Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (487)

husoko 

všechny recenze uživatele

Natolko originalne a je tu take mnozstvo napadov, ze by sa dalo natocit 5 roznych filmov. Gondry vsak, na jeho skodu, prekombinoval vsetky tieto napady do 101 minut a vytvoril 5 v jednom. Menej je niekedy viac. BE KIND REWIND nie je najnajnajlepsi Gondriho kus, ale stoji za to vidiet a spravit si vlastny nazor. ()

Lengyel 

všechny recenze uživatele

Čakal som čosí iné, ale nakoniec ma Gondry predsa len presvečil o svojej originalite. Chvíľu mi trvalo, kým som sa naladil na to, že tentokrát sa pozerám na jeho čisto americký film s americkým spôsobom rozprávania, hrdinami a záverom. Vďaka tomu to dokážem dekódovať a následne stráviť (Jack Blacka nemusím). Je to Gondryho naslabší film, stále je však plný skvelých nápadov a nezameniteľného rukopisu. Priznám sa - radšej by som od neho nabudúce ochutnal čosi à la The Science Of Sleep... ()

BaronX 

všechny recenze uživatele

Panebože proč to má přívlastek sci-fi??? No vlastně ani komedie není to pravé ořechové - příliš se tady nezasmějete, spíš je to takový "malý" film na zamyšlení: o hodnotách, o přátelství, o naději!? Jack Black mě tentokrát zaskočil a to bohužel v negativním smyslu - od takového pošuka (v dobrém slova smyslu :) čekám v každém filmu kde se objeví pořádnou porci zábavy, jenže tady je to jak na poušti. Nic se neděje, pořád se nic neděje a film najednou končí, tak nějak nijak ... Nakonec alespoň potěšilo natáčení Krotitelů duchů - jedna z mála momentek, která se povedla a přinutila mě zavzpomínat si :-) ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z rady blaznivých komédií s Jackom Blackom. Hlavná dejová línia je vcelku nudná a tak jediné, pre čo sa oplatí tento film je tvorba zošvédovaných filmov, na ktorej som sa nasmial ešte večer pri pive s kamošmi, no a netreba zabudnúť na neodolateľnú sabotáž trafostanice. P.S. na konci filmu je odkaz na internetovú stránku kde si môžte spraviť švédnuť film sami. Trošku ma zamrzelo, keď som tam našiel len tvorbu obalov na filmy, ale aj to potešilo a zabavilo ma to na pár desiatok minút. ()

mirak2 

všechny recenze uživatele

Aj keď to nebolo hlavným cieľom, ukážka ako inteligentne sa dá natočiť paródia. Tvorcovia Scary/Epic/Date/Superhero/Disaster Movie by sa mohli inšpirovať. ()

touchud odpad!

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem vydržet déle než úvodních 20 minut, velmi nudné, příšerní herci, sice s originálním nápadem, ale toť vše. Opravdu stejný režisér natočil vynikající Věčný svit neposkvrněné mysli? ()

tucnak 

všechny recenze uživatele

Krása. Tohle mě fakt bavilo. Škoda jen, že titulky, který jsem měla, dělal někdo s téměř nulovou filmovou gramotností a film Lion King překládal jako Král lvů, místo Krotitelů duchů jsme měli Lovce duchů a zbytek raděj nepřekládal vůbec. Ale fakt mě tenhle film potěšil. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Gondry zklamal i nezklamal zároveň. Tvůrce takových pecek jako Nauka o snech či Věčný svit neposkvrněné mysli si zase nalajnoval hřiště po svém – opět originálně a opět „šíleně“. Dva chlápci přetáčejí notoricky známé hollywoodské perly, spoléhají se přitom na starou VHS-ku, na herce z ulice a papírové kulisy. Což o to… námět je to ambiciózní a základnímu vzorci lze jen máloco vytknout. Byť se tedy setkáváme s koncepční klasikou: na začátku seznamka –> průser –> nápad, jak se z toho všeho vylízat -> nečekaný úspěch -> krize číslo dvě -> další nápad, jak se z toho vylízat -> konec. ***** To vše je ale v pořádku. Stejně jako závěr, vtíravý klavír a koření celého snímku – (ne)obyčejné lidské nadšení, které dokáže pokořit libovolně veliké bariéry (bez ohledu na „klimatické“ podmínky, množství chechtáků v peněžence…). Zamrzí „pouze“ nevyužitý potenciál. Prosíme přetočte představuje sice důstojný element Gondryho filmografie, leč námět – ten sváděl k neprůstřelně vypiplané a dokonale vyhrocené parodii. Ve výsledku se dočkáváme jen jakéhosi polotovaru a dost možná i pomyslného nástřelu. Toho, co bylo vrženo na papír při prvním psaní, aniž by byl text zpětně obohacován, přeškrtáván a různě upravován. Škoda převeliká. Krotitelé duchů se nepřetáčejí každý den a ne pokaždé tak činí mistr vlastních cest – Michel Gondry. ***** Nemluvě o dalších peckách… ()

biopanic 

všechny recenze uživatele

Najnudnejší film mesiaca. Tešil ma Jack Black, avšak po polhodine sledovania som len bezmocne dvíhala obočie a začala sa ukradomky dívať na hodiny, čo je zrejme u všetkých neklamný znak nudy, v mojom prípade i rozhorčenia. Neustále som čakala na rozbeh a keď sa chlapci pustili do rádoby natáčania, pochopila som, že nič nebude. Veľmi málo vtipné, ešte menej akčné. Ak by som to prirovnala k pomaranču, ten kto chce šťavu, nech hľadá inde, pretože tých pár kvapiek za váš čas nestojí. Ale aspoň, že sa to nehrá na 100% džús. ()

merlinovic 

všechny recenze uživatele

Nějakým zázrakem jsem se na to dodíval, protože už v půlce filmu sem měl nutkání ho vypnout a věnovat se něčemu smysluplnějšímu.... No jednu hvězdičku jenom za Jacka Blacka a jeho elektromagnetickou moč to byla asi jediná vtipná scéna z celého filmu. ()

RajCZitko 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět, jak se z ničeho dá udělat opravdu pěkný a vtipný film. I když mi příběh přijde trochu dětinský, má svoje kouzlo. Nebude nejspíše pro každého. ()

web-dat 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kousek .... jen co je pravda. Moje žena šla spát po 30 minutách se slovy: "Že tě to baví ... :-(" ale mě to opravdu bavilo. Film o ničem, přehnaná hloupost, ale přitom všem to dokázalo bavit. Dávám 75% ()

Reklama

Reklama