Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Recenze (192)

choze 

všechny recenze uživatele

Bylo mi dvanáct nebo třináct, otec před nedávnem dotáhl z hospody video, co údajně "spadlo z náklaďáku" a já od kámošů vybral několik pirátských VHS s příšernou kvalitou obrazu a ještě horším rychlo dabingem. Pamatuju, že tam byly první dva díly CRITTERS, čtvrtý a pátý díl NOES, ale hlavně byla na jedné i sedmá a osmá mise Jasona a já blbec se na to podíval v noci a ještě k tomu sám. Do prdele, ještě týdny jsem měl noční můry. Toho sympatického sekáče jsem si okamžitě zamiloval a intenzívně pátral po jeho ostatních dobrodružstvích, stručně shrnutých na začátku sedmičky. Dvojku dala záhy PRIMA, trojku jsem (v půlce devadesátek) odchytil z "vídně", kde běžela se lakonickým podtitulem "UND WIEDER IST DER FREITAG DREIZEHN" a NOVA pak dala několik dalších dílů včetně prvního a to šibalsky o pátcích třináctého. O mnoho let později jsem si jako jediný díl vypůjčený z videopůjčovny, strčil do videa desítku alias JASONA X, na DVD mi kdosi půjčil FREDDYHO VS. JASONA a z netu jsem si stáhnul JASON GOES TO HELL: LAST FRIDAY. A dodatečně si koupil DVD se sedmičkou, kterou to pro mě celé začalo. Díky ti, sedmičko, vždycky budeš nejlepší.... OK, a teď už proboha něco k filmu samotnému. Šestka sérii znovu nakopla po slabé pětce a sedmičkou startují tzv. haluzové díly, kdy je klasická formule obohacena o nějaký výrazný nový prvek/posun. V sedmičce je to hrdinka ovládající telekinezi, což se postará o zajímavou úvodní scénu a vezme na nový level závěrečný souboj s Jasonem. Jinak je to standart s vesměs nudnými vraždami (s výjimkou spacáku a křovinořezu) i postavami. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

S jediným vynalézavým mordem (spacák), zato s hromadou nesympatických postav (všechny vybít!), idiotským scénářem (telekineze) a celkovou impotentností, natočený díl, jenž dělá z názvu filmu logo loserství a z diváka blbce. Obojí s plnou silou, bravo! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po šialene krvavej a extrémnou porciou čierneho humoru obdarovanej šestke s podtitulom JASON ŽIJE, sa atmosféra v sedmičke - NOVEJ KRVI - upokojuje. Ale je to len vyložene priemerný slasher s občas sympaticky odmaskovaným vrahom, ktorý už evidentne nie je z tohto sveta. PIATOK TRINÁSTEHO 7 je spomedzi série výnimočný predovšetkým tým, že Jason tu má plnohodnotného protivníka - telekynetickými schopnosťami obdarovanú blondínu. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nová krev měla být původně corssoverem mezi Jasonem a Freddym, bohužel kvůli neschopnosti Paramountu a New Line k němu nedošlo. Místo kotelníka tak narychlo nastoupila dívka se schopnostmi ne nepodobnými Carrie, aby se okamžitě stala největší slabinou filmu. Samotný Jason funguje na výbornou, ale létající nábytek mi k němu příliš nesedí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Až na samotného maskovaného hrdinu nic moc. Fakt je tady všechno slabší - teenagery počínaje, vraždami konče. Včetně příběhu... Tommyho nahradila Tina (blé), a nějaká psychokinetika, s tím se běžte vysrat! Ale z Crystal Lake vynořený, otrhaný a různě po těle na kostru obnažený Jason, ten se mi líbil zatím z celé série nejvíc. Je to už prakticky zombie/kostlivec, ale prostě mu to seklo, a to i nakonec bez masky. Takže: píčovina, ale ještě stále jsem se docela bavil a hlavně to zachránil ten stylový J.V. 5,5/10 - horší 3* - tedy u mě dosud nejhorší díl. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kane Hodder poprvé v akci! Sedmý díl s podtitulem Nová krev je podle mého názoru úplně posledním filmem, který ještě stojí za to. Jason dostal místo Tommyho Jarvise jiného a obstojnějšího soupeře, humor je tentokrát skoro vynechán, Manfrediniho hudba má ještě snahu vytvářet jakési napětí, a stejně jako v šestce se tu Jason prohání po lesích v celé své ožrané kráse a kydlí to tu jednoho po druhém, nejčastěji hned pěkně po dvojicích. Bodycount se tak vyšplhal na slušných 14. Největším prohřeškem byl tak zásah MPAA, díky které musely být všechny mordy úplně sestříhané, a jde to sakra znát! V původní verzi totiž Jason v detailu seká ostřím do ksichtu, drtí hlavy na sračku a při spacákové scéně praští s obětí o strom šestkrát, ne jednou. Pátek třínáctého tak ztratil nutnou dávku brutality, a utrpěl tím jak film, tak fanoušci. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý patrí medzi tie lepšie diely tejto vydarenej série. Má dobrý príbeh o mladej žene trpiacej svojimi telekinetickými schopnosťami, ktorá kvôli nim spôsobila smrť otcovi a tak pravidelne chodieva na prírodné terapie ku Krištálovému jazeru netušiac, že je v ňom utopený Jason, až ho nechtiac oslobodí a tak sa Jason opäť túla po okolí s úmyslom dostať každého, kto mu vstúpi na jeho územie a zastaviť ho môže iba ona sama. Spracovanie je celkom slušné, tu sa už film oproti predchádzajúcemu dielu mierne upokojil, za čo môže hlavne to, že Jason sa už nepotrebuje presúvať zo vzdialeného miesta, ale stále sa potuluje len po okolí jazera, takže dej sa opäť venuje dosť aj bežným postavám, ale nevadí to, dej je aj tak dostatočne zaujímavý, nápad s telekinézou sa síce k Jasonovi až tak moc nehodí, ale v konečnom dôsledku to vo filme prakticky vôbec neprekáža a navyše opäť netreba na zabíjanie čakať až na záver. Scén so zabíjaním je tu dosť a som aj celkom spokojný. Ako je už známe, na tomto filme sa veľmi podpísala cenzúra, ktorá brutalitu potlačila na minimálnu úroveň a to je vidieť, čo je veľká škoda, ale zase sú príjemne nápadité, rozmanité a dobre rozložené po celej dĺžke filmu, takže sa aj tak je na čo pozerať, ako napríklad na použitie krovinorezu, omlátenie spacáku s ľudskou výplňou o strom alebo roztlačenie hlavy. Humor oproti dvom predchádzajúcim dielom takmer úplne zmizol, skôr sa zameral na hororovejší štýl pôvodných dielov, ale našťastie Jason už zostal rovnaký, pravá ikona, ktorá je v obraze príjemne často. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, označil by som ich za mierny nadpriemer tejto série. Škoda tej cenzúry, veľmi by som chcel vidieť tento film v pôvodnej verzii, ale čo už, aj takto patrí medzi tie lepšie diely série. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 72%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně prozatím nejhorší díl série. Jason si nebere servítky a kosí to tam jak na běžícím páse bez špetky napětí. Hlavní hrdinka a její superschopnosti taky ubírají na kvalitě a navíc nemám rád tyto klasické horory, kde zas musí něco bouchnout. Ale alespoň za Jasona a jeho vynalézavost jednu hvězdu posílám. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jason v podání Kanea Hoddera je charismatický, nasraný a řádně prohnilý....no, byl by to jednoznačně nejlepší díl, jen by tomu něco nesmělo chybět....krev a pořádné gore. No jo, holt jde vidět, že se blíží 90.léta, kdy se cenzuruje, cenzuruje a zase jenom cenzuruje.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal, že tento díl je průměrný. Jenže to není pravda už kvůli faktu, že právě zde se zrodil ten pravý Jason v podání Hoddera. Proč? Na něm šlo hned vidět, jak Jason ožil a ve vraždách se opravdu vyžíval. Předešlí Jasonové vždy vraždili i pohybovali se pomalu, jakoby až rozvážně. Ale Kane ne, ten je rychlý a brutální. Opravdu je ten rozdíl poznat, tomu věřte. Jinak tento díl měl zajímavou zápletku, dívka, která ovládá telekinezi, byla Jasonovi vcelku obstojným protivníkem. Škoda, že po tomhle dílu začala série klesat s kvalitou dolů, hodně dolů… 80 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Friday the 13th Part VII: The New Blood". Sám sa tomu čudujem, ale diel s vysokým poradovým číslom sedem mám z celej tejto americkej slasher horrorovej série najradšej. Charizma Jasona Voorheesa tu dosahuje svojho vrcholu. Stáva sa z neho totálne kultová horrorová postava. Slasher King! Dej pekne plynule nadväzuje na predchádzajúcu taktiež veľmi podarenú časť ("Piatok trinásteho 6: Jason žije"). Do príbehu tento krát vstupuje pekná, traumatizovaná teenagerka Tina, ktorá má telekinetické schopnosti. Táto krehká dievčina bude rovnocenným a dôstojným súperom nemŕtvemu vraždiacemu maniakovi Jasonovi. "Piatok trinásteho 7: Nová krv" **** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se klidně mohlo jmenovat Jason Vs Carrie! Jinými slovy Kane Hodder nastoupivší na scénu je super, ale celej ten nápad s tou telekinezí mi přišel strašně debilní. Vraždy moc hodnotit nebudu, protože jsem viděl tu sestříhanou verzi, ale myslím si, že ani brutálnější mordy by nezměnili nic na faktu, že ten rádoby hrozně cool nápad mi prostě totálně nesednul. Z ofiko série (devítku do ní nepočítám) pro mě nejslabší díl.40% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Otřesný casting, příběhově se jedná o jakýsi pokus o návrat K původním dílům, ve kterých šlo vždy o to nahnat nějakou tu souložící mládež na víkendový pobyt k jednomu slavnému jezeru:) Malinko se začíná vracet nahota, naopak stále není zobrazeno násilí. Účet je tentokráte 16 kousků. Dosud největší slabota. 20% PS: Jason vypadá jako rocková hvězda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Eddie, kam deš?" ,,Dát si studenou sprchu, mám rande s mýdlem." Mix Jasona a Carrie, kdy ovšem hlavní hrdinka postrádá její charisma. Jeden vlastně ani nečeká nic převratného, jelikož jasnou náplní každého Pátku je masakr nebohé (především) mládeže. A tak prostě jen čekáte, v jakém pořadí a jak kdo zahyne. Vizuálně jsou nejhezčí scény s oběma domy ponořenými do tmy. Zlověstný šepot a blížící se bouře dávají tušit masakrální finále. Bohužel jsem viděl zcenzurovanou verzi, kde většina vražd je sestřihaných. Ne že by o krvavé efekty byla nouze, ale střihy jsou jasně znát. Také nahoty, typické pro tuhle sérii, ubylo. Schematický scénář mnohé scény opakuje (samota, jezero, koupání, bouře, noční masakr), což jistě fanoušek očekává. Jen tentokrát mi vše přišlo bez nápadu a telekinetička nejenže film nevylepšila, ale byla celou dobu spíše tele než kinetička. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Slabší díl, oproti minulým dílům a telekinetické schopnosti mladé dívky bych úplně vymazal. Takové schopnosti by měli patřit v tomto případě jen záporákům a sem se to moc nehodilo. Jinak jsem chvílema klimbal, takže to mluví taky za vše. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zostupná tendencia je tu silne citeľná. Kto videl nejaký ten predošlý Piatok musí byť sklamaný. Najväčšie mínus filmu je určite absencia krvi. Okrem toho Jason je tu de facto zombie. Vidieť mu kosti, pod maskou vyzerá ako tuctový zombie z béčka zo 70s/80s a objavuje sa iba sporadicky. Jasne, Kane Hodder sa dobre pohybuje a má skvelú mimiku (teda žiadnu), ale toto nie je Jason, ako sme ho dovtedy poznali. Presun do jesene atmosfére neprospel a herci sú tradične strašní. Na druhej strane popový soundtrack je skvelý a scéna so spacákom vyslovene bohovská. Solídny dobový slasher, ktorý ale v sérii patrí k tým slabším dielom. PS: môj rebríček série: F4, F2, F1, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Atmosféra 9/10 Efekty 5/10/// +Jason (Kane Hodder), hodně dobrá atmosféra, telekineze je fain, Jason našel zdatného protivníka -vraždy vůbec nejsou vynalézavé ani nápadité, moc nám toho tvůrci neukážou, působí to hodně staře/// Vždycky jsem si chtěl doplnit filmografii o všechny Pátky 13tého a to nejen proto, že po Freddym je to moje druhá nejoblíbenější série. Zatím jsem viděl jen 1,2,10 (Jason X), 11 (Freddy vs. Jason) a 12 (Pátek třináctého). A už se těším na třináctý film v pořadí (Friday the 13: Part II). Tento sedmý díl nakonec není tak špatný jak jsem se obával a ani tak dobrý jak jsem doufal. Sice zatím nemůžu srovnávat, takže hodnotím čistě z pohledu diváka, který předešlé díly neviděl. Je to 21 let staré a je to poznat. Hlavně na prostředí, postavách, oblečení atd. Není prostě moc o co stát a nějakou chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl. Ve výsledku hodně filmu pomohla atmosféra, která i po letech je hodně hustá a vytváří alespoň trošku dobrý pocit z filmu. Který však pro změnu zase kazí fakt, že si tvůrci nedokázali poradit se scénami kdy Jason likviduje všechny okolo. Škoda, žádná vražda mě nijak nerozhodila ani nenadchla, nikde neteče krev, vše jen v náznacích./// Celkem 64%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jedna zo slabších epizód tejto série. Telekinéza sa mi k Piatku trinásteho nehodí, skupinu budúcich obetí sme pred vyvraždením nemali prakticky možnosť spoznať a hlavná dvojka bola nudná. Ale treba povedať, že vražda so spacím vakom nemala chybu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedem z kopce. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Reklama

Reklama