Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nečekané malé potěšení z vod nezávislých snímků. V tomhle filmu jsou všichni blázni, tak jako v životě, celé je to takové hořko-sladké, jako doopravdy, místy vtipné, místy smutné a pořád absurdní. Jako v životě, kurva! A já emociálně taju a hořím u filmů tohohle druhu a přeji si, aby se nikdy nepřestaly točit. A aby měly lepší hodnocení, než všechny ty nadhodnocené pakárny. Matthew Perry a Lynn Collins jsou skvělí, strašně jim to spolu jde. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně dobrá nezávislárna, ve který Matthew Perry potvrdil, že fakt hrát umí. Tady předvedl opravdu výborný výkon a mezi ním a okouzlující Lynn Collins to opravdu funguje a přál jsem jim to celou stopáž. Scénář je chytře napsanej, nenápadná režie odvedla dobrou práci a občasnej jemnej humor potěší. ()

Reklama

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Psát tady o tom, že se Matthew vymanil z role Chandlera nebudu, protože už dávno vím, že to není jenom poťouchlý vtipálek a budižkničemu. Role v Numb mu sedla dokonale, protože i v osobním životě si toho dost vytrpěl se svou závislostí na drogách. Ale je sympaťák a já mu fandím a fandit mu budu. Lyn Collins (to jméno si zapamatuju), je překrásná a příjemná žena, která se pro roli také hodila. Numb pro mne není překvapení, protože jsem se na něj těšil a byl jsem spokojený... ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Perry si udělal exkurzi po psychiatrických ordinacích a ukázal všechny možné i nemožné historky o tom jak to psychiatr může podělat. Je úžasné sledovat jak dokáže zahrát nemocného člověka a jak uvěřitelný je. Lynn Collins je tu nádherná a zapsala se mi do povědomí tak, že jsem musel přehodnotit svůj žebříček nejoblíbenějších hereček. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Lahôdkový zážitok. Takýto typ filmu je presne to, čo potrebujem, aby sa stav mojej mysle dostal do bezváhového stavu, môj systém sa reštartoval a spustil sa pohodový režim úplnej spokojnosti. A som rád, že práve týmto filmom som si nechal zájsť chuť po otravnom zážitku z posledného trýznivého ne-filmového pokusu, ktorý som absolvoval. Film je totiž jedným veľkým scenáristickým briliantom a ešte väčším hereckým diamantom. Skvostnými dialógmi je opradený celý dej, každá veta a v nej každé slovo tvoria perfektnú symfonickú súhru, ktorú som hltal každou sekundou. Scenár je veľmi inteligentný, psychologické témy sú však spracované tak, aby z nich boli nadšení intelektuáli i laici. Pomer komédia/dráma je veľmi pozorne vyvažovaný, romantická atmosféra dodáva filmu lahodný šmrnc, v žiadnom prípade však neuškodí. Nezávislo-komerčné ladenie mi vyhovovalo a viditeľne vyhovovalo aj hercom, ktorí vo svojich rolách doslova žiarili. Matthew Perry si ma získal prakticky behom pár sekúnd. Škoda, že ho v podobných filmoch vídavame takto sporadicky. 90%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Harris Goldberg uviedol, že film napísal podľa svojej vlastnej skúsenosti s depersonalizačnou poruchou a klinickou depresiou. (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva v Los Angeles, film sa natáčal na mieste vo Vancouveri a na ďalších miestach v Britskej Kolumbii (Coquitlam, Port Coquitlam, Maple Ridge, Pitt Meadows a Langley). (Arsenal83)

Reklama

Reklama