Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 208)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Po delší době film, kde mě Baleova charakternost neštvala, zřejmě proto, že ji skvěle vyvažovala charakternost Russela Crowe. Jak ale udělat film, kde proti sobě stojí hodný farmář a zlý zbojník a přitom zachovat charakternost na obou stranách? Bohužel se to neobejde bez určité křečovitosti a hraní na efekt (především v závěru), jinak ovšem Mangold zrežíroval stylovou, syrovou a přitažlivou žánrovou podívanou. Navíc sympaticky vousatou, upocenou a staromilskou. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborný western, určitě jeden z nejlepších jaký jsem poslední dobou viděl. Kovbojové přesně takový jací mají být drsní, neoholení a nemytí. Ústřední dvojice Christian Bale a Russell Crowe se mi velmi líbila a o jejich hereckém talentu se ani nemá cenu rozepisovat. James Mangold, i přes svůj nízký věk, nemusí nikomu nic dokazovat a svou úlohu zvádl na výbornou. Scénář není špatný, ale místy pokulhává, hlavně chování postav v určitých chvílích se dalo řešit lépe (můj názorn, někomu to může přijít v pořádku :). I když jsem od konce čekal hodně, tak tohle bylo velmi nečekané a myslím, že "překvapených" nác bylo více :)....... ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Zhýčkaní diváci, rozmazlení revizionistickými či anti- anebo neo- westerny, nadávají na nelogičnost, a přitom dostávají čistokrevný western, který tady zatraceně dlouhou dobu nebyl. James Mangold konečně natočil ryze žánrovou podívanou, aniž by se snažil o umění (WALK THE LINE) či žánr jakkoliv ohýbat (IDENTITA) a předkládá nám remake komornějšiho originálu z "padesátéhosedmého", který staví na nosném přiběhu, zajímavých charakterech a poctivém, padesátkovém syžetu. Překvapivě jeden z nejlepšich filmů roku, jenž si velké plátno už kvůli nádherným obrazovým kompozicím a klasickém stylu (jak osvěžující, navíc mnohem méně manýrističtější díky střidání dialogových a akčních scén než u AŽ NA KREV) zaslouží. Poctivá filmařina oslovující hlavně ty, kterým po spaghetti či existenciálních anebo acid westernech chyběla pravá chlapská, rozkošně přimočará podívaná, jež si na nic nehraje a je chytřejší, než se zdá. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Celé filmové soukolí se sice rozjíždí jako těžkotonážní parní lokomotiva, ale jakmile se rozběhne, uhání energicky a plynule. A pak přichází zde velice diskutovaný závěr. V podání Wadea nedojde k vůbec žádnému překvapivému činu, on je tak nad věcí, tak nezávislý, chladný, znalý a sebevědomý, že si může dovolit spáchat cokoliv (ono závěrečné hvízdnutí na koně je pak tím gestem nadřazenosti). Film je tak trochu poctou klasickým starým westernům, disponuje výbornou režií a skvělými herci. Prvotřídní a neskutečně úderný výkon podává charizmatický Russell Crowe, který pokorňáckého Christiana Balea o celou koňskou délku zastínil. Parádní je i "starscreamovský" Ben Foster. Místy možná ne úplně reálné, či lehce klišovité, ale nebyl to třebas záměr?? 55 miliónů dolarů(rozpočet)/67,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice solidně natočený film, jež se dějem i postavami upomíná na klasické westerny, avšak režií mnohem více připomíná (ne zcela špičkové) akční filmy současnosti než Tenkrát na západě. Mezi hlavní plusy patří to, že Yuma ve svých dvou hodinách opravdu nenudí, tempem se netáhne jak smrad, ale přitom si vyhraní pár míst čistě pro zesílení atmosféry. Mužům s kolty proklatě nízko nechybí charisma, a tak by od obrazovky odcházel spokojen i nejeden odpůrce žánru, kdyby stihl odejít 15 minut před koncem... Příšerný závěr skutečně raději ignoruji. 7/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Rozpočet činil 55 milionů dolarů. (Rodriguez)
  • Nádherný kolt se zlatým křížem na střenkách rukojeti, jejímž majitelem je postava Bena Wada (Russell Crowe), nese označení "The Hand of God Colt Single Action Army 4 3/4 Fast Draw model - .45". (Rodimus)
  • Rozestavěná budova, kterou Ben (Russell Crowe) a Dan (Christian Bale) během závěrečné přestřelky probíhají, původně měla být dokončena, produkci však na její dostavbu nezbyly peníze. (Matty)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama