Reklama

Reklama

Lymelife je příběh o temné straně předměstského ráje a ztrátě nevinnosti ztrápené a dysfunkční rodiny na počátku osmdesátých let. Film se odehrává kolem citlivého patnáctiletého chlapce Scotta Bartletta (Rory Culkin), jehož rodina se obrátí vzhůru nohama. Komunitu totiž zasáhne Lymská borelioza, která se rychle šíří. Navíc, rodiče Scotta - workoholický otec Mickey (Alec Baldwin) a přehnaně pečující matka Brenda (Jill Hennessyová) jsou na pokraji rozvodu. Bratr Jim se chystá přidat k posádce válečné lodi. Navíc se scott zamiluje do své sousedky Adrianny (Emma Roberts). Oba si rozumějí, protože jejich rodinné zázemí je velmi podobné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Americká nezávislost má u mě tak z 20ti procent úspěch a tady je právě ten úspěch. Potěšil mě ten smutný nádech, ta řada docela šokujících scén a především Rory a Kieran Culkin spolu s Alecem Baldwinem. Výborné postavy, perfektně zahrané v konečně zajímavém příběhu, který dokáže zaujmout. Co víc chtít. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vdakabohu za nezavisle americke filmy! Uplne som krochtala blahom. Executive Producer - Martin Scorsese. Urobte si kazdy obrazok o tom, co to asi tak znamena. Pre mna to, ze s tymto menom sa nemoze spajat zly film a plati to aj pre tento snimok. Neuveritelne cynicka sonda do duse dvoch rodin, odohravajuca sa v 70.rokoch, v ktorych kazdy clen ma svoju 13.komnatu a prakticky ziju v nejakej bubline, z ktorej sa nemozu vymanit. Ale ako sa vravi, nie len laska je kurva, ale zivot je este vacsia, tak pre tento film to plati dvojnasobne. Ale po vzhliadnuti Lymelife, aj ked sa zda sialene depresivny, budete mat predsa len pocit, ze nie vsetko je take zle, ako sa na prvy pohlad zda. Musim vyzdvihnut vyborne vykony vsetkych zucastnenych, ale najma mladych hereckych nadeji Roryho a Emmy. Dufam, ze ich hviezdicky nezhasnu a budu svoje talenty aj nadalej rozvijat. "You're turning down a piece of ass?" ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Snímků s tématem maloměsta a dysfunkční rodiny vzniká v rámci amerického nezávislého filmu stále velké množství, Lymelife patří k těm zdařilejším. Pomalé tempo vyprávění, víceméně žádná zápletka, jen pozvolný sled událostí ze života dvou sousedících rodin, v jehož epicentru a katalyzátorem všeho dění stojí Jimmy Bartlett (Kieran Culkin), primárně vedlejší postava a starší bratr hlavního hrdiny Scotta. Čtvrtou hvězdu dávám jen kvůli výkonu Kierana a především scéně v restauraci, díky níž dává celý film reálný smysl. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Taková celkem milá jednorázovka. Jakožto společnost na jeden osamělý večer příjemná, ale už bych si to nezopakovala :) Připadá mi, že se někdo až příliš vehementně snažil o druhou Americkou krásu (předměstí, hádky rodičů, běžné strasti teenagerů, šokující závěr) a tak přesto, že převažují spíše pozitivní dojmy, dám "jen" tři hvězdičky. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Z troch odľahčených tínedžerských drám Emmy Roberts (ďalej Adult World a The Art of Gettin By) je to určite najpozerateľnejšie. Postavy sú sympatické, dobre obsadené a bratia Culkinovci sú priamo úžasní. Škoda, že scenár je hrozne lenivý a nemá ambíciu priniesť plnohodnotné postavy a príbeh, len sa vezie na schematickej indie vlne. Každopádne je to už neviem koľký film o tom, že aj keď ste najväčší weird fuck ever, môžete získať srdce (alebo venček) Emmy Roberts. ()

Je.n.n.y 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný americký film, který by mě nebýt dokonalé postelové scény a oblepování izolepou, za což dávám 1* navíc, nijak zvlášť nezaujal. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Když se to tak vezme, tak příběh pubescentního dospívajícího chlapce není nikterak zajímavý. Možná ale jen na první pohled. Do "not" mu totiž hrají jeho rodiče a jeho blízcí a díky tomu získává Lymelife zvláštní nádech. Ano, Lymelife je netradiční, ale právě díky jeho netradičním situacím se stává oku lahodícím. :-) Pochmurná listopadová atmosféra má také něco do sebe a těch 95 minut uběhlo příjemně... 75% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dva manželské páry, ktoré majú svoje problémy ... riešiteľné a aj neriešiteľné ... no a majú aj celkom správne deti, ktoré sa s tým všetkým musia potýkať. Smutné, melancholické, ale tak trochu nádej dávajúce ... také to bolo. Výborní herci, ale Alec so svojou namieruušitoupostavou, si to u mňa nepolepšil :-) aj on hral výborne. Videné v rámci Tour po Amerike 2016 ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení zaručuje kvalitní podivanou. A když snímek produkoval Martin Scorsese tak není co řešit. Hodně zajímavý pohled do života dospívajicího kluka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný malý film, který nepříliš zajímavě ani zábavně kombinuje humor a vážnější chvilky. Culkinové však potěšili. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hezká ukázka amerického nezávislého dramatu - odehrává se na nudném předměstí a zobrazuje pořádně dysfunkční rodiny a zpackané vztahy. Film šlape dobře, ale přeci jen je to už hodně ohrané a stokrát viděné téma. Nic originálního či převratného, průměrně dobrá podívaná. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi mi to pripomínalo The Ice Storm - dve rodiny, nevera v rámci nich, prvá sexuálna skúsenosť ich detí... No je to o niečo horšie, aj čo sa týka obsahu, aj hereckých výkonov. 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Komorní drama se skvělými herci. Dle mého názoru to bylo až moc dramatické a komedie tam bylo skutečně pomálu. * za Emmu Roberts. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film. Z USA nejsem zvyklý na nezávislé filmy a vlastně ani nevím jak hodnotit. Na jednu stranu film s kalsickou rodinnou problematikou nevěry, nijakým začátkem a nenápadným průběhem celého filmu. Na druhou stranu cítím ve filmu silnou scénáristickou práci s touhou sdělit dnes celkem běžný společenský problém jiným a nápaditým způsobem, což se povedlo. Film určitě zaujme. Bratři Culkini i zbytek osazenstva naprosto v pohodě a na konci jsem byl fakt napjatý, co se teda stane. 3,5*. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Komorni drama o rodinnych vztazich. Na male prostoru Derick Martini nabizi sondu do zivota (urcite nejen americkych) rodin. Je to uveritelne? Je. Zajimave je i zvoleni 70. let (at ziji Hvezdne valky) a prostredi malomesta, ktere stisnenost filmu umocnuje. Navic se mimoradne povedlo herecke obsazeni - vsichni jsou skveli a klan Culkinovych nas urcite jeste v leccem prekvapi. Zkratka dalsi z filmu, ktere se vyplati videt. A at zije Radar :D ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Prazvláštní film o touhách a pádech lidí v malém městečku..Třešničkou na dortu je skvělé herecké umění obou Culkinů, Emmy Roberts a Cynthie Nixon. Mělo to také velmi zajímavý konec. Prostě oddechový film o chybách obyčejných lidí, žádná hrdinská nebo zamilovaná etyda, která vnucuje všelijaké city - takže doporučuji pokud někdo nemá náladu na nějáké extra trháky. Velkou chybou mi přišlo, že komedie to až tak moc (skoro vůbec) nebyla.. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, dostal jsem se k tomuto snímku díky Emmě Roberts, která se stává jednou z mých nejoblíbenějších mladých hereček. Snímek je typickým produktem americké nezávislé filmařiny, přičemž si člověka dokáže získat především důrazem na charaktery a takovým štiplavým podáním představované látky. Film plyne poměrně pomalým tempem života na americkém maloměstě, přičemž je silně zabarven vnímáním hlavního hrdiny a životní fází, kterou právě prochází. Vše velmi působivě a nevtíravě zabaleno do líbivého a příjemného hávu + herecky a režijně zvládnuto. Povedené, prosím víc takových! 8/10! ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Derick Martini vlastně posbíral denní stereotyp ze života, postříhal to tak, aby to nebylo pořád jedno a to samé, a ve finále dostáváme hodinu a půl "skutečného života". Občas komedie, jindy skutečně drama. Zkrátka a dobře - jako život. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Ano, není to originální téma, ale ne, nenudila jsem se ani malinko. Příjemně pomalé temto, milé vyprávění, výtečná pochmurná atmosféra a báječní herci. Velice povedené komorní drama. A postelové scéně tleskám :) ()

Reklama

Reklama