Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života, ale bohužel trochu prázdné nebo spíše o ničem. Mnohem více drama než komedie. Jediný kdo to zkazil je námět který sice má nějakou myšlenku, ale nejde o nic co bych nějak moc prožíval. Perry to zvládnul, Goldberg to zvládnul a všichni ostatní taky, ale jak říkám, příliš obyčejné, skoro o ničem. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Je jen málo věcí, který se dají filmu vytknout. Jednou z těch hlavnějších je asi taková ta (velká) snaha o vytvoření kvalitního psychologického snímku, kde mám pocit, že to nevidím poprvé. Film je určitě pěkný a zajímavý,ale chybí mi v něm hlubší myšlenka. Někdo jí mohl objevit. Já ne. Přesto kvalitní film. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Příjemné strávení sobotního dne u tohoto filmu. Perry odvádí skvělou práci a tu tam jsou jeho etýdi v Můj soused zabiják anebo přátele. Hodně příjemně a dobře napsané. Tu Sáru jsem mu i krapet záviděl. Nakonec je to jako ve všem. Chybu je nejlépe nejprve hledat u sebe. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Mám rád ten pocit, keď od filmu nič nečakám a nakoniec sa mi dostane nadpriemerného zážitku. Presne, ako napríklad pri tomto filme. Síce neprináša do žánru nič nového, ale pôsobí veľmi príjemne. Vyzdvihol by som kameru, ktorá je v niektorých momentoch veľmi pekná a aj scenár, ktorý sa snaží do poslednej minúty vyhýbať klišé. A samozerejme Perryho, ktorý hraje výborne a takáto rola je mu snaď ušitá na mieru. Aj humoru je vo filme dosť - usmieval som sa veľmi často a dosť krát aj nahlas. Soundtrack je takisto výborný. Nehneval by som sa, ak by sa točilo viac takýchto filmov. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Přes poněkud nepřívětivý úvod se snímek dostane do velmi potěšujícího finále. Laynn Collins je kočka a Matthew Perry si roli očividně užívá. Tedy, proč ne. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Existují dvě herecké polohy Matthewa Perryho. První, která ho proslavila, je ten vtipný ňouma Chandler z Přátel, nebo zubař z dvoudílné taškařice o Sousedovi zabijákovi. A pak je tu druhá poloha, kterou tak skvěle předvedl hlavně ve Studiu 60, a která je o moc zajímavější a pro mně osobně i atraktivnější - sarkastický, ne už tak roztomilý, zato dospělý Matt, s rozšířeným rejstříkem hereckých schopností a také s velkým charizma. V komedii/dramatu Zmatená duše, zůstal tak na půl cesty této duality a stejně tak film samotný. Momenty, kdy se jeho Hudson snaží léčit svoji duševní chorobu, jeho vztah s rodiči nebo láska k Sáře jsou fajn, ale strašně mi tam neseděl románek s bláznivou psychiatričkou, působilo to vyloženě lacině. Přestože nemůžu říci, že bych se těch 93 minut nudila a pro Matthewa mám celkem slabost, tak se kloním spíše k lepší trojce, na víc to tentokrát nevidím. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Pohodový psychologický snímek o lidském nitru, který potěší a zvedne náladu, ale především si na nic nehraje... ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Matthew Perry si vydáva zaujímavou cestou..a Numb je toho dôkazom..nezávislý film, v ktorom má miesto čierny humor je vynikajúci v jeho podaní...jeho rola je presne napísaná na telo..ale niekde sa to zasekne..a dostane sa do obyčajnej drámy o hľadaní sámeho seba..ale keby sa to točí ako do takej 45. minúty..jasné 4...ale stále sa to oplatí vidieť ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Čtyřicátníkovi šibe a nejlíp se cítí sám při sjíždění trilogií a golfovýho kanálu. Jednou se mu pokusí pomoci zachovalá padesátnice, ale ve chvíli, kdy na toho pokrytce vypadne ze skříně její kostlivec, otočí se k ní zády, aby mohl znovu-upnout svoji víru v uzdravení na lásku k roztomile potrhlý pětadvacetiletý šťabajzně. Toho konceptu, že i když je chlap totálně v prdeli, starej, nemehlo, podivín, blbeček, gauner či šprťák, je to fuk a scénář ho ziskem lásky fešandy nakonec stejně vezme na milost, ale ženská, chudák, musí bejt chytrá, trhlá jen, dokud je to milý a v mezích a hlavně – krásná a minimálně o 10 let mladší než hrdina, mám už plný kecky. Chápu, že přát Chandlerovi na klepkách (i když je magor - což jsme semtam všichni) srdce řekněme ošklivý tlustoprdky (nebo i jen průměrný paní) je pro obecenstvo složitější, neřku-li nemožný, ale aspoň ze života. Tohle už mě nudí - jako, bohužel, celej film, kde mě navíc většina postav jen štvala. Za polovic... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak, že je Matthew Perry celkem dobrý herec, to už tak nějak vím. Že se zahazuje většinou v celkem zbytečných komediích, to je věc druhá. "Zmatená duše" je přece jen celkem krok správným směrem. Vyšlo mu to dobře, je to takový ten moderní komediálně dramatický film, kde máte pocit, že to dokonce o něčem je. A ono je. Jen sem tam se do toho promítne nějaké to klišé, které vás trochu zamrzí. Pravda, závěr je také docela očekávaný, ale dá se snést. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Depersonalizace je pocit odosobnění, jako by člověk sledoval sám sebe. Žil v šíleném polosnu. Má pocit, že nic není opravdové. Necítí se dobře ve své kůže. To jsou šílené stavy, kterými si procházela hlavní postava. Neměl hulit. Vždycky jsem si říkala, že hulení je spouštěč dost nebezpečných věcí v lidské hlavě. Nikdo z nás pořádně neví, co tam nosíme a jak ta chemie vůbec funguje. Perrymu jsem tu psychiatrickou diagnózu sežrala i s navyjákem. Monology a myšlenkové pochody hlavní postavy byly vážně zajímavé. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně mě překvapil Mathew Perry rolí osamoceného chlapa, který má psychické problémy a nedaří se mu je zvládnout, byť se snaží, jeden lékař řekne to, druhý ono,pak nastoupí charizmatická lékařka, ale on se mezitím zamiluje do jedné sekretářky, které jeho podivínství vůbec nevadí. Ale ty myšlenky - co když ji zklamu? Úmrtí otce.... A tak tenhle filmík byl dost ze života, někdy jsem se viděla:-) Zkrátka, trochu mi vadilo dost roztahaných prvních dvacet minut, škoda,protože Perry se role zhostil na jedničku, tudíž za tři:-) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

40 % - Až na pár vtipných momentů mě to vůbec neoslovilo, spíš se to nepříjemně vleklo a čekal jsem, až to skončí. Filmy normálně nevypínám, zajímá mě, jestli z podprůměru dokážou tvůrci nějak vybruslit, ale tady jsem byl rád, že to skončilo. Docela dlouhá hodina a půl. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Takové milé a trošku jiné, než jsem byl doposud zvyklý. Na "Numb" jsem viděl, že to je typ filmu, který má potenciál, mohlo to být daleko lepší, ale jelikož mě to samo o sobě příjemně překvapilo, jelikož jsem od toho naprosto nic nečekal, nemohu pomoct s hodnocením! Lynn Collins je neskutečná kočka a v kombinaci s příjemným Perrym není co řešit! ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Filmik s neskutocnou charizmou...a s perfektnym Matthew Perry. Presne tak ako na 110% robil pracu v priateloch...nadstandartne zaskvel aj tuna a som velmi happy ze sa mi podarilo nahodne dostat k tomuto filmiku!!! nazdar ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný film velice překvapil - čekala jsem další pitvořivou komedii ála "ahoj, jsem Matthew Perry a hrál jsem Chandlera v Přátelích", ale ono ne - vyvážená dávka melancholie, bezútěšnosti, romantiky a humoru (opravdu jsem se smála!), to vše dobře napsáno, zahráno a vkusně zrežírováno. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jen dvě, protože mě hlavní postava neskutečně vytáčela. Hudson je asociální cvok, jenže jednoho dne ho nepochopitelně začne uhánět naprosto dokonalá žena, která ve své snaze vytrvá i po tom, co jí Hudson dá snad bambilion důvodů, proč se na něj vysrat. Že dávám nakonec tři má několik důvodů. Za prvé jsem v závěru zjistil, že mě ta netradiční zápletka postavená na vyšinutosti hlavní postavy vlastně docela bavila. Za druhé jsem ocenil, že film nedává tolik prostoru typickému klišé romantických komedií, byť do tohoto žánru také spadá. A za třetí Lynn Collins. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že pocit derealizácie som pochopil až po vzhliadnutí tohto snímku, nakoľko som ho z toho filmu dostal. Z letargie ma počas sledovania vytrhla len kongitívna psychiatrička Mary Steenburgen. Okrem novej diagnózy mi Matthew Perry nič nové nedal. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Nezažíva to občas každý? Zvláštne pocity, kedy si myslíme, že to čo sa deje, nie je reálne a nevieme sa z toho dostať a máme chuť sa na všetko vykašľať. Pocit, že nás nikto nechápe, zaplavenie myšlienkami, ktoré sú neznesiteľné. A niekedy sa človek musí premáhať, aby mohol "normálne" existovať v "reálnom" svete... Pekný film o hľadaní seba samého, smutný aj úsmevný a perfektný Matthew Perry! ()

Reklama

Reklama