Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se klidně mohlo jmenovat Jason Vs Carrie! Jinými slovy Kane Hodder nastoupivší na scénu je super, ale celej ten nápad s tou telekinezí mi přišel strašně debilní. Vraždy moc hodnotit nebudu, protože jsem viděl tu sestříhanou verzi, ale myslím si, že ani brutálnější mordy by nezměnili nic na faktu, že ten rádoby hrozně cool nápad mi prostě totálně nesednul. Z ofiko série (devítku do ní nepočítám) pro mě nejslabší díl.40% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné béčko, které se místy už opravdu nebezpečně přibližuje genialitě Jasona X (teď nemyslím sebe, ale desátý díl série). Hlavně závěrečný telekinetický souboj s Jasonem je na poctivých pět hvězd, tak prvotřídní haluz jsem ve filmu už dlouho neviděl. Jason je znovu ve skvělé formě, kudy chodí tudy rube, a navíc tentokrát i nápaditě střídá všelijaké nástroje (kde je furt bere se mě neptejte). A dojde i na křoviňák s pilovým kotoučem, což mě nadmíru potěšilo, protože mi to připomnělo mou milovanou práci, do které se každé ráno nesnesitelně těším (úplně nejlepší jsou samozřejmě pondělky po dovolené!). Lidský materiál pro rubačku je tentokrát opět více či méně sympatický, takže nevím, co víc bych si od filmu ještě mohl přát... Čtyři a něco. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že podtitul docela klame. Rozhodně nejde o novou krev, spíše o zastaralou a notně zaschlou. K jezeru prostě jen přijede nové stádo mladého masa a Jason z něj ne moc zajímavým a nijak novátorským způsobem (zde použitý křovinořez není vůbec využit) nadělá sekanou. Moc nepomůže ani, koukám, že v mnoha pokračováních různých sérií již tradiční, výpomoc postavy s nadpřirozenými schopnostmi. A tak se z Pátku třináctého již od třetího dílu stává poměrně nuda vždycky až do samotných závěrečných střetů mezi poslední/mi přeživším/i a Jasonem, které jediné stojí za to a zvedají bodové hodnocení. Takže tři hvězdičky hlavně za závěrečný battle a Jasona bez masky. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Každý, kto videl niekoľko častí zo série vie, že každá časť ide tou istou linkou ako tá predošlá. A táto by nebola výnimkou, keby sa pán režisér nerozhodol, že k ujovi s mačetou dá protivničku, ktorá je obdarená telekinézou a tak započne boj Jasona a Carrie. Lenže táto akože Carrie, nemá takú charizmu ako tá od Kinga a aj herecky to bolo poňaté veľmi vlažne a to bolo veľmi cítiť. Pred rokmi som videl nezostrihanú verziu a teraz značne ošklbanú a tak tejto chýbala veľká časť brutality, surovosti aj krvavosti. Napríklad to najviac vidieť na scéne so spacákom, lebo tá patrí medzi moje najobľúbenejšie a aj nápadité a v nezostrihanej verzií ju buchne o strom minimálne päťkrát a tu len sucho raz. Aspoň, že si z tej prvej verzie niečo pamätám a hodnotím tú, lebo táto by bola nanajvýš na 2* a tá na solídne silné 3*. Ale nápad vložiť k tomuto mäsiarovi dievčinu obdarenú telekinézou je vynikajúci nápad, len by musel byť aj na to človek, ktorý to vie znázorniť do filmu tak, aby z toho nevznikol celkom chaotický cirkus. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejsmutněji zabitý potenciál,který jsem kdy viděl.Příběh silný,napínavý,zapojení mystery geniální.I herci skvělí,bohužel po 6 úspěšných ( pro mě stále nepochopitelně ) krvavých,ale tupých béček,dostal režisér do rukou dost možná nejzajímavější scénář o Jasonovi,mohl vzniknout nejlepší díl série,ale producenti ovšem zaveleli tak!je čas na změnu,po vší tý krvi bude jason killovat ve vteřinových intervalech,s minimálním náznakem brutality,nedej bože aby nevystříkla krev....ježiš jenom to ne!a já nechápavě kroutím hlavou jak producentské rozhodnutí udělit tomuhle dílu ( jako jedinnému ) přístupnost pg-13.Můžete si potřást rukama,já bych vám je nejradší utrhl a omlátil o hlavu,protože jste zabili nejnadějnější díl série.Kreténi. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Walt Gorney hrál v prvních dvou dílech postavu Šíleného Ralpha. Na začátku tohoto dílu uslyšíme jeho hlas, jak vypráví legendu o Jasonově (Kane Hodder) životě. (LION-MR.T)
  • Postava Tiny (Lar Park-Lincoln) byla inspirována postavou Carrie (Sissy Spacek) ze stejnojmenného filmu Carrie (1976) podle knihy Stephena Kinga kvůli telekinetickým schopnostem. Herečka Lar Park-Lincoln nicméně o své roli prohlásila: "Carrie byla cvok a Tina je jen zmatená." (LION-MR.T)
  • V jedné scéně vidí Tina (Lar Park-Lincoln), jak Jason (Kane Hodder) zabije Michaela (William Butler) tím, že jej probodne železným oštěpem, přičemž při vytažení oštěpu je na zbrani patrná krev. Hned v dalším záběru však na oštěpu žádná krev není. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama