Reklama

Reklama

Mraky nad L.A.

  • USA Right at Your Door (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Krátce poté, co nezaměstnaný muzikant Brad vyprovodí polibkem manželku Lexi do práce, dojde v centru Los Angeles k explozi několika teroristických bomb. Přestože rozhlas varuje před toxickým spadem, vydá se Brad svou ženu hledat. Silnice jsou však uzavřeny armádou, a když vidí, jak vojáci bez milosti zastřelí muže, který se pokusil ze zasažené oblasti uniknout, vrátí se vyděšený domů a s pomocí údržbáře Alvara hermeticky utěsní dům. Když se krátce poté objeví Lexi, odmítne ji pustit dovnitř, a to je počátek těžké zkoušky, která připomíná noční můru a nečekaným způsobem zamíchá osudy obou manželů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Tohle patří spíš mezi filmy katastrofické. A to ještě mezi ty horší. Nenašel jsem tu vlastně nic, co by mě nějak chytlo. Téměř celý film se odehrává v jednom rodinném domě na okraji L.A. a vlastně si vystačí jen se třemi hlavními postavami plus ještě jedno dítě. Dějově je to slabé a herci se také moc nepředvedli. Hodně slabé dvě hvězdičky. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HALF OF SOMEBODY'S FUCKING ARM FLEW IN MY GODDAMN CAR!" ------------- Len tak si ležím, popíjam sladkastý horúci nápoj, na hlave mám zle nasadenú umelú čelenku, že sa cítim ako princezná (alebo kráľovná, či kto to nosí korunku), sledujem Mraky nad Mestom anjelov a zrazu začne hrať nejaká hudba, čo ma prebudí svojim zvláštnym zvukom, ktorý sa mi zdal povedomý, až tak, že mi skoro zabehlo a prestal som sa hýbať. Začnem rozmýšľať, či tu fakt hrá sampel použitý v 'Gotta Lotta' (po neskoršom hlbšom pátraní zisťujem, že je to pôvodná práca tomandandyho) a potom sa to začne nabaľovať a nabaľovať rôznymi ďalšími zvukmi do podoby, ktorá ma dostávala do vytrženia, a keď skončila, prišlo sklamanie. Tak neskutočne veľké. A prečo? Uvedomil som si jej potenciál v nejakej silne dramatickej scéne bez dialógov, pravdepodobne s kopou strihov na zarmútené tváre sklonené v dlaniach, či zábery na tváre s polootvorenými ústami po tom, čo sa niečo fakt prísne doebe. No ale to som si zas uletel trochu od veci, takže späť k filmu! Komorná katastrofická dráma na pôde jedného domu. Panika a beznádej mesta a postáv je veľmi dobre a zručne udržiavaná vďaka sivému filtru, trhanej kamere, kontinuálnej reportáži situácie z rádia a hlavne kvalitnej neutíchajúcej hudby od Toma a Andyho. Človek by si myslel, že takýto film bude prekyprovať jedným klišé za druhým, opak bol však pravdou, nielenže tu doslova ŽIADNE NIE JE, režisér si dokonca dovolil zboriť jedno nekonečné klišé, ktoré je takmer v každom veľkom filme, pretože inak by sa zápletka rozpadla, zatiaľčo tu sa práve na tom zbúraní ďalej stavia. Neuveriteľné. Záveru nechýba poriadny zvrat a celému snímku patričná dávka napätia a taktiež z filmu cítim aj kritiku spoločnosti a strach Američanov z chaosu na ich vlastnej pôde a následného stanného práva. Alebo mi možno iba hrabe a o nič také sa rejža nepokúšal. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I mne zaujal námět. A strašně fandím filmům s omezeným rozpočtem, které však nedostatek peněz vyvažují skvělým nápadem a chytrým scénářem. Tady bohužel zůstalo jen u nápadu. Ačkoliv cosi způsobilo výbuchy v celém L.A. což následně vyneslo oblaka kouře a hlavně toxický spad v podobě popílku, divák je zcela ušetřen katastrofických scén. A ani mi to nevadilo. Vzdálenou katastrofu (hrdina je v domě od epicentra pár kilometrů) sledujeme jen ze zahrady domu jako vzdálené kouře nad špičkami mrakodrapů na obzoru. Do dění nás však přenáší neustálé zpravodajství z rádia. V této chvíli jsem si říkal - super. Hlavní hdina sice není sympaťákem na první pohled, ale o to více reprezentuje běžný lid. A nahradit katastrofu pár dýmovnicemi mi také přišlo celkem inteligentní. Jenže pak jakoby tvůrci nevěděli co v zaizolovaném domě s nataženými igelity přes okna a dveře dělat. Nudu sice mírně oživil návrat kontaminované manželky a hlavně noční návštěva speciální jednotky, ale to bylo vše. U závěrečného desetiminutového rozhovoru manželů, kdy jeden seděl kontaminován venku na verandě a druhý za igelitovaným oknem realtivne bezpečného domu jsem nudou šílel a mít po ruce toxický popel asi bych jej rychle vdechl... Závěr mírně potěšil, což mne donutilo zvednout hodnocení o jednu hvězdičku. Takže jedna za nápad, jedna za závěr. Kdo má rád katastrofické a apokalyptické filmy, tohle může nechat ležet. Sice se to dá s mírnou újmou vidět celé, ale nesmíte u toho moc přemýšlet.. Ale ono by vám to nudou při tom občasné klimbnutí stejně moc nešlo. Dvě 3M role lepící pásky. * * ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tento den začíná jako spousta předchozích. Lexi se vydává do zaměstnání, zatímco nezaměstnaný Brad bude lelkovat doma. Jenže pár minut poté, co Lexi odjede, celým městem otřese výbuch. A další a další. Brad se vydává zjistit co se stalo, a dozví se, že teroristé použili toxický odpad a celé centrum města je zamořeno. Vrací se domů a za pomoci souseda utěsňuje dům, aby jej uchránil před toxickým kouřem. V tom se u dveří objeví Lexi ... Už z popisu filmu bylo jasné, že (bohužel) nepůjde o katastrofický film, ale spíš o psychologické drama. I tak jsem se těšil na něco ve stylu Divide, které si s podobnou myšlenkou vyhrálo dosyta. Ale opak je pravdou - po docela zajímavém začátku (asi půl hodiny) se rozpoutá skoro hodinová nuda (kterou podpořil docela nepovedený český dabing, vysvětlování všeho a všem hlavního hrdiny mi lezly krkem už asi po deseti minutách). Závěr mne docela překvapil (a tudíž potěšil), i když pravda, nějakou kulišárnu jsem čekal ... ()

MaideN-SK 

všechny recenze uživatele

Pozadie príbehu bolo naozaj mastné, preto ma ten film tak sklamal, pretože to bolo iba pozadie. Napätú atmosf=ru, kú som očakával som naozaj nezažil a vlastne celý film je len o rozhovoroch manželov cez sklo a igelitový sáčok, veľmi ma to sklamalo. Iba predposledných 5 minút bolo dobrých. Kamera roztrasená, čo tiež zhoršovalo sledvoanie a na prostredí, hercoch a vôbec všetkom bolo vidno že tento film nedostal príliš veľký rozpočet. (A ak dostal, tak potom to museli minúť na chlebíčky a plaváreň lebo to naozaj nevyzerá dobre) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama