Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři úmrtí starých lidí během několika měsíců nebudí nijakou zvláštní pozornost. Všechny oběti však zahynuly na kousnutí jedovatého pavouka Koutníka – Loxosceles reclusa. Adamsberg příliš nevěří na náhodu, a i když zatím nedokáže formulovat své podezření, řídí se svým instinktem a pouští se do pátrání. Kolegové mu nejsou příliš naklonění, a dokonce major Danglard se staví přímo na odpor. Ale už je pozdě Adamsberg se pustil po stopě... Vyšetřování podivného případu kousnutí jedovatým pavoukem Koutníkem zavede Adamsberga do sirotčince na jihu Francie a ke středověkým poustevnicím zvaným rekluzy. Byly to ženy, které se rozhodly pro poustevnictví a nechaly se zazdít do místnosti či malé stavby pouze s otvorem pro jídlo. Vše spolu nějakým zvláštním způsobem souvisí... Detektivky francouzské autorky, která píše pod pseudonymem Fred Vargas jsou dobře známé i českým čtenářům. Jejím hrdinou je komisař Adamsberg, kterého v televizních adaptacích ztělesnil známý francouzský herec Jean-Hugues Anglade (Královna Margot, Utop se nebo plav, Brutální Nikita). Když vyleze pavouk je již pátou adaptací románů s komisařem Jean-Baptistem Adamsbergem – Neptunův trojzubec, Muž s modrými kruhy, Muž naruby, Obávané místo. Po letech se setkáváme i s některými jeho spolupracovníky Danglardem (Jacques Spiesser) a Retancourtovou (Corine Massierová). (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné pokoukání. Takové francouzské. Dobrá zápletka, dobré vedení děje. Některé postavy sice hrůzostrašné, ale dalo se. Škoda, že je k mání jen poslední epizoda cyklu. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mě to trochu iritovalo tou bezbřehou vykonstruovaností, včetně většiny podivínských postav i prostředí, ale postupně jsem si zvykal na zvláštní poetičnost vyprávění, až jsem tomu přišel na chuť a docela si to užil. Tohle je spíš detektivní pohádka než realistický příběh, ale proč ne. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

... nese s sebou zanícené tajemství. Utkal hrubý zločin. Dům pavučin. Tak jej strhni, setni zánětlivý stín. Zasíťovaný labyrint. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Od začiatku strašná nuda, nesympatické postavy a potom sa príbeh zvráti na mysteriózny kriminálny thriller a začne veľmi baviť. Na konci prvého dielu nejako bolo už známe, že kto je za vraždami a tak miernu naivitu sa nedalo prehliadnuť. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Neobjektivní hodnocení, protože Jeana zcela nekriticky miluji už od Nikity a Královny Margot, takže tady mě nelze brát vážně. Kriminálka taková zvláštní, navzdory odporným zločinům na nezletilých je natočena docela odlehčeně, člověk nad tím nesmí moc přemýšlet, je to překombinované a obsahuje to několik zbytečných náhod, přesto odpouštím. Dívalo se mi na to dobře a nemám potřebu řešit. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama