumy je toho důkazem ačkoliv paradoxně nejde vůbec o špatný film a má našlápnuto pěkně vysoko. Sráží ho však neuvěřitelně neuvěřitelný konec, který je (asi vlivem producentů) poněkud sladší, než by westernu slušelo. A dokud v Hollywoodu nepochopí, že takhle se drsní kovbojové nechovají, je žánr western mrtvý. ()

CamperCz 

všechny recenze uživatele

Skutecne vyborny western. Tenhle zanr me po dlouhy dobe zase dostal, a to predevsim diky netradicni zapletce. Motivace hrdinu a zmeny v jejich chovani mozna mohly byt o neco verohodnejsi, ale i tak za 4*. Skvely Crowe i Bale! ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl film, ve kterém by tolik kulek "o vlásek" minulo svůj cíl... a taky jsem si dlouho myslel, že v dnešní době nejde natočit opravdu kvalitní western se skvělou atmosférou. Příjemné překvapení když jsem se dozvěděl že jde. V polovině jsem se sice začal trochu nudit protože se to už nějak vleklo, ale závěr mi to vynahradil. ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Typický príklad toho, čomu sa hovorí herecký koncert. Opäť chameleońsky Bale, ktorý v kontraste so stále vážnym a rovnakým Croweom tvoria perfektnú hereckú dvojku, pričo netreba zabúdať ani na opäť výborne slizkého Alana Tudyka, ktorý po Death at a Funeral podáva odlišný, ale stále skvelý výkon. Príjemne to plynie, príjemne sa na to pozerá a pre použiteľnosť aj v dnešnom "divokom" svete sa to dá pozerať aj nie ste priaznivcami Westernu. 75% ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Slibné obsazení. Foster je slizoun, Bale chlapík s komplexem a Crowe dobrák od kosti, akorát sem tam někoho nemilosrdně krouhne... ok ...v první půli se rozehrává match, je vidět, že Bale potřebuje cash na hipotéku, jinak se v očích rodiny zostudí, jenomže Crowova banda v čele s Fosterem je nemilosrdná a to všichni vědí, což nahrává do karet atmosféře, ta je ztísněná a přislibuje hrátky tipu kočka myš. Z druhé poloviny nespouštím oči, bohužel mě neuspokojuje, narážim zde na tipické okoukaniny a poněkud stupidní děj... tísnivá atmosféra je fuč... a přichází závěr... ze začátku mi to přišlo jako běh Terryho Foxe... a najednou ... on se snaží sám sebe dostat do vězení?!! vidíte to taky??!!! říkám si, ten Crowe musel asi spadnout z koně přímo na hlavu nebo nevim... závěr mi podrthl můj názor na tento western... čekal sem něco syrovýho a tvrdýho, potenciálně to mohlo být jakési znovuzrození žánru, mohlo... místo toho se mi zdá, že jsem zhlédl tipický americký akční plebs... velká škoda 60% ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda westernů, ale kdo vymyslel scénář k tomuhle filmu, zaslouží si zastřelit. Prostředí, herci, zpracování, vše výborné. Ale kde to má hlavu a patu? Je z toho balast nesmyslů a závěr už je jen k smíchu. Jestli mají podobné filmy oživit slávu westernu, radši ať netočí nic.......... snad nebudu sám s takovým hodnocením, komu to přišlo dobré, ať mi odpustí. ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama