Reklama

Reklama

Mraky nad L.A.

  • USA Right at Your Door (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krátce poté, co nezaměstnaný muzikant Brad vyprovodí polibkem manželku Lexi do práce, dojde v centru Los Angeles k explozi několika teroristických bomb. Přestože rozhlas varuje před toxickým spadem, vydá se Brad svou ženu hledat. Silnice jsou však uzavřeny armádou, a když vidí, jak vojáci bez milosti zastřelí muže, který se pokusil ze zasažené oblasti uniknout, vrátí se vyděšený domů a s pomocí údržbáře Alvara hermeticky utěsní dům. Když se krátce poté objeví Lexi, odmítne ji pustit dovnitř, a to je počátek těžké zkoušky, která připomíná noční můru a nečekaným způsobem zamíchá osudy obou manželů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HALF OF SOMEBODY'S FUCKING ARM FLEW IN MY GODDAMN CAR!" ------------- Len tak si ležím, popíjam sladkastý horúci nápoj, na hlave mám zle nasadenú umelú čelenku, že sa cítim ako princezná (alebo kráľovná, či kto to nosí korunku), sledujem Mraky nad Mestom anjelov a zrazu začne hrať nejaká hudba, čo ma prebudí svojim zvláštnym zvukom, ktorý sa mi zdal povedomý, až tak, že mi skoro zabehlo a prestal som sa hýbať. Začnem rozmýšľať, či tu fakt hrá sampel použitý v 'Gotta Lotta' (po neskoršom hlbšom pátraní zisťujem, že je to pôvodná práca tomandandyho) a potom sa to začne nabaľovať a nabaľovať rôznymi ďalšími zvukmi do podoby, ktorá ma dostávala do vytrženia, a keď skončila, prišlo sklamanie. Tak neskutočne veľké. A prečo? Uvedomil som si jej potenciál v nejakej silne dramatickej scéne bez dialógov, pravdepodobne s kopou strihov na zarmútené tváre sklonené v dlaniach, či zábery na tváre s polootvorenými ústami po tom, čo sa niečo fakt prísne doebe. No ale to som si zas uletel trochu od veci, takže späť k filmu! Komorná katastrofická dráma na pôde jedného domu. Panika a beznádej mesta a postáv je veľmi dobre a zručne udržiavaná vďaka sivému filtru, trhanej kamere, kontinuálnej reportáži situácie z rádia a hlavne kvalitnej neutíchajúcej hudby od Toma a Andyho. Človek by si myslel, že takýto film bude prekyprovať jedným klišé za druhým, opak bol však pravdou, nielenže tu doslova ŽIADNE NIE JE, režisér si dokonca dovolil zboriť jedno nekonečné klišé, ktoré je takmer v každom veľkom filme, pretože inak by sa zápletka rozpadla, zatiaľčo tu sa práve na tom zbúraní ďalej stavia. Neuveriteľné. Záveru nechýba poriadny zvrat a celému snímku patričná dávka napätia a taktiež z filmu cítim aj kritiku spoločnosti a strach Američanov z chaosu na ich vlastnej pôde a následného stanného práva. Alebo mi možno iba hrabe a o nič také sa rejža nepokúšal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gorak, McCormack, Cochrane a jinej McCormack. Už ty jméne značejí, že tohle bude sračka nevídaných rozměrů a ejhle....sračka to je, ale s jednou hvězdičkou. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Miluji katastrofické filmy, ale tohle byl odpad. Levný film, spíše to bylo divadlo. Žádná akce, o výbuchu bomby se pouze hovořilo, žádné triky, občas jsme viděli poletovat popílek a celý film jsme poslouchali jen kecy z rádia. Jenže tohle ten film už nevytrhlo. Totálně mne film zklamal! ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Spíše tak 1 a půl *. Velmi lákavý obal - ale o to horší film. Děj bez děje, který se z 90% odehrává na jednom místě - v uzavřeném domě. V žádném případě " NEdoporučuji "! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

On: Nemusí do práce, tak si ráno přivstane, uvaří kávu, přinese ji manželce do postele a přijde s nabídkou kvalitního sexu. Ona: Mručením ho odmítne, vypije kávu, dá si sprchu a odjíždí do práce, kde ji cestou zastihne výbuch teroristy nastražené chemické bomby. Co z toho vyplývá? 1.) Za předpokladu, že přítel netrpí předčasnou ejakulací, mohla být ještě velmi daleko od epicentra, 2.) nezaměstnaní mají větší šanci přežít teroristický útok, 3.) neodmítejte ranní sex, protože nikdy nevíte, jestli nebude váš poslední.. Brilantní český název svádí k myšlence, že se jedná o útržek Zákopčaníkovy předpovědi počasí ze světa, kdy po zoofilní hlášce o vysokých teplotách v norském hlavním městě přidává informace o zatažené obloze nad kalifornskou metropolí, ale to je bohapustý omyl. Right at your door je komorní drama o lidech před a za fólií tváří v tvář krizové situaci, které však bohužel nedisponuje atmosférou, ani nezbytnou nutností snímků podobného ražení v podobě chytrého scénáře schopného utáhnout ten fádní minimalismus. Jinak ženám radím, až se jejich manžel, či přítel pozdě v noci vrátí "špinavý" a jak "bomba", zalepte dveře lepicí páskou, nechte mu před nimi termosku s kafe a tvrďte mu, že je kontaminovaný. Až se ráno probudí na rohožce, snad to pochopí.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Pan režisér se zřejmě rozhodl pojmout téma jaderné havárie zcela opačným stylem, než jak jsme zvyklí. Usoudil, že postačí, když se děj bude odehrávat víceméně pouze mezi zdmi městského příbytku a samotné důsledky havárie se divákům donesou pouze z doslechu z rádia. Takže neuvidíme žádné záběry či scény z postiženého místa, osudy okolních obyvatel, ani se nedozvíme nic o tom, jak se vše vlastně událo, nebo jak se rozhodla situaci řešit vláda. Celý film se odehrává mimo centrum katastrofy, se zaměřením na osudy jedné rodiny. Mám však dojem, že tímto odchýlením od zavedených parametrů katastrofických filmů šlápl hodně vedle. Také se rozhodl, že ke zvyšujícímu se napětí a neklidu, divákovi postačí občasné pobíhání hlavního hrdiny z baráku do auta, pocházení po místnosti sem a tam, a NEUSTÁLÉ telefonování (ono je třeba to zkoušet každých pár minut, když jsou linky nedostupné, že. GRR!), které mě už asi po dvaceti minutách začalo nehorázně vytáčet, že jsem měla chuť do telky vlítnout a ten mobil mu někam šlahnout, protože už se to opravdu nedalo snést:) Naštěstí se potom do příběhu přiřítila jeho zbídačená žena a on konečně dostal rozum. Díky němu, a s těžkým srdcem nechal manželku napospas venkovním toxickým spadům a společně rozmýšleli, jak zapeklitou situaci vyřešit. A pokud si myslíte, že se z toho nakonec oba šťastně dostali, nenechte se mýlit, protože při takové havárii, ač si myslíte, že doma jste v klidu, tak karty se můžou lehce obrátit a váš domov se může stát vaší klecí. A ještě ke všemu se k nim připlete malý kluk, který se po výbuchu neutíkal schovat domů, protože se bál. Herci nevýrazní, i když uznávám, že Mary McCormack odehrála dost dobrý part. Možná by tento formát i fungoval, ale tady k tomu jaksi nedošlo. Rozhodně však oceňuji zhruba poslední půlhodinku, kde se věci konečně daly hodně do pohybu. Film se trošku probral a poměrně vydařeně to dotáhl až k vítěznému, docela nečekanému a drsnému konci, v němž zůstanou otevřené dveře jen někomu, poměrně doslova řečeno. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Očakával som stereotypný katastrofický film, ale nakoniec to bolo úplne inak. Kvalitný a napínavý príbeh, zaujímavé podanie katastrofy s nečakaným záverom. Presvedčivé herecké výkony slušných hercov. Rory Cochrane bol skvelý a som rád že mu pripadla hlavná postava. Film je netypický svojím poňatím jadrovej havárie a zameraním pozornosti mimo centrum katastrofy. Tvárou v tvár krízovej situácii sa zameriava výhradne na osud jedinej rodiny. Príbeh má trošku politický podtón, nikdy nevieme dňa ani hodiny a hrozba teroristických útokov je stále reálna. Strach a pochybnosti sú emócie, ktoré tento film ukazuje naplno a bez obalu. Divák je zaskočený silou zážitku reálneho až hmatateľného strachu z neznámej situácie, kedy nefungujú telefóny, chýbajú základné informácie, nikto nevie čo má robiť a čo je v tej chvíli najlepšie. O trochu lepší film je Udalosť (2008). ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I mne zaujal námět. A strašně fandím filmům s omezeným rozpočtem, které však nedostatek peněz vyvažují skvělým nápadem a chytrým scénářem. Tady bohužel zůstalo jen u nápadu. Ačkoliv cosi způsobilo výbuchy v celém L.A. což následně vyneslo oblaka kouře a hlavně toxický spad v podobě popílku, divák je zcela ušetřen katastrofických scén. A ani mi to nevadilo. Vzdálenou katastrofu (hrdina je v domě od epicentra pár kilometrů) sledujeme jen ze zahrady domu jako vzdálené kouře nad špičkami mrakodrapů na obzoru. Do dění nás však přenáší neustálé zpravodajství z rádia. V této chvíli jsem si říkal - super. Hlavní hdina sice není sympaťákem na první pohled, ale o to více reprezentuje běžný lid. A nahradit katastrofu pár dýmovnicemi mi také přišlo celkem inteligentní. Jenže pak jakoby tvůrci nevěděli co v zaizolovaném domě s nataženými igelity přes okna a dveře dělat. Nudu sice mírně oživil návrat kontaminované manželky a hlavně noční návštěva speciální jednotky, ale to bylo vše. U závěrečného desetiminutového rozhovoru manželů, kdy jeden seděl kontaminován venku na verandě a druhý za igelitovaným oknem realtivne bezpečného domu jsem nudou šílel a mít po ruce toxický popel asi bych jej rychle vdechl... Závěr mírně potěšil, což mne donutilo zvednout hodnocení o jednu hvězdičku. Takže jedna za nápad, jedna za závěr. Kdo má rád katastrofické a apokalyptické filmy, tohle může nechat ležet. Sice se to dá s mírnou újmou vidět celé, ale nesmíte u toho moc přemýšlet.. Ale ono by vám to nudou při tom občasné klimbnutí stejně moc nešlo. Dvě 3M role lepící pásky. * * ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná zápletka, nevýrazní herci a zbytečně protahované nic. Nebýt závěru (celkem nečekaný, nikoli však šokující), nedala bych nejspíš ani ty dvě (slabé) hvězdy. Jednou a dost - stačilo.;-) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Na verandě žena sténá... zaprášená, odvržená." Toxický popílek v toxickém filmu, od sklepa až po půdu plném otravných keců dvou nesympatických komparzistů (zřejmě záskok za herce, uvízlé s autem v koloně panikařících obyvatel L.A.). Zvláštní varianta manželského slibu: "V dobrém i ve zlém, dokud nás spad na verandě nerozdělí."  Já bloud se těšil na katastrofu jako řemen, davy po sobě šlapajících lidí a heroické zachraňování, příp. na thriller nebo aspoň drama. Místo toho mě jakýsi voják v plynové masce a protichemickém obleku, se zaprášenou jmenovkou Chris Gorak, jebnul pažbou pušky do hlavy, hodil na mě igelitovou plachtu a začal mě týrat půlhodinovým nonstop hysterickým křikem zprávařky z rádia, jalovými dialogy a  dějovými zvrat(k)y. Kašlal na má očekávání, kašlal na logiku, kašlal mi dokonce i na verandě a průběžně mi lomcoval klikou od diváckých dveří a dožadoval se vstupu. Jen zůstaň venku, pacholku Goraku! Tady máš petku vody a jednu hvězdu, s tím do příjezdu vykuřovačů vystačíš. Desinfekci, desinsekci a debilizaci zdar! ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Krásne vidno akí sú amíci od istého času posratí z teroristických akcií. Viem si predstaviť ako sa z tohto filmu americké rodinky trasú strachom. Ja som sa tiež triasol - od smiechu. Nulová akcia, samé citové bláboly, na výbuch bomby sa budete dívať z kopca, o všetkom sa hrdina dozvedá len z rádia a keď k niečomu má dôjsť, tak sa zalepí v dome s igelitovými oknami aby sa ochránil pred vírusmi. LOL... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Chybí mi katastrofické kvalitní filmy (kde se fakt něco děje) a když jsem na tohle narazil, tak jsem čekal parádičku a taky jako parádička to začlo. Byl jsem napjatej jak kšandy, herecký výkony, scénář.. prostě uplně top rozjezd, ale pak přišlo to čeho jsem se bál.. film začal doost rychlým tempem slábnout a uvadat do schovávačský nudy a tim to taky skončilo. Stačilo jen držet tempo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokus o komorní nízkorozpočtový katastrofický thriller, který se moc nepovedl. Nevadí mi děj odehrávající se v jednom domě, ani minimální rozpočet ale to, že je film o ničem, nudí a postavy nemají šanci zaujmout. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Mraky nad L. A. Komorní katastrofické drama o toxickém spadu, hermeticky uzavřeném domě a zoufalé manželce přede dveřmi, které mě tak silně nebavilo, že jsem to málem nedokoukal. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

TV film....pojem neznámy na DVD pre mňa, ale tento film ma zaujal. Príbeh navodzuje taký politický podtón 11. septembra - ten strach a neznámosť situácie, ktorú tento film ukazuje v plnej kráse, bez žiadnych vizuálnych efektov, ale za to so silným príbehom, emóciami a skvelým Rory Cochraneom (C.S.I. Miami) a zaujímavý koncom, ktorý vynára viacero otázok, ktoré by ste chceli vedieť ale môžte len tušiť. P.S. Nezaškodilo by trochu ozrejmenia situácie, kto to bol...napr. prequel že? ()

Reklama

Reklama