Reklama

Reklama

The Last Broadcast

Obsahy(1)

Film natočený ako dokument pojednáva o osude dvoch protagonistov – Steven Avkast a Locus Wheeler, ktorí sa vydávajú spolu s Jimom Suerdom a Reinom Clackinom do lesov v oblasti Pine Barrens pátrať po démonovi "Jersey Devil", o ktorom sa hovorí, že v tejto oblasti žije. Tu natáčajú aj epizódu pre svoj TV program „Fact or Fiction“. O niekoľko dní dostáva linka 911 telefonát. Iba jeden z nich – Jim Suerd – vyviazol živý, a tak sa stáva hlavným podozrivým. Polícia našla v lesoch 2 zohavené telá a telo Stevena Avkasta sa nikdy nenašlo. Spolu s telami sa našiel aj ich filmový materiál, ktorý je však z veľkej časti zničený. Naozaj Jim Suerd zabil celý tím filmovej expedície alebo našli to, čo skutočne v lesoch hľadali? Film je natočený v štýle „found footage“, rovnako ako veľmi podobný, populárny, o rok novší film Záhada Blair Witch (1999). (ash99)

(více)

Recenze (13)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Last Broadcast“ je pro mě snímkem, který je výrazně výše než „Záhada Blair Witch“ a je to přesně ten typ filmu, který si představím pod žánrem mockumentary. Dokumentární pojetí je maximálně zachováno a zformováno do takové podoby, která bude co nejvíce žánr připomínat. Samozřejmě, že filmu nebudete věřit, ale jako ukázka toho, jak má mockumentary vypadat, je to výborný kus. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přivedl fakt, že inspiroval tvůrce Záhady Blair Witch a byl to prý předchůdce found footage hororů a jelikož je to můj nejoblíbenější žánr a Blair Witch je pro mě kultovním hororem své doby, musela jsem to vidět. Film ovšem nebyl k sehnání na žádných torrentech ani na žádných uložtech, natož aby na něj existovali české titulky, tak jsem se musela smířit s online projekcí bez titulků (že jsem polovinu filmu nerozuměla, co postavy na nalezených páskách říkají, protože se k tomu váže i šumění a přeskakování pásky, to je už asi vedlejší). Film byl pro mě ale spíš zklamáním, protože tvůrci Blair Witch si vzali jen téma toho, že parta lidí se vydá do lesa natáčet dokument o legendě Jersey Devil a už se nevrátí a máme k dispozici jen jejich kamerové pásky. Pokud jste viděli horor Lake Mungo, tak se podobá spíše jemu, protože je sestaven jako dokument s rozhovory. Film nevytváří žádné napětí, tajemno, neobsahuje žádné lekačky. Konec je dost WTF a spíš naštve. ()

Reklama

Aywes odpad!

všechny recenze uživatele

Jasně, je to zakladatel found footage žánru, ale to nic nemění na tom, že je to kurevsky nudná záležitost, která dokáže opakovat scény a hlavně dialogy třeba 3x do dvou minut. Jestli Vás vytáčeli v nějakém hororu stupidní postavy a amatérský přístup, tak jste ještě neviděli Last Broadcast. Sice může kdokoliv oponovat, že to k tomu žánru patří (a pravděpodobně oponovat bude), ale je to nudná kejda, která se vše snaží zachránit slaboučkým plot twistem. Brrr, nie, radši Paranormal Activity. A to je co říct. ()

Bloody13 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nezáživná dokumentární story jako vystřižená z kanálu CNN. Kromě jakože nalezených záznámů, kterých je tu opravdu minimum, je film sestaven hlavně z výpovědí soudních úředníků, tv zpráv a analýz počítačových odborníků, co zkoumali poničené pásky. Jenže je to obrovská nuda a rádoby šokující závěr to rozhodně nespasí. Za zmínku stojí pouze fakt, že tenhle projekt je o rok mladší než kultovní Záhada Blair Witch, jež je s kvalitou samozřejmě úplně jinde. ()

Blazena 

všechny recenze uživatele

„Stín prostě patří k lidské přirozenosti, a jen v noci nejsou žádné stíny.“ (Jung: 1995) Zapadlý film, který byl s největší pravděpodobností inspirací pro Eduarda Sáncheze a Daniela Myricka (dosud nepřiznanou), když se rozhodli běhat o rok později s amatérskou kamerou po lese a nahánět v něm čarodějnici. Koncept nalezeného, rádoby věrohodného materiálu, s šokujícími prvky, byl v té době však starý minimálně dvě dekády, tedy od jeho širokého zpřístupnění kontroverzní exploatací Kanibalové (1980). Na to, že found footage The Last Broadcast mělo o cirka 21 000 $ menší rozpočet než Záhada Blair Witch, překvapivě dosahuje mnohem nápaditějšího a vrstevnatějšího zpracování námětu. Pravověrné fanoušky hororu asi zklame, protože vzhledem ke konkurentovi nenabízí toliko děsuplných prvků. Důsledněji se však obrací k reportážnímu formátu, a právě proto dokáže vyvolat mnohem znepokojivější dojmy. A ještě kvůli něčemu je daleko více zneklidňující – zlo, se nakonec ukrývá v člověku... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Rozpočet filmu činil pouhých 900 amerických dolarů. (Tasartir)

Reklama

Reklama