Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
palox

palox (hodnocení, recenze)

Jeden z najlepsich filmov co som videl. Ta vyprava je ohromujuca, malokedy ma film vie tak vtiahnut do deja

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

"- Co budeme robit? - Oprasme Robina Hooda a dajme do hlavnej role niekoho znameho." Film nepriniesol nic nove, ziadny wow efekt, len same klise a gyc.

Murphy3126

Murphy3126 (hodnocení, recenze)

Tak to dopadá když se amíci rozhodnou točit evropské báje a legendy vždycky s toho vyjde bullshit.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Je to boží, přesně tyhle filmy miluju. Oželím historickou korektnost a ocením dějovou originalitu. Do toho ještě skvělí herci a perfektní kostrýmy a srdce může plesat. Viděna Director's cut verze (žádná jiná verze ani nemá cenu, a to platí všeobecně). Chci pokračování i prequel. Amen.

na příspěvěk reagoval movieband

Uživatel Braveheart smazal svůj příspěvek.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Ice123

I pro mě je rozhodně nejlepší a zcela určitě nejzajímavější. A pod ten tvůj předchozí koment o režisérské inovaci a tak vůbec se zrovna tak podepisuji, s tímhle názorem se nemohu nestotožnit, jasnej souhlas a palec nahoru.. ;)

Ice123

Ice123 (hodnocení, recenze)

Dragovit

No ono ne vždy je zajímavé držet se reálií. Častokrát právě přidaná hodnota režiséra a jeho pokroucená pravda je právě to co dělí skvělé filmy od průměrných. Navíc proč točit dalšího stejného Robina Hooda, když už se dočkal mnoha zpracování a vždy to bylo v podstatě to samé. Možná je můj úhel pohledu trochu pokroucený vzhledem k mému žebříčku filmových hodnot, ale pokud se budeme bavit o historických filmech z režie R. Scotta, tak z místního (a vlastně i z imdb) hodnocení se dá jasně vyčíst, že R. Scott historické filmy točit umí a lidem se zamlouvají. Z toho vyplívá, že pro mé potěšení a tvoji lítost můžeme očekávat další historické filmy pod jeho taktovkou ;)

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Ridley Scott je docela hustý fantasta, všechny jeho historické filmy oplývají nesmysly a naivitou, ani jeden z jeho historických filmů nemá hlavu ani patu. Jeho hlavní hrdina nikdy není skutečnou historickou osobností, ale polohistorickou či úplně smyšlenou postavou moderního člověka importovaná z budoucnosti. Tak například Gladiátor bojoval za svobodu a demokracii, zatímco polohistorický Balian z Ibelinu řečnil o náboženském smíru a toleranci. Sotva by mentalita starověkého Říma a "temného středověku" křížových výprav dokázala zplodit takovéto osobnosti. S Robinem Hoodem je to podobné; divák po celý film čeká, že se z Robina nakonec vyklube syn významného saského šlechtice, jehož rod měl být částečně vyhuben hrabivou anglickou šlechtou nebo normanskými dobyvateli (podobně jako tomu bylo u předešlých Robinů Hoodů), aby se nakonec z ošklivého káčátka zbojníka Robina mohl stát rytíř... jenže to se právě nekoná. Divák je značně překvapený, když se v Ridleyově filmu doví, že Robin je synem jakéhosi filosofa a vizionáře, který básnil o svobodě a demokracii (ve středověku tedy těžko), asi něco na způsob Karla Marxe, ale jen s tím rozdílem, že tento středověký Marx musel zplodit Russella Crowa v nějaké středověké chatrči, kde místo manuální práce filosofoval a přitom čuchal vůni močůvky (ehm, pardon, středověkého venkova) :-) , což je také úplně mimo realitu. Nezbývá tedy nic jiného, než se modlit za to, aby Ridley už nikdy žádný další historický film nenatáčel.

na příspěvěk reagoval Ice123

Uživatel Dragovit smazal svůj příspěvek.

Ice123

Ice123 (hodnocení, recenze)

Ištván87: Pro mě osobně nejlepší verze Hooda, právě kvůli tomu, že to není pouze akce. Ale chápu, že ne všem se to může líbit. Dokoukej a napiš jak hodnotíš celekt ;)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Dokoukal jsem to do půlky a musel to vypnout. Tak jsem si aspoň pustil závěr, a to byla taky spíš sranda než nějaká skvělá akce. Hodnotit nebudu, dokud to neuvidím celý.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Sice to není "klasický" Robin Hood, ale souhlasím, i mě se tato verze líbí nejvíce, ač nepohrdnu ani tou s Costnerem...

Uživatel Ice123 smazal svůj příspěvek.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Ice123: pro mě je to nejoriginálnější zpracování o RH ... ze začátku jsem se toho dost bál, ale vzešlo z toho něco skvělého .. takže za mě je to 5* a 85 % .. a vůbec na RS teď všichni nadávají, že od dob Kingdom of Heaven se mu všechno sere pod rukama díky scénáři .. podle mě je to největší blbost, kterou musel vyplodit nějaký šíleně chytrý člověk ... mě se tohle zpracování o RH líbí nejvíc

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Ice123: Já oba mam taky moc rád. Jak Russella tak i Ridleyho. A máš pravdu. Všechno je na jedno brdo. Vůbec žádnej novej nápad. A když se tyhle podmínky splní tak to mělo s předlohou společnej jenom název. Kdyby se to jmenovalo jinak tak je to dobrý, jenže se to jmenuje Robin Hood a přitom to o něm vůbec nebylo atd. Holt jak řikáš. Ty pseudoodborníci si nevyberou. Bohužel na to pak doplácí i takovýhle pěkný filmy. Který si kvůli tomu nevydělaj a fanoušci se nedočkaj pokračování. Bohužel.

Ice123

Ice123 (hodnocení, recenze)

Žralok: Jo to mě taky. Všichni si pořád stěžují, že je vše už stejné a beznápadu. Když přijde něco co ještě nebylo natočeno, tak se jim to taky nelíbí, že tomu chybí slovíčko begins a šli do kina na něco úplně jinýho... Lidem se častokrát prostě nezavděčíš ať se snažíš jak chceš... U mě je hodnocení trochu zrkesleno obsazením hlavního hrdiny a režiséra, proto 5* ;)

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Ice123: To je taky fakt. Že to neni ten typickej pohled na legendu o Robinu Hoodovi. Ale spíš jak se z něj stal zbojník. A to mě osobně se dost líbilo. A taky bych dal minimálně 75 %. Ode mě 4*

Ice123

Ice123 (hodnocení, recenze)

Žralok: slabý hodnocení je hlavně kvůli názvu.... Lidi si tady hodně stěžovali, že se to jmenuje Robin Hood a s ním to v podstatě nemá co dočinění... Nicméně dle mého názoru skvělej film, co by si zasloužil alespoň 80%!!

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

movieband: To je bohužel fakt. Plno lidí ale asi hodnotilo kino verzi, ne tu DC. Já viděl jenom DC ale kino je prej dost slabá.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Jakkob: myslím že do tejto skupiny sa možu zařadit i já s ml. brachou a eště pár lidmi, které znám :)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Na hodnocení tady až tolik nezáleží, důležité je že ten film má určitou skupinu lidí, kterým se bez výhrad líbí a kteří ho budou držet nad vodou. Já sem mezi nima... (smile)

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

stejně jako u Království Nebeského si myslím že by to mělo byt červené (aspoň 70 %) ... dobré filmy a myslim si že si to zaslouží

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

movieband: No, vzhledem k tomu, že tenhle Robin asi nebude patřit do zlatého fondu, tak by mohli udělat něco neočekávaného a ukázat Robinovu smrt, čehož se dodnes odvážili snad jen tvůrci toho britského seriálu...

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Pretenderi: se šecky co stam napsala suhlasim ale to pokračování by mě asi zarazilo ...

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

Videla som veľa Robinov, no tento je z nich najlepší. V skvelom podaní Russella Crowa, nie až tak klasicky, ale v podstate rovnako, pretože Robin bude hrdina vždy :) Sú tam aj "ťažké minúty", čo považujem za normálne, aby sa dej rozbehol a ostatné to fajne vynahradí, tak neriešim. Potešilo by ma pokračovanie, čo na moju smolu neplánujú.

Ice123

Ice123 (hodnocení, recenze)

tak konečně byly odsouhlaseny moje dvě zajímavosti a byly přidány ;)

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

hororwatch: Myslíš ? To bude trvat sakra dlouho než tenhle teenager dostane rozum.

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

Paokara: takovej blb/ což si teďka dokázal) na mě bude ragovat vždycky, musíš mít poslední slovo a tak budeš vždy reagovat....ale neboj, ještě chvíli a tvoje teen příspěvky budou mít i hloubku

Paokara

Paokara (hodnocení, recenze)

hororwatch: jasně..ted jsi mě odhalil!!!jinak reaguji na tebe pane "hororwatch"pokud to opět nepochopíš!!!vpravo je modře napsáno -odpovědět-tak se snažím...že to někomu nedocvakne není můj problém.ale jak mě kdosi radí-s blbcem se nehádej a postižený nebij,budu se toho držet i v tvém případě!!!dále již na tebe bez reakce..

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

Paokara: nejsi náhodou jeden z těch co chodí hodinu po pokojíčku a přemýšlí co za cool hlášku by ještě ke svýmu teen příspěvku dodali?

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Paokara: Napsat 4 příspěvky za sebou místo abys to napsal v jednom. To svědčí spíš o tom že hororwatch má pravdu. Akorát zbytečně děláš bordel v diskuzi. Příště si k tomu sedni. 2x - 3x si to napiš na papír. 10x - 20x si to přečti a pak to snad napíšeš konečně normálně. Předpokládam že když si s tim dáš takovou práci tak si to dokážeš v hlavě poskládat i ty :D U takovejch přispěvatelů jako jsi ty si řikam- Zlatě když na starejch stránkách nebylo možný dát 2 a více příspěvků za sebou. Teď když to jde tak mají spameři posvícení.

Paokara

Paokara (hodnocení, recenze)

hororwatch: ajé,ty budeš jeden z těch věčných remcalů,co řídí svět....nevím co tobě zrovna není jasný?bordel v mozku máš maximálně ty!!

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Já sem to pochopil i takhle - halt každej to píše nějak - a pro mě je to určitě lepší takhle než jinačí projevy od jiných lidí (myšleno obecně, nikoli konkrétně)...

hororwatch

hororwatch (hodnocení, recenze)

Paokara: příště si prosimtě rozmysli co chceš napsat a pak to sesumíruj do jednoho příspěvku ať není bordel krome v tvym mozku ještě tady na zdi

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama