Reklama

Reklama

VOD (1)

Zkušený newyorský policista Cristofuoro (Russell Crowe – Gladiátor, L.A.:Přísně tajné) chce dokázat, že čerstvě propuštěný mladík Erik (Jon Foster – Terminátor 3:Vzpoura strojů) je vrah. Že zabil své rodiče schválně, a ne pod vlivem prášků, jak tvrdil soudu. Aby svou teorii poručík potvrdil, začne Erika sledovat. Situaci ještě zkomplikuje krásná Lori, kterou vzrušuje blízkost trestaného násilníka. Je Erik jen nevinnou obětí policistovy fantazie nebo nebezpečným masovým vrahem, který dříve nebo později zaútočí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe je pro mně PAN HEREC, ale ne každý film se mu podaří na sto procent. Tak to také dopadlo u týhle nemastný a neslaný slátaniny, která možná vypadá zajímavě, ale ve všem kolabuje. Především nedokáže ani vyprávět příběh a Russellovo charizma to bohužel nezachrání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $319,000Tržby za predaj DVD v USA $743,694 //počet predaných kusov 42,862║ atmosférou a herecky celkom podmanivý thriller, kamera slušná, len je škoda že tá veľká snaha o nejaký vyšší ciel ostane niekde v nedohľadne /45%/ ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Něha je pro mě opět dalším snímkem, o němž si myslím, že by si rozhodně zasloužil vyšší hodnocení. Možná proto, že se nejedná o film, který je zpracován klasickým "Hollywoodským" způsobem se všemi těmi klišé, násilím, akcí a nadměrným použitím zbraní, spoustě diváků může přijít nezáživný či obsahově prázdný. Ale mně se právě toto netradiční pojetí se zvláštní atmosférou líbilo. Člověk by si myslel, že hlavním tahounem bude Russell Crowe, jeho postava zde ale nedostává příliš mnoho prostoru. A navíc, s postupným seznamováním se s postavou Erika, mě začal zajímat především Jon Foster. Sorry, Russelle:) Jon je parádní a zdatně mu sekunduje Sophie Traub. "Foster Brothers" umí a zejména Jona bych moc ráda více viděla v kvalitních filmech, kde by si zasloužil ten největší prostor. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající podívaná. Až si při pohledu na zdejší hodnocení říkám, co je se mnou v nepořádku. Něha je tichý, ale přitom dramatický příběh, na němž se mi nejvíce líbilo to, že jsem absolutně neměl ponětí, co se stalo, stane a hlavně jak to celé asi může skončit. Perfektní Russel Crowe, Jon Foster a Sophie Traub taktéž, výborná hudba, napětí, že by se dalo krájet, zbytečně se tu nemluví (což je vzhledem k tomu, že film vznikl podle knihy, trochu s podivem), tak co chtít víc? ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Tento film vôbec nie je o Russellovi Croweovi.Osobne som dosť prekvapená,že rolu policajta Cristofuora vôbec prijal,že sa nechal celkom zatieniť neznámymi mladými hercami a sám pritom ako filmová postava dobrovoľne ustupuje do úzadia.Na jeho parte by sa pritom bezpochyby dalo celkom slušne popracovať a ja,ako nie príliš vyhľadávaná režisérka,by som sa snažila vyžmýkať čo najviac z toho,že mám pred kamerou hviezdu tak veľkého kalibru.Film je však aj napriek tomu dosť zaujímavý,aj ked mu v podstate chýba logika a pointu si musí každý vysvetliť po svojom. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Russell se pyšnil dlouhou sérií, kdy od Životní zkoušky točil jednu pecku za druhou, najednou se ovšem pustil do tohoto filmu a já moc nepochopil proč tak činil. Častečně možná zajímavé téma o mladém recidivistovi, ambice ovšem jaksi chybí. Ona celkově navíc postava detektiva, kterou hraje Russell není výrazná. Trošku mě mrzí že v tomhle hrál. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Pěkný námět, který si zasloužil lepší zpracování. Takhle se to rozplizlo v podivnou road movie, kde účinkuje nesympatická sebevražedná čubka, nesympatický sadomaso magor a vojetej polda. Škoda ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Celý film mi dosť pripomínal SLING BLADE. Bolo to jedno veľké napätie strávené u tohto filmu, ktoré by som prirovnal chôdzi po tenkom ľade. Nemohol som sa dočkať konca, ako to všetko dopadne a naozaj som si to užil. Je piatok ráno a toto bol neskutočne bombastický začiatok dňa. Vrelo doporučujem. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenderness balancuje na hraně mezi vstřícným diváckým dramatem (důkazem budiž přítomnost vypravěče trousícího lehce konzumovatelná životní moudra v úvodu a v závěru) a narativně vyprázdněným artem. Ona ta počáteční vstřícnost běžného diváka navnadí, o to krutější je pak vystřízlivění, když začne jeho trpělivost pokoušet velmi pomalé tempo v kombinaci s dějovou vyprahlostí. Toto samozřejmě nelze brát jako kritiku, tzv. nenarativních filmů je celá řada a dalo by se říci, že už nyní tvoří samostatný žánr (i když samotný žánrový pojem je značně diskutabilní) – viz Twentynine Palms nebo spirituální Battle in Heaven. Množství drtivé kritiky směřující k tomuto filmu lze tedy brát jakožto výsledek nesprávného diváckého očekávání navíc podporovaného účastí hollywoodského herce první velikosti – Russella Crowea. Jeho postava není v centru dění, on zde figuruje pouze jako komentátor, katalyzátor některých situací a především pak jako osoba komunikující s divákem sdílněji než nepřístupná ústřední mladá dvojice. Croweův policista do určité míry naplňuje jistá žánrová klišé, přesto nepůsobí jako rušivý prvek, naopak každá scéna s ním patří mezi ty atraktivnější. Druhá nejznámější herecká persóna – Laura Dern – vystupuje v malé roli na značně omezeném prostoru (časově i prostorově – ani na moment neopustí svůj dům), avšak její postava je zdrojem zajímavého dramatického pnutí, které si divák, jak u nenarativních filmů bývá zvykem, musí z vlastní iniciativy domyslet. _____ Ústřední dvojice – čerstvě propuštěný náctiletý vrah a jeho o něco mladší traumatizovaná obdivovatelka – je někde na půl cesty mezi jemně budovanými charaktery vyžadujícími diváckou participaci a „plakátovými“ tragickými hrdiny. Zatímco umně (ale úsporně) vyprofilovaný mužský hrdina je zdrojem veškerého napětí a neurčitosti příběhu (pozice oběť/zloduch je po celou dobu výtečně vybalancovaná), přičemž jeho postupně odkrývaná minulost zajišťuje nějaké to překvapení na závěr, tak mladá hrdinka v divákovi vzbuzuje jistou skepsi k scenáristovu umu, neboť její chování je v mnoha situacích v rozporu s logikou (psychická nevyrovnanost nic neomlouvá) a veškerá podstata jejího počínání – tím pádem i její celková role v příběhu – stojí na poněkud chatrnějších základech. V onom charakteru spatřuji snad největší nedostatek celého filmu, částečně však situaci zachraňuje obsazení Sophie Traub, která působí věrohodně i v oněch podezřelejších momentech. Jestli nám však postava, jejíž tragika by nás měla dojímat, v některých chvílích svým chováním připadá spíše otravná, něco je asi spatně. _____ Tenderness dle mého názoru není ani zdaleka tak otřesnou podívanou, jak někteří uvádějí, má své nepochybné chyby, vstřícnému divákovi však dokáže nabídnout nezvyklý zážitek stavějící více na charakterech než na dynamicky konstruované „hutné“ zápletce. Času stráveného u tohoto filmu rozhodně nelituji. 70% ()

iamek odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo ? O co se tam jednalo ? Vážně Russell Crowe přijal tuhle roli ? Naprostá slátina kde režisér a scénarista byli asi na tvrdých drogách. Jinak si tenhle snímek neumím vysvětlit a to pomalé filmy mám rád. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako môže muž s menom Russel Crowe prijať rolu vo filme, kde pomaly ani nehrá. Celé to je o jednom úchylnom nadržancovi, ktorí miluje mladé dievčatá, pubertiačky, ale nevie ako ich omrdať. A potom je tu aj 15/16-ročná, ktorá chce byť strašne omrdaná a on nevie, čo s tým. Po hodine nemrdania nakoniec príde Russel. A zas sa vyparí, len aby sa ukázalo, že to nemrdané dievča má v hlave ešte väčšie lajno než sme dúfali. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Již vyšlo na DVD pod českým názvem Něha (kupodivu správně přeloženým). Dobrá hudba, dobré výkony, dobrý televizní film. Celkem za dobré tři hvězdy. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nudný road movie s nevýrazným Croweom, ktorý mal byť o psychopatickom vrahovi, no nakoniec sa našiel niekto, kto bol ešte vyšinutejší než on. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ach, to byla špaténka. Kníratý Crowe hraje v tomhle - ééé, i s žánrovým zasazením mám problém - pouze třetí housle, předmětem divákova zájmu tak jsou dva nesympatičtí spratci s psychopatickými sklony. Uniká mi smysl toho všeho. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Jako samotný tento film, nenápadně, decentně a nenuceně chovají se postavy i příběhy v něm. Jsou zde propojeny tři hlavní postavy s vlastními motivy, démony a tragikou jejich osudů. Povahy působí věrohodně a herecké výkony přirozeně. Crowe, který se blíží do středních let, zde coby policista ve výslužbě s knírkem a menším panděrem vykazuje solidní herecký potenciál pro podobné role. Takový nostalgický Columbo, ikdyž ne až tak prozíravý. Už fakt, že jde o pomalejší psychologické drama o vrahovi, které nesklouzává k nějakému akčnímu thrilleru, a přesto si po celou dobu zachovává značnou míru napětí, je snad důkazem, že je něco správně. A k tomu taková příjemná intimita mezi vámi čtyřmi. A vůbec nevadilo, že pro mě zde byly dva důležité momenty jasně předvídatelné, asi jen uvažuji podobně jako pan scénarista. 78% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Na tomto mimoriadne nenapadnom filme je zaujimava predovsetkym jeho velmi zvlastna atmosfera, ktora divaka sprevadza pocas celeho snimku. Namet je v poriadku, avsak spracovanie je az prilis televizne a na filme to veru poriadne vidiet. Crowe je v pohode, ale nic extra, rovnako ako vsetko ostatne...a teda nic nezabudnutelne sa nekona.2,5/5* ()

Reklama

Reklama