Reklama

Reklama

Jamie's School Dinners

(pořad)
všechny plakáty
Reality-TV / Rodinný
Velká Británie, 2005, 4x48 min

Obsahy(1)

Známý kuchař, moderátor a autor kuchařek Jamie Oliver bojuje proti nezdravému stravování v amerických a britských školních jídelnách. (Paity)

Recenze (8)

Paity 

všechny recenze uživatele

Jammie's School Dinners, aneb jak zlepšit stravování britských školáků, kteří stejně jako ti čeští trpí nadváhou a nevyváženou stravou. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Jamie Oliver se snaží o revoluci ve stravování v britských školách. Nejedná se o kurzy vaření, neuvidíte žádné recepty, ale o zvláštní druh reality show. Budete zírat, co jedí malé děti v jedné z nejbohatších zemí světa. Problém je v tom, že ony to chtějí jíst. A Jamie se to snaží změnit. Musí ale přesvědčit i rodiče, kuchařky, vedení škol a vedení velkých firem. To, že je celebrita, mu nepomůže, spíše naopak... Přivítala bych, kdyby Jamie prozradil divákům i nějaký ten levný recept (jde tu hlavně o peníze). 3 a ½* ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

No jo, opäť ide spasiť svet. Škoda že mu neprišiel pomôcť Bono z U2. Táto dvojka by určite všetky tie hnusné chipse a presladené nápoje zmietla z povrchu tohto konzumného sveta. Naivita zo sveta školských kuchýň. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Filmově nic moc, ale o to tu nejde. Jestliže jsem do teď považoval Jamieho za šaška více než za kuchaře tak po tomto projektu (+Jamie at Home) šly jeho akcie u mě prudce vzhůru. Např.díl kdy dětem v kuchyni názorně za pomoci mixéru, zbytků křupek a kůže kuřete, mouky, ochucovadel, barviv, předvede jak KFC, McDonalds atd. vyrábí své chutné "chicken nuggets" a dětem ho tak znechutí až k dávení, je výzvou pro udílení Nobelovi ceny. Člověk se ani nestačí divit co vše je možné dětem doporučit ve školní kuchyni. To ještě můžeme být rádi za ČR, i když na středních už se to taky propaguje řetězci Sodexho či Eurest. Ještě tak najít vedle p.Pohlreicha, Maurera či Vaněka kdo se do toho pustí u nás a napodobí Jamieho. ()

e-pilot 

všechny recenze uživatele

Naprosto k smíchu! Přijeď k nám, Jamie, aby ses poučil. U nás se ve školních jídelnách vaří podle kalorických a dietických tabulek, a navíc to naše kuchařky nemusí nikdo učit, nebo jim to dokonce nařizovat. ()

Reklama

Reklama