Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Numb je klasickým zástupcem indie komedie/dramatu (anglicky se tomuto druhu filmu říká "dramedy"), jenž se většinou zabývá psychicky ne zcela vyrovnanou postavou a její konfrontací s okolním světem. V tomto případě se jedná o scénáristu, který trpí takzvanou depersonalizační poruchou, snaží se s ní nějakým způsobem vyrovnat, objíždí psychiatry a láduje se kvantem prášků. Samozřejmě se do toho připlete i žena, která mu zamotá hlavu, přičemž film pokračuje podle klasické šablony "poznali se-bylo to fajn-jeden z nich to podělal-rozešli se-ten,kdo to podělal, se snaží dát všechno do pořádku", prostě nic objevného. Co ale film vytahuje z šedivého průměru, jsou chytře napsané dialogy, které hlavně působí naprosto přirozeně, zajímavé charaktery a hlavně herecký výkon "Chandlera z Přátel" Matthewa Perryho v hlavní roli. V tomto filmu se dokázal zbavit nálepky hláškujícího šaška ze seriálu, který ho proslavil a dokázal, že s přehledem zahraje i vážné party. Fanouškům americké nezávislé scény se bude Numb určitě líbit, i když se nejedná o nic objevného. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Harris Goldberg .. Bylo to jako drogový muzikál, kde hudba přestala hrát a na mě nezbyla židle. __ Překvapivě výborný snímek o odcizení duše. Harris Goldberg, dříve průměrný scenárista, opravdu mákl a vytvořil pozoruhodný příběh muže, který ztratil cit. Obsazený Matthew Perry odvání excelentní maximum, jeho postava je věrná, přirozená, zajímavá a má svou hloubku. ()

Reklama

Philoun1 

všechny recenze uživatele

No sakra to bylo fakt dobrý, tenhle film ve mě něco nechal a přesně to od filmů chci. Metthew Perry hraje.. slovo výborně to ani nemůže vystihnout možná geinálně je blíže a Lynn Collins je opravdu úžasně roztomilá. No a hudba..pokaždé když začala nějaká písnička tak se ve mě něco hnulo, teda myslim v dobrym smyslu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá nenápadná dráma s primeranou dávkou humoru. Perry je potešujúco nadpriemerný a hrali aj ostatní herci. Za tú hodinku a pol mi všetko ubehlo celkom rýchlo. Nie sú tu ani tak nudné scény, ale je pravda že sú trocha dlhé. Film baví aj keď to na prvý pohľad vypadá ako veľká nuda. Dobre spracovaný námet. Silno som uvažoval nad 4*, ale je pravda, že je to film na jedno pozretie. 70% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

...niekedy by sme sa nemali snažiť zmätenú dušu vyliečiť, lež stačí nájsť človeka nám blízkeho s ktorým aj naša zmätená duša dostane zmysel...a novú tvár........neuveriteľne šarmantná Lynn Collins, zmätený ale charizmov opantávajúci Matthew Perry.....štipka vtipu....striedanie romantických chvíľok s depresívnejšími stavmi Hudsona.......takmer dokonalý film o obyčajných ľuďoch. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama