Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (487)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Je to celkově originální a příjemný film. Velmi se mi líbil Danny Glover, který do toho dával hodně uměleckého citu. Komediální prvky byly často svérázné, ale slušivé. Konec byl melancholicky pěkný a proto jsem si u této komedie pěkně odpočinul. ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Me sympatie v Gondryho stoupaji s kazdym filmem. Zadna masovka, avsak pro fanousky povinnost. Moc prijemna povinnost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nápad je neskutečně jednoduchý, ale přitom skoro geniální. Jack Black hraje podivína, který kamarádovi, kdo dostal na starost videopůjčovnu, smaže všechny filmy, protože ho zmagnetizoval silný elektrický výboj. Zákazníci ale pořád chtějí filmy, chtějí je vidět. A tak dvojici nenapadne nic lepšího, než je natočit znovu, ale s tím, že oni budou hrát všechny postavy a děj si upraví podle sebe. Neskutečné se stane skutečným a půjčovna má větší úspěch než kdy dřív. Ale samozřejmě, že to není pouze obyčejná taškařice. Humor je zde docela příjemný a milý, nic vulgárního, na což je člověk u Blacka zvyklý. V hlavní roli je také spíše Mos Def a Black je v podstatě jeho parťák. Mos Def zase ukazuje, že je skvělým hercem, a že rozhodně neprohloupil, když si ke své rappové kariéře přidal i tu hereckou. Jeho role v poslední sezóně seriálu "Dexter" to jen plně dokazuje. "Prosíme přetočte" není velkým filmem, nesnaží se být velkým filmem, i když nějaké ty zásadnější problémy řeší. Je to film pro lidi, pro nadšence, pro milovníky filmu. Nám všem patří a my bychom si ho měli užít. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/prosime-pretocte-fimfarum-1-2-zivot.html ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Karton jede! A Gondry taky. Přemýšlím jak ze svého obyčejného kola udělat závodní motorku. S pomocí bakelitu. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zklamalo, že zde bylo poměrně málo prostoru věnováno natáčení samotných filmů (nebo jsem toho asi čekal víc) ,ale ty jsou plné gondryovsky-hračičkovských nápadů ( např. scéna z Mužů v černém, kamera natáčející "starý" film atd.. ). Nakonec se mi ale "Be Kind, Rewind" líbil víc než předchozí Nauka o snech, protože film má takový ten "feel good" náboj, že natáčet film je taaaak snadné..... ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Já vlastně rozumím, proč zde Be Kind Rewind není v červených číslech. Přece jenom tomu filmu trochu schází určitá dávka energie, ale jakožto člověk, který strávil pubertu natáčením šílených filmů na VHS kameru dávám za 4*. Neboť Gondryho film oplývá takovou dávkou tvůrčích nápadů, že se téměř stává ročenkou amatérského filmaře. A navíc Black, Def a Glover hrají skvěle. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Gondryho pocta filmovému řemeslu potěší zejména filmové fanoušky, kteří dokážou přimhouřit oko nad nějakou tou chybkou. Gondry ukazuje výrobu filmů takřka na koleně, a v tom je právě kus poctivosti, která dnes (bohužel) prakticky vymizela. Spíš než o komedii se jedná o nostalgický snímek, který má pomalý rozjezd, ale o to podařenější finále. Z lásky k filmu dávám 7/10 ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Povrchně nezábavná blbůstka, která sice stojí na šikovném námětu, ovšem nepovedené vtípky z ní činí NUDU. Osobně jsem se na Prosíme, přetočte těšil, už je díky tomu, že v takovém námětu mohlo být daleko více dobrých vtípků, než v něm nakonec je. Nudil jsem se. Nudil, protože se ve výsledku nejedná o nic zábavného. Herci jen poskakují, říkají nudné dialogy a snad pouze oni samotní z toho mají radost. Připadalo mi to, jako když se banda vysloužilých herců snaží o svou poslední derniéru po dvaceti letech. ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Jedine opravdu trochu komicke byli "svedovaci" sekvence scen filmu,jinak dlouha roztahla nuda......A toho rozplacleho ksichta nemusim zase o trochu vic! ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný nápad, ale spíš tak pro pár studentů, co se nudí, ne na velká plátna a ne s takhle klišoidním koncem. Znát víc těch předělaných filmů, možná jsem z toho měla víc. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

stejně jako tlusťoch Waller, který nebyl zakladatelem jazzu, tak stejně dva kámoši, kteří se snaží dělat remaky známých filmů poté, co všechny kazety byly vymazány, aby tak nepřišli o svoje zákazníky, nejsou pravými režiséry či herci, ale točí filmy tak, aby to podle nich odpovídalo původnímu filmu..ani to totiž není parodování v tom pravém slova smyslu..parodování má totiž za cíl zesměšňovat (někdy i na úkor směšnosti), tito lidé však ne..cílem takto amatérsky natočených filmů je udělat remake jen pomocí sebe, vlastních napadů a vlastních zdrojů, což se může jevit jako parodie, ale z filmu máte pocit, že to s ní nemá nic společného.a druhá dějová linie s tlusťochem Wallerem je geniální v tom, že se přímo dotýká i amatérských herců, kteří točí filmy, které už s těmi originálními nemají mnoho společného, ale přesto se na ně lidé koukají radši než na ty původní a stejné je to právě s Wallerem, kterého sice nikdo neznal, měl asi pramálo společného se začátky jazzu, ale lidé ho mají přesto radši než ty opravdové průkopníky.proto jsou si tyto dvě dějové linie tak podobné a proto mi ten film přijde zralej na 5*..a to jak originálně řeší některé obtíže spojený s natáčením jsou neskutečně vtipný..nejenom za ty povedený souvislosti kterých je ve filmu dost, ale taky za ten originální námět dávám 85% (omlouvám se za zmatenej komentář) :-) komentáře při kterých jsme souhlasně pokyvoval hlavou: Sobis87, agathon ()

Nosdrolomo 

všechny recenze uživatele

Je fantastické sledovat co se stane pokud dáte Gongrymu do ruky kameru, lepenku a vůbec všechno co se válí ve sklepě, garáži a na půdě. V tom filmu je tolik fascinujících nápadů, že by to stačilo na Recetáře, Šikuly a Populární mechaniku pro děti na několik let dopředu. A tentokráte se to Gondrymu oproti Nauce o snech podařilo udržet i v přijatelných mezích. Přemek Podlaha bledne závistí. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jack Black má nešťastnou náhodou ve filmu zmagnetizovaný mozek a já mám díky němu ohromně dobrou náladu...Fantastická komedie "Prosíme přetočte" v sobě nezapře, že je natočená s láskou k filmu a lidem okolo nich. Co je hlavní, že nezapomíná na diváka, kterému je ve finále určená. A filmový fanoušek ocení nápaditost težiséra Gondryho, který ošwédoval známé filmové fláky tak, že na ně nezapomenu...hlavně teda na "Ghostbusters"! Ti nemají chybu!!! ()

lukax 

všechny recenze uživatele

Nezažil jsem, že bych kdy nějakému filmu tolik fandil, aby tolik nedrhnul. :-) Je těžké ho hodnotit. Na jednu stranu Gondrymu rozumím a souhlasím, na stranu druhou mi přijde, že to často není úplně dobře napsané. Nedivím se lidem, kteří s filmem kontakt ztratí a pak se nudí. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Gondry opäť srší nápadmi a jeho úžasné filmové triky zbúchané na kolene sa do tohto príbehu hodia snáď najviac zo všetkých jeho predošlých filmov. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Dost nudný film, v němž se vlastním způsobem natáčí nebo přetáčí známé filmy. Říká se tomu švédování. No, je to celé jedna velká blbost, kterou jsem dokoukal jen se sebezapřením. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Tak JB už nemusím, možno tomu nerozumiem, ale film nezaujal natoľko, aby bolo vhodné ho siahodlho komentovať. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Jak jsem nedokazal brecet smichy v prvni polovine, tak jsem se nemohl dockat konce v te druhe. Od slisovani vsech sweded filmu, bohuzel nasleduje propastny pad k nude. (5*za prvni cast + 1* za zbytek) / 2 castmi = bohuzel pouze 3 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Oslava láskyplného amatérismu (před blockbusterovou vyprázdněností) a sousedské sounáležitosti (před odcizeným sídlištěm) vkládá "poselství" filmu s velkou dávkou nadsázky přímo do úst jedné z hlavních postav. ()

Reklama

Reklama