Reklama

Reklama

The Little Matchgirl

Krátkometrážní / Animovaný / Drama
USA, 2006, 7 min

Režie:

Roger Allers

Předloha:

Hans Christian Andersen (kniha)
(další profese)

Obsahy(1)

Krátky film podla príbehu Hansa Christiana andersona, ktorý rozpráva o dievčatku , ktoré sa v Moskve snaží predať zopár siriek aby malo na jedlo, lenže nikto si ich od nej nekupuje tak odchádza večer do postranej uličky, kde aby sa zahrialo zapaľuje jednu sirku za druhou a aspoň na chvílu zacíti teplo, plný stôl, teplú perinu a láskavú náruč. Tento kraťas najdete v špeciálnej edícií Malej Morskej víly. (ScarPoul)

(více)

Recenze (26)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tu kráčelo tedy děvčátko s malými bosými nožkami, ježto od zimy brzy sčervenaly a zmodraly. V staré zástěrce nesla množství sirek a v ruce držela jich škatulku. Po celý den ničehož nikdo nekoupil, aniž jí krejcaru daroval. Třesouc se zimou a hladem plížila se po ulici, pravý obraz bídy, ubohá maličká! Co může být dojemnější než takový obrázek. Jenže nějak si nemůžu pomoct, tady mi chyběl ten kontrast zimy a kratičkého okamžiku tepla, toho kratičkého štěstí. Pamatuju se, že kdysi jsem viděl nějakou snad anglickou verzi a z tý jsem bulel, tohle se ke mně citově nějak neprodralo. Přitom je to prakticky doslovný přenesení psanýho textu do obrazu. Ne, není to rozhodně špatný, ale tomuhle fakt nesvědčí přílišná uhlazenost. Jo, to zasazení do Moskvy - no, kdyby to nebyli Amíci, tak by mě to nerušilo, takhle je to takový zvláštní. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tenhle přesmutný, prvoplánový příběh mě tedy opravdu k slzám nedohnal. zpracování je pěkné a hudba padne skvěle, ale celé to ze mě vyprchalo ještě před koncem... 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dievčatko so zápalkami, v digitálnom veku stvorené klasickou animáciou - už len zato si tento kraťas zaslúži obdiv a uznanie. Navyše je ozvučený prenádhernou hudbou a smutný, jak len ten príbeh dokáže byť. Veľmi pekné. 85% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krásná animace, krásná hudba a krásný příběh. Malému a chudému děvčátku se prolíná před očima pomocí sirek realita a fantazie. A realita je vždy tvrdá. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý ma chytil za srdce. Má iba 6 minút ale na konci som plakal. Vidno že je to od režiséra kultového levieho kráľa. Krásny príbeh, ktorý sa len tak nevidí. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně silně působící kraťas v nejlepší Disneovské tradici, u něhož je skutečně těžké zadržet slzu v oku. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

dojemný kýč. Digitální kabát mi k obsahu vůbec neseděl. Nuda za dohasínající 2* hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě nějak nechytnul. Byl poměrně jednoduchý až nudný, jednoduše odhadnutelný. Nebyl ani příliš dojemný. Na závěr se dočkáme jasného šťastného konce. Rozhodování mezi 2 a 3 hvězdičkami je těžké, nakonec se ale přikloním k hodnocení vyššímu. Nicméně žádná sláva to není. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale tohle Disneyovské vlnění a tančení (já tam pořád místo holčičky viděl Sněhurku) mi k této klasice nesedí. Nevystihuje ani ducha, natožpak emoce, které v sobě Andersenovo děvčátko má. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příliš cíleně dojímavé poslední momenty neblahého osudu chudé dívky bez domova, v kruté ruské zimě prodávající sirky. Krásná animace a jímavá hudba snaživě rozbrečí snad i kámen, žel o nic jiného tomuto kraťasu nejde. ()

Reklama

Reklama