Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (208)

POMO 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry nie je zas tak úžasný herec, to iba táto rola preňho bola úžasná. A myslím, že byť v nej naozaj úžasný herec, film by získal ďalší rozmer. Ale i tak je Numb príjemný, chytrý filmík, ktorého najväčšou devízou sú sympatie Lynn Collins a (konečne ÚŽASNÁ) chémia medzi ňou a Perryho postavou. Lepšie 3*. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Fajn filmík ze života, kterej i když neni náš, docela klidně jím být muže. Upřímně - komu občas nehrabe? A někomu z nás to ani nevadí. Hudsona naopak zaskočí, že se mu rozsype osobnost a pohodovej veget. Koktejl dovedně namíchanej z vtipu, melancholie, sebemrsku i romantiky, ale šprajcuje se mi to na zlatíčku "Chandlerovi" a že to řeknu já, milovnice Přátel ... fuj mi! Přitom se kluk snažil, sou mač, ale to je prd platný, když mě jeho depka nehodí do ... někam. Lepší 3*. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film na mě působil jako okolní svět na Hudsona - jako něco, co se mne vůbec netýká. Přitom ty pocity („zjednodušeně… jsem v hajzlu“) znám. Matthew Perry zahrál apatii nejtěžšího kalibru přesvědčivě, na tragikomicky nepřítomný výraz by měl dostat certifikát. Drhne příběh, v němž se nedopatřením octnul. Sára, ústřední motivační prvek, chováním i vzezřením učiněný anděl, přejala slovník hrdinek červené knihovny, zatímco cesta, již Hudson zdolává, kopíruje půltuctu svých kolegyň: trochu divný hrdina rekonstruuje vlastní duševní pohodu, aby ve finiši zázračně prozřel a hravě vyžehlil všecky nerovnosti. Omýlání podobně nastavené šablony se stává prokletím amerických nezávislých filmařů, jež chtějí točit „o něčem“ a oslovit tím co největší počet zmatených duší. Jsa jednou z nich, budu v hodnocení mírný, ale vězte, že existuje hromada záživnějších manuálů „jak z toho ven“. 70% Zajímavé komentáře: genetique, Eddard, ScarPoul ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako zapřísáhlého fanouška Přátel se musím přiznat, že hned zezačátku mě nepotěšil dabing Matthewa Perryho. Nevim proč, ale udělá to hrozně moc, když svýho oblíbenýho herce slyším stále se stejným hlasem. Když pak příjde jiný dabér, hned na něj musím koukat jinak, skoro jako kdyby to byl jiný herec. Přesto jsem i tak rád, že si Matthew zase konečně někde zahrál. Od souseda zabijáka je totiž tohle další film kde kse konečně objevil, a to už utekla docela dlouhá doba. Příběh zas tak zlý není, ale má v sobě strašně moc nesmyslů, který ale stejně většinou házim za hlavu, protože u filmu se chci hlavně pobavit a ne nad ním přemýšlet, i když i to příjde k duhu. Zmatená duše ale rozhodně není nic hroznýho nebo na druhou něco závratně inteligentního. Je to dobře odvedená práce a solidní příběh, ve kterém se Perry po delší době zase ukázal. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Harris Goldberg .. Bylo to jako drogový muzikál, kde hudba přestala hrát a na mě nezbyla židle. __ Překvapivě výborný snímek o odcizení duše. Harris Goldberg, dříve průměrný scenárista, opravdu mákl a vytvořil pozoruhodný příběh muže, který ztratil cit. Obsazený Matthew Perry odvání excelentní maximum, jeho postava je věrná, přirozená, zajímavá a má svou hloubku. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborné nezávislé drama, které se ponoří do nitra člověka trpící úzkostmi a rozeznáváním reality. Matthew Perry dokázal, že s přehledem zahraje i dramatickou roli. Vždy jsem v něm viděl Chandlera, ale po tomhle filmu se můj názor na něj hodně změnil. Škoda trochu zpackaného konce, protože jsem vážně uvažoval o pěti hvězdičkách, ale nakonec zůstanu u čtyř. Povedené 90 minutové drama, které zaujme a uteče velmi rychle. Mohu každéme jen doporučit...... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu se mi líbí, ale opravdu líbí, že hlavní hrdina není hlupák, blbeček a nenechá se vodit za nos... zbytečně dlouho. Ale to je asi tak celý. Ústřední dvojice je sympatická, hudba taky, Perry už tu není za Chandlera a celkem mu to i sluší. Film na pohodu, sednou si k němu po vyčerpávajícím dnu nebo jen tak zahnat nudu - pro to je stvořen. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry nadobro odchodil roli rozjařeného Chandlera a v lehce depresivním ale velice citlivém filmu Numb předvádí skvělý herecký výkon. Od dob Přátel jde o nejlepší Perryho film na který se vyplatí podívat. Film má skvělou režii a dobře napsaný scénář. 85% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Tráva, láska a lidský mozek ve filmu, který je další z mnoha Perryho one-man show, nepostrádajících hlavu, patu, ani srdce. P.S.: Miluju Lynn Collins. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemný, hořko sladký film o duševní poruše a o tom, jaký má dopad na lásku. A jaký má láska dopad na ni. Matthew Perry se do podobných rolí hodí, člověk mu to "bláznovství" úplně věří:) Spolu s Lynn Collins vytvořili skvělou, netradiční partnerskou dvojici, na míle vzdálenou uhlazeným, dokonalým, normálním filmovým párům. Kevin Pollak si zase střihl jeho věrného kamaráda. Scéna, kdy se Perryho snaží vytáhnout ven a popisuje mu, jak by se měl obléknout, je moc hezká. Snímek nabídne humorné okamžiky, stejně jako silné, emotivní scény. "Měl jsem na vybranou mezi trvalým odosobněním, anebo škubáním v obličeji.", "Víš, že první tři roky jsou pro život dítěte nejdůležitější? Jen by mě zajímalo, jestli jsi mě v té době mlátila po hlavě. Rád bych totiž věděl, proč ze mě vyrostlo tohle." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Lahôdkový zážitok. Takýto typ filmu je presne to, čo potrebujem, aby sa stav mojej mysle dostal do bezváhového stavu, môj systém sa reštartoval a spustil sa pohodový režim úplnej spokojnosti. A som rád, že práve týmto filmom som si nechal zájsť chuť po otravnom zážitku z posledného trýznivého ne-filmového pokusu, ktorý som absolvoval. Film je totiž jedným veľkým scenáristickým briliantom a ešte väčším hereckým diamantom. Skvostnými dialógmi je opradený celý dej, každá veta a v nej každé slovo tvoria perfektnú symfonickú súhru, ktorú som hltal každou sekundou. Scenár je veľmi inteligentný, psychologické témy sú však spracované tak, aby z nich boli nadšení intelektuáli i laici. Pomer komédia/dráma je veľmi pozorne vyvažovaný, romantická atmosféra dodáva filmu lahodný šmrnc, v žiadnom prípade však neuškodí. Nezávislo-komerčné ladenie mi vyhovovalo a viditeľne vyhovovalo aj hercom, ktorí vo svojich rolách doslova žiarili. Matthew Perry si ma získal prakticky behom pár sekúnd. Škoda, že ho v podobných filmoch vídavame takto sporadicky. 90%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Příjemná a prášky vyhnaná romance s neskutečným chemickým gejzírem mezi Matthew Perrym a Lynn Collins. Osvěžující, místy smutné, ale po čertech vtipné. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Mám rád tahle nečekaná setkání s menšími filmy, od kterých nic nečekám... Naposledy se mi něco podobného stalo se Zbouchnutou, která se chvilku poté střetla v kinech s nadšením přijetím (teprve po tomto úspěchu přišlo ohrnování nosů) a doufám, že to samé čeká i Numb (s hrůzou čekám, s jakým překladem se distributor vytáhne, jestli to bude něco jako "Necita", asi už se rozhoupu k nějakému pořádně sprostému dopisu). K filmu - jak to u takových menších filmů tradičně bývá, prim hrají herci a dialogy, které jim scénárista vloží do úst. Chvíli jsem se sice bál, že se Matthew Perry natrvalo schová za tu jedinou grimasu, nakonec film ale suveréně utáhl, s tím, že ze svého hereckého arsenálu vytáhl kalibry vskutku nečekané. Lynn Collins, která naposledy prozářila Kupce Benátského je tady "Fuck!" oh so great... tedy výborná. S velikým povděkem jsem taky kvitoval nenásilnou komickou nástavbu, která dala poměrně smutnému, melancholickému příběhu příjemnější drajv. Budu trochu opatrnější než u již zmiňované Zbouchnuté - Numb je velice nenásilná, vkusná jednohubka, s potencionálem vás víc než mile překvapit a stát se vaším velice osobním snímkem. Bing! :) 70% ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Film mal tmavé aj svetlé chvílky. Herecký výkon Mathewa Perryho mi nevadil aj keď som bol niekedy zmätený aj ja. Dávam 3*. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Hrozně rád bych řekl, že tohle je nedprůměrný film s vynikajícím Matthewem Perrym a s krásně popsaným charakterem člověka, který na tom není psychicky dobře. Ale přímo takhle to říct prostě a jednoduše nemůžu. Nemohu se až tak nadšeně přidat k uživatelům, kteří o tomto filmu mluví jako o nejlepší roli Matthewa Perryho. Takto to já rozhodně nevidím, za nejlepší roli a nejlepší film Perryho považuji film Triumf: Príbeh Rona Clarka, kterému jsem dal pět hvězdiček. Tohle je jen solidně udělaný mírně nadprůměrný film, který má i přes poměrně krátkou stopáž několik velice hluchých míst, u kterých jsem se docela nudil. Na druhou stranu zde Perry dokazuje, že herecký talent v sobě má a že dokáže zvládnout i dramatičtější herecké úlohy. Jinak ale nadšení z tohoto filmu nesdílím. Je pravda, že dějově je to velice zajímavý film s hlavní postavou, která trpí psychickou poruchou. Občas je to i vtipné. Ale občas to nudí. Neříkám, že by k nadprůměrnému hodnocení chybělo mnoho. Naopak, chvíli jsem i o čtyřech hvězdičkách uvažoval. Ale pro tři hvězdičky rozhodlo právě těch několik nudných scén. Perry si ale zaslouží za tuto roli pochvalu, to bezpochyby. Ale nemohu opravdu dát více než tři hvězdičky. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak z této kombinace psychologické sondy a love story jsem byla zmatená (nebo jen moje duše?). V okamžiku, kdy se zdálo, že to snad někam povede, útržkovité vzpomínky na dětství, rozhovor s matkou....tak to nakonec nevedlo nikam než po dlouhé nudě do klasického ne moc věrohodného happy endu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně dobrá nezávislárna, ve který Matthew Perry potvrdil, že fakt hrát umí. Tady předvedl opravdu výborný výkon a mezi ním a okouzlující Lynn Collins to opravdu funguje a přál jsem jim to celou stopáž. Scénář je chytře napsanej, nenápadná režie odvedla dobrou práci a občasnej jemnej humor potěší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mě tedy Chandler moc nepřesvědčil, je trošku umění o nějaké krátkodobě zmatené duši natočit celovečerní film, ale budiž. ()

Reklama

Reklama