Reklama

Reklama

Svatba podle Margot

  • USA Margot at the Wedding (více)
Trailer

Margot Zeller (Nicole Kidman) píše povídky, ve kterých si nebere servítky. Na neštěstí přijíždí na přípravy svatby své volnomyšlenkářské sestry Pauline. V okamžiku, kdy se poprvé střetne s jejím nastávajícím Malcolmem (Jack Black), nezaměstnaným umělcem, zasadí do jejich harmonie semínko pochybnosti. Jak se blíží svatba, následuje jedno neštěstí za druhým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pomatený film o pomatených lidech, což nemyslím rozhodně jako kompliment. Ve scénách, kdy se Jack Black rozbrečí jsem si vždycky myslela, že si dělá legraci. Incestní vztah matky a syna byl na hraně toho, co jako divák snesu. Všichni se navíc chovali jako hysterky. Jediné, co bylo dobré - zajímavá kamera. /17. 4. 2011/ ()

anais 

všechny recenze uživatele

Baumbach tematicky trochu navazuje na Sépii a velrybu. Rozklad manželství vyprávěný tentokrát z trochu větší dálky. Woody Allen bez humoru, nebo v poloze Manželů a manželek. Tentokrát mi to v některých momentech přišlo trochu "indie za každou cenu", ale některé situace mezi postavami a momenty jsou zase skvěle odpozorované a napsané. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výborný príklad malého filmu, na ktorom si môžete cvične vyskúšať rozoberanie postáv z hľadiska psychológie, motivácií, minulosti, atď. Svatba pôsobí ako niečo medzi americkým nezávislým filmom, podvýživeným štúdiovým projektom a televíznou produkciou. Stojí na herečkách, ktoré hrajú ako vždy výborne a kvalitne im sekunduje aj Jack Black. Bohužiaľ film nevyústí do žiadnej katarzie, udalosti nemajú poriadny emocionálny dopad na diváka a pri konci môžete mať pocit náhleho utnutia do príbehu, ktorý by mohol ešte pokračovať. I keď bolo povedané všetko. Kvalitné tri hviezdy a upozorňujem, že Kidman a Leigh vystupujú s minimálnym make upom a vystavujú tak svoj vek na verejné oči. Je to celkom odvážne, ale stále im to svedčalo. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Áno, skutočná tvár Ameriky a k tomu plné šuflíky psychofarmák! Chorobné vzťahy, v ich centre stoja dve ženy, ktoré si práve prechádzajú ťažkým obdobím života. Ťažké obdobie v chorej spoločnosti sa však zvykne pretiahnuť, trvanie tak asi od 12 do 80 rokov... A počet spisovateľov na km štvorcový v USA láme asi všetky rekordy. Len neviem, kto tam tie knihy číta... ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Buď jsem nějak neporozuměla skrytému smyslu, a nebo to žádný valný smysl nemělo. Jo jasný, dvě ségry se pravděpodobně v duši nesnášej a celá rodina je tak nějak na kusy, pořád to tam všichni řešej a dohadujou se, ale při tom se stejně skoro nic nedovíte, jen nějaký útržky a z toho se pravděpodobně předpokládá, že už si to nějak domyslíme a dotvoříme si děj sami. Podle mě je to film tak trochu bez nápadu, bez hlavního tématu, bez jakéhokoliv spádu děje, a ty strohý dialogy mě vůbec nebavily. Přesně ten typ filmu, který už bych si znovu nepustila. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film se původně měl jmenovat "Nicole at the Beach", ale po příchodu Nicole Kidman byl název změněn, aby nedošlo k nedorozumění. (Agoran)
  • Natáčení probíhalo na mnoha místech New Yorku včetně Bronxu. (Terva)
  • Film získal v roce 2007 na filmovém festivalu Peníscola Comedy 2007 dvě ceny, a to v kategorii nejlepší herečka (Jennifer Jason Leigh) a nejlepší režie (Noah Baumbach). (Terva)

Reklama

Reklama