Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 426)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moře dolarů utopené ve zbytečném, sterilním a nezáživném filmu. Scott má řemeslo stále pevně v ruce, no co je mu to platné, když točí podle scénáristické obludnosti, která nedopřeje náležitě se projevit ani krásné Cate Blanchet, či charismatickému Strongovi. Zkrátka dvě a půl hodiny odkládaného spánku a nahořklých vzpomínek na nerealizovaný Nottingham. Ridley, vrhni se na ty Alieny a tentokrát mě potěš, prosím. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

U Kingdom of Heaven jsem čekal druhého Gladiátora a dostalo se mi něčeho úplně jiného. Prvotní zklamání vystřídal po druhé a zejména třetí (prodloužená verze) projekci úžas a pochopení. U Robina Hooda jsem čekal Kingdom of Heaven a film byl opět zcela jiný. Tentokrát jsem však s takovouto možností počítal a nezaskočilo mne to tolik, jako poprvé. Neskutečně mi vadí tlumený rating - především absence krve je pro mne nepochopitelná specielne s přihlédnutím k faktu, že děj snímku se odehrává v drsném středověku a jedním z hlavních trademarků Ridleyho Scotta je nezaměnitelný cit pro vizuál, tím pádem považuji za fatální, pokud zde chybí jedna z klíčových ingrediencí. Hudba průměrná, na samostatný soundtrack to narozdíl od Gladiátora a Kingdom zdaleka není. Herecky kvalitní a především romantika středního věku byla přesně taková, jakou film potřeboval a zároveň taková, jakou by člověk nečekal. Kupodivu téměř úplně absentoval patos a zbytečně heroické scény. Rovněž nečekané. Obrovsky bych uvítal jednak druhý díl, kde to teprve všechno začíná, nějakou prodlouženou verzi, kde by byl příběh lépe rozebrán a sestříhán a hlavně "unrated", protože jinak to u Robina opravdu nelze. Prozatím průměrné hodnocení, ale je dost možné, že bude kolísat, jako se tomu již u Ridleyho stalo. Kevin Costner prozatím zůstává stále nejlepší Robin Hood. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nejlepší verze Robina Hooda, kterou jsem viděl. Klasická legenda o zbojníkovi z lesa je až moc pohádková a dnes může pobavit maximálně děti, nebo zaryté fandy této legendy. Proto se tento film musel udělat jiný. Je drsnější, reálnější a hlavně. Nevypráví stokrát opíchanou báchorku, kterou známe, ale ukazuje příběh, který byl před ní. Scott to natočil dobře a až do úplného konce jsem nenašel klasickou hollywoodskou přehnanost a trapnost (ta Blanchett na koni se svojí družinou dětí na poníkách, proti francouzské armádě, to byl trochu ujeté). Scott dokázal dobře natočit bojové scény, ať už malé, nebo rovnou obléhání hradů. Díky tomu jsem celou dobu chtěl dát plný počet, ale hlavní bitva celého filmu mé přesvědčení bohužel zmařila. I tak dobrý film, který dokáže pobavit, ačkoliv má na dnešní dobu zbytečně dlouhou stopáž. 75% 02.09. 2010 ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, no od kombinácie Ridley Scott a Russell Crowe som čakal ďaleko viac... 156 minút mi prišlo prehnane dlho a celkovo tam bolo priveľa vysvetľovania a málo boja. Akcia bolo to hlavné, čo mi tam chýbalo najviac a preto aj to hodnotenie. Inak obsadenie super, soundtrack tiež celkom fajn, pár spomalených záberov :) Osobne by som radšej prijal niečo, čo by bolo historicky nepresné, no zato atraktívnejšie pre diváka... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět na plátně film, kde se o sebe netlučou bajty, nýbrž mohutný komparz tlačí dobývací beranidla a kaskadéři v ohnivzdorných kombinézách padají z hradeb. Trailer odrazoval, Ridleyho jméno táhlo. Nelituju peněz ve prospěch poctivé filmařiny, která sice kompromisně ustupuje ratingu a ve druhé půli i snesitelnosti stopáže (budu jako mnozí vyhlížet DVD s rozšířenou krvavější verzí), ale jinak baví dobře napsanými i zahranými postavami, jimž věříte cokoliv. Croweovo patetické charisma z toho kape, zbytek partičky suše hláškuje a Cate Blanchett je úchvatná. Právě díky ní je i ta romantická linka příjemná a duchaplná. Není to svým způsobem nic, co bychom už od Ridleyho neviděli, ale do jeho obrazů se vpíjeli oči pokaždé a Robin Hood na tom nic nezmění. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Film byl vybrán jako zahajovací snímek filmového festivalu v Cannes. Promítnut byl mimo soutěž v první den festivalu 12. května. (Andresito)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama