Reklama

Reklama

Mraky nad L.A.

  • USA Right at Your Door (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krátce poté, co nezaměstnaný muzikant Brad vyprovodí polibkem manželku Lexi do práce, dojde v centru Los Angeles k explozi několika teroristických bomb. Přestože rozhlas varuje před toxickým spadem, vydá se Brad svou ženu hledat. Silnice jsou však uzavřeny armádou, a když vidí, jak vojáci bez milosti zastřelí muže, který se pokusil ze zasažené oblasti uniknout, vrátí se vyděšený domů a s pomocí údržbáře Alvara hermeticky utěsní dům. Když se krátce poté objeví Lexi, odmítne ji pustit dovnitř, a to je počátek těžké zkoušky, která připomíná noční můru a nečekaným způsobem zamíchá osudy obou manželů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Takovýto námět už byl zpracován mnohokrát a to jak ve filmové, tak i v seriálové podobě. Dějství si pohrává s událostmi kolem náhlých výbuchů někde v centru města a s postupnou ztrátou svobody vlivem karantény bez poskytnutí alespoň nějakých informací o tom, co se vlastně stalo. Atmosféra plná strachu postupně nabírá na intenzitě a končí naprostou beznadějí. Vše je prezentováno pohledem jednoho člověka, který bydlí daleko od centra výbuchů. Ten se sice z rádia dozvídá co se kde právě děje, ale o blížící se hrozbě neví stále nic. Padající toxický spad, uzavírky národní gardou, náhlá karanténa, nemocní. Povedená jednoduchá filmová ukázka toho, co by se mohlo někdy v budoucnu v době hrozeb terorizmu klidně i stát. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Myšlenka byla určitě fajn (v LA vybuchnout "špinavé" bomby šířící neznámé toxiny), zpracování též, dobrá kamera, zbytečně moc se tu nemluvilo. Sledujeme pár, kt. ze začátku není spolu - ona je zasažena, on byl v době výbuchů doma. Po neúspěšném hledání (samozřejmě jako na potvoru ona měla to ráno vybitý mobil. Stejně, čím to, že v USA tak málo telefonují mobilem, teda aspoň ve filmu) se on zabarikáduje doma, ona tam po čase dorazí - a on ji nepustí domů (a divák může přemýšlet, jak by to asi udělal on sám...). Konec docela překvapivý, ale zbytečně a těžko se mu věří. Určitě z toho šlo vytřískat víc, ale i tak to nebylo marné. ()

Reklama

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Nečakajte žiadnu akciu na štýl Smrtiacej epidémie s Freemanom, Spaceym a Russo, ale skôr psychologickú hračku, ktorá kladie oveľa viac dôraz na odpoveď "ako sa budú ľudia správať", než na to "čo sa vlastne stalo." Nie je to vyložene zlý film, ale k lepšiemu hodnoteniu mu chýba práve tá akcia. Hoci, musím priznať, že prvých 15 minút malo všetko to, čo má takýto film mať. Posledných desať minút však bolo trochu nečakanou fackou do tváre divákov. ()

asanakis 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč tu tento film všichni tolik kritizují. Ano, není to velkorozpočtové akční áčko, ale to jsem od toho také neočekával. Již od začátku je jasné, že zde neuvidíme podívanou jako kdyby to točil Bay, na druhou stranu se ale dočkáme filmu postavaného na dialozích (samozřejmě někdy lepších, někdy horších) s poměrně hodně dobře vypracovanou depresivní atmosférou a naprosto zdrcujícím závěrem. Na příběh je také potřeba pohlížet s tím, že se jedná o smyšlenou katastrofu, nikoli skutečnou událost. Moje hodnocení je tak 3,5 hvězdy, ale když se mám rozhodnout mezi 3 a 4 a vidím tu to hodnocení, dávám ty 4! ()

MaideN-SK 

všechny recenze uživatele

Pozadie príbehu bolo naozaj mastné, preto ma ten film tak sklamal, pretože to bolo iba pozadie. Napätú atmosf=ru, kú som očakával som naozaj nezažil a vlastne celý film je len o rozhovoroch manželov cez sklo a igelitový sáčok, veľmi ma to sklamalo. Iba predposledných 5 minút bolo dobrých. Kamera roztrasená, čo tiež zhoršovalo sledvoanie a na prostredí, hercoch a vôbec všetkom bolo vidno že tento film nedostal príliš veľký rozpočet. (A ak dostal, tak potom to museli minúť na chlebíčky a plaváreň lebo to naozaj nevyzerá dobre) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama