Reklama

Reklama

Pomsta je také umění. Kurátor Harry Deane (Colin Firth) zorganizuje za pomoci svého přítele, majora Wingatea (Tom Courtenay), velkolepý podvod, při němž chce připravit o značnou sumu svého nenáviděného šéfa, snobského tiskového magnáta Lionela Shabandara (Alan Rickman). V jejich rafinovaném plánu hrají hlavní role nezvěstný obraz od Moneta a prostořeká jezdkyně rodea P. J. Puznovská (Cameron Diazová). Povídka Gambit amerického autora Sidneyho Carrolla byla poprvé zfilmována v roce 1966 anglickým veteránem Ronaldem Neamem a hlavní role si v ní zahráli Michael Caine a Shirley MacLaineová. Pod scénářem podstatně pozměněného britsko-amerického remaku z roku 2012 jsou podepsáni bratři Coenové, kteří tu zcela výjimečně pracovali pro jiného režiséra, amerického tvůrce Michaela Hoffmana, jenž je např. známý historickým dramatem Čas smyslnosti (1995), romantickou komedií Báječný den (1996) nebo shakespearovskou adaptací Sen noci svatojánské (1999). Dobře promyšlený plán samozřejmě nefunguje tak, jak si jeho mazaní protagonisté představovali, ale vše zachraňuje jejich neutuchající vynalézavost a pověstná britská chladnokrevnost. Snímek, jehož název odkazuje k šachovému zahájení, při němž oběť figury vede k útočné převaze, je milým připomenutím situačního humoru němých grotesek. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
eldina

eldina (hodnocení, recenze)

bože, to bol grc....že hrá Diaz v kravine-opak by ma prekvapil...ale prečo Firth a Rickman? až tak potrebujú peniaze, že sa zapredajú nudnej americkej  trápnosti?...dopozerala som to len preto, že sa mi to zdalo fér, nakoľko  som sem chcela napísať pár slov..2*, 3 by už bolo veľa...

AdamesWWE

AdamesWWE (hodnocení, recenze)

Preklad je dobrý, nemám problém. A film mohol byť aj lepší, ale na jedno pozretie to bolo ideálne :)

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Diaz vážně nemusím a tady byla hodně trapná. Coenovi se zbláznili se scénářem, nebo se jim prvotní šílený nápad nechtělo předělávat. Film je prakticky Colin a Alan. Kdyby těch nebylo... tak by to nestálo za ty peníze za lístek. Alan je okouzlující, charming, cute, jako vždy perfektní. Colin je ukázkový Brit. Jen kdyby těch schémat nebylo.

Steny94

Steny94 (hodnocení, recenze)

Tak toto bola vážna nuda ľudia...A to som to videl v skvelej kvalite :D...Som bohužial dosť sklamaný :-/

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

Uživatel IQ Tiqe zhodnotil 3*. Nerozumim moc človku, který si stahne prvni verzi ripu filmu podle scenaře Coenu, když předtim viděl 4 filmy od nich a všem dal 1* včetně Big Lebowskeho a Tahle země neni pro stary. Takhle to vypada ze ten film bude skryta bomba.

Asmodin

Asmodin (hodnocení, recenze)

AdamesWWE

Na Hellspy musí být člověk zaregistrovám, aby mohl něco stáhnout ne? Už jsem si poradila, teď to šlape i z Fastsheru. A našli jste někde titulky?

na příspěvěk reagoval AdamesWWE

AdamesWWE

AdamesWWE (hodnocení, recenze)

Ja sa celkom teším, už za necelý mesiac v kinách, určite nato zájdem. Ani tá Cameron Diaz nevyzerá tak hrozne, každopdáne hlavný ťahák filmu je pre mňa Rickman.

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Vyzerá to ako kvalitná komédia. Uvidíme, čo z toho vylezie. Som zvedavý dokedy chce Cameron ešte hrať sexice. 40 rokov na krku a už sa to začína podpisovať.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

 (hodnocení, recenze)

El Buitre: Já bych taky radši viděla někoho jinyho. Taková Emily Blunt!

Příspěvek byl smazán administrátorem.

tibenskym

tibenskym (hodnocení, recenze)

Asmodin: :D ja som si to tiež po zhliadnutí traileru hneď pridal medzi očakávané :-)

Asmodin

Asmodin (hodnocení, recenze)

tibenskym: Co že? Tak to je super! No už se moc těším a jdu si to přidat do  Chci vidět.

Pierre95

Pierre95 (hodnocení, recenze)

ZAJÍMAVOST: Původní roli měla hrát místo Cameron Diaz Jennifer Aniston.

annash

annash (hodnocení, recenze)

Nad hereckým obsazením souhlasně kývám hlavou - mně také vyhovuje Rickman daleko víc než Kingsley. Tak doufám, že se brzy objeví nějaké info o dalším vývoji. :)

effel

effel (hodnocení, recenze)


bloom: tak s tim absolutne souhlasim, Alan ma neuveritelne rozpeti ve vsech zanrech :)

chachar1922

chachar1922 (hodnocení, recenze)

Mě se obsazení líbí, takže já se nehorázně těším až to uvidím. Snad nezklamou

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Tak osobně kvituji obsazení Alana Rickmana, pro mě tedy lepší volba než Ben Kingsley. Stejně tak mě těší Tom Courtenay.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tak Coeni to režírovat nebudou, ovšem poprvé po více jak čtvrt století bude někdo adaptovat jejich scénář, což v případě Gambitu zní více než nadějně ...

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Původní Gambit (1966) s Michaelem Cainem a Shirley MacLaine je skvělý, doporučuju si jím ukrátit čekání na remake. :-)

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

HUMOOOO: A to jsi neviděl Fargo nebo Bratříčku, kde jsi? ? :)

HUMOOOO

HUMOOOO (hodnocení, recenze)

Big Lebowski,Tahle zeme není pro starí,Po prečítaní spáľte,5 lupičov a stará dáma-toto sú skvelé filmy od Coenovcov a toto dúfam bude patriť k nim

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Asi tak: Po přečtení spalte byla perfektní cynická jízda bez slabších momentů, kde naplno ukázali svoje nejlepší zbraně: absurdní (a přitom sakra vtipný) scénář, vysokou řemeslnou kvalitu (Lubezskiho kamera, Burwellova hudba) a především mimořádné vedení herců a jejich typově přesné obsazení. Z tohoto důvodu nemám o Gambit strach - Jennifer Aniston může ukázat, že není jenom herečkou jedné role, Ben Kingsley střídá své výkony podle toho, s kým točí (a tady netočí jen tak s někým), Lisu Bonet znám jenom z Parkerova Angel Heart a od té doby o ní také nic nevím, no a Colin Firth je schopnější než se zdá (a pokud tady bude hrát troubu, tak to bude trouba s velkým T, v tom dobrém slova smyslu). A co se týče nějakého toho řízného dramatu, doporučuji počkat si na jejich western True Grit s Bridgesem a Brolinem.

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

No nevím... Jsou to Coenovci, ale po vcelku zklamání ,,Burn after reading,, by se mohli na komedie vykašlat a valit jen si(y-teď nevím...hihi)rové dramata. :) I když mají i parádní komedie jako Lebowského nebo Bratříčka co neví kde je... ale radši je mám jako ty ''dramaťáky'', které jim jdou lépe. A co se týče hereckého obsazení... Jennifer-OK (není špatná když se snaží.... je to Hodná holka kterou neobsazují do lepších rolí), Ben (osobně ho nemusím, ale špatný není), Lisa Bonet (moc neznám nebo vůbec) ...ale jak proboha přišli na troubu jako je Colin Firth, tak to je mi záhadou (boha jeho).

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Coeni + žánr krimi/komedie mi po nevalných zkušenostech s Ladykillers a Intolerable Cruelty nezní vůbec lákavě.

Související novinky

Verbinski a doktor Bucky

Verbinski a doktor Bucky

03.04.2018

Gore Verbinski (Kruh) se loňským Lékem na život konečně vrátil k hororům. Dlouho to vypadalo, že bude jeho dalším filmem comicsovka Gambit. Od té však v lednu utekl a nyní by se měl vrhnout na akční… (více)

Reklama

Reklama