Reklama

Reklama

Avatar před námi otevírá neuvěřitelný svět za hranicemi naší fantazie, svět střetu dvou naprosto odlišných civilizací. Nově objevená vzdálená planeta Pandora je mírumilovné místo s obyvatelstvem - Na’vi, žijícím v souladu s divukrásnou vegetací planety. Posádka vyslaná ze Země na své průzkumné misi objeví na Pandoře velmi cenný minerál, který by měl na Zemi nevyčíslitelnou hodnotu. Pobyt na Pandoře je ovšem pro člověka možný teprve po vytvoření jeho genetického dvojníka, hybrida Avataru, který může být ovládán psychikou oddělenou od lidského těla a fyzicky odpovídá původnímu obyvatelstvu Pandory, které má fluorescentní modrou kůži a dosahuje 3m výšky. Na tuto náročnou misi je vybrán mezi jinými také Jake Sully (Sam Worthington), bývalý námořník, který byl při jedné ze svých předešlých misí paralyzován od pasu dolů. A právě šance opět chodit přiměla Jakea, aby se do programu Avatar přihlásil.
Průzkumná mise je vyslána a po přistání na Pandoře je zcela ohromena úžasnou rozmanitostí místní vegetace. Stromy dosahují výšky mrakodrapů a světélkující prales je plný nádherných tvorů, které jste nikdy neviděli, ale také hrozných prehistorických predátorů. To je jen zrnko překvapení, které posádku čeká. I když se zdá, že po počáteční nedůvěře lidí Na’vi se posádce podařilo adaptovat a také získat prostor pro diplomatickou misi, pandořané se rozhodně nehodlají nechat kolonizovat a dojde ke tvrdému střetu. Jake, který se postupně sblížil s místním obyvatelstvem, a především s místní princeznou Neytiri, stojí před rozhodnutím, za koho bojovat ve finální bitvě, která má rozhodnout o osudu a vývoji celého světa. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Lateef

Lateef (hodnocení, recenze)

Kass: dobře, tak ať jen nehážu plané řeči: Avatar - 1,1 miliardy dol., HP6 - 1,2 miliardy dol., Indiana Jones - 1,2 miliardy dol. všechno samozřejmě celosvětově!

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Já umím číst a vím co jsi napsal... pohrozit a pozlobit je ale slovíčkaření, když chceš házet prognózy tak napiš číslo na kterém tipuješ že se zastaví... co je podle tebe pozlobit?? Přes 1,5 miliardy celosvětově?? Jinak bych já osobně o "zlobení" nemluvil. A když bych se měl vyjádřit k těm 1,5 miliardám celosvětově tak opakuju - Myslet si, že "Avatar" nebo "HP6" můžou ohrozit (POZLOBIT :-)) výsadní komerční postavení Titanicu může jen člověk co "nezná mapu" ;-)

Lateef

Lateef (hodnocení, recenze)

Kass: nenapsal jsem ohrozit, napsal jsem lehce pozlobit, musíš umět číst... osobně si myslím, že jak Avatar, tak HP6 a Indiana Jones 4 ale velice reálně zaútočí na druhou nejvýdělečnější metu, na které sedí Návrat krále. Jsem opravdu zvědav na první záběry z tohoto filmu, bude to ale asi ještě dlouhá doba...

Hal_Moore

Hal_Moore (hodnocení, recenze)

Že Cameron má na svědomí nejvýdělečnější film všech dob neznamená, že jeho další počin bude automaticky úspěšný..

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Myslet si, že "Avatar" nebo "HP6" můžou ohrozit výsadní komerční postaveí Titanicu může jen člověk co "nezná mapu" ;-))

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Titanic uz nic neprekona, pri niakom scifi sa nemuze stat to ze nanho pojdu nadrzane teenegerky 3-4 krat za sebou. ale cez tu miliardu to dufam pojde

petero

petero (hodnocení, recenze)

I keď toto bude najpremakanejší film na svete, Titanic ohroziť bude len veľmi ťažké. Keď si spomeniem že na to do kina chodili ľudia všetkých vekových kategórií, starkovenia a tak, povinne každá trieda zo škôl ako súčasť vyučovania - proste vydel to aj ten čo nechcel ("Čo, na Capria?"), nie je šanca.

Lateef

Lateef (hodnocení, recenze)

Jindros: poté, co jeho Titanic vydělal 1,8 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem vůbec, si asi Cameron na chvíli orazil a pak začal připravovat Avatar. Já nevím, ale v dobách Vetřelce byla Sigourney Weaver pořádná hvězda! Já si naopak myslím, že Avatar je jeden ze dvou filmů, které budou mít premiéru přístí rok (tím druhým je HP6), které by mohly Titanic ve výdělcích lehce pozlobit. Samozřejmě záleží na reklamní kampani, ale už ta platnost, že Cameron od Titanicu v podstatě nic nenatočil a že se jakoby vrací po deseti letech, bude dost dobrý důvod zajít na Avatar do kina. Uvidíme, až přijde teaser, lépe pak první trailer.

petero

petero (hodnocení, recenze)

Camerona od Titanicu pozná celý svet minimálne tak ako Spielberga. Sigourney Weaver a Michael Biehn sú síce hviezdy menšej svietivosti ale majú svojích stálich fanúšikov. Wes Studi a Michelle Rodriguez sú tiež známe tváre. A Zoe Saldana (spolu so Sigourney Waver) tento rok ešte zabodujú filmom Vantage Point. Tede aspoň dúfam.

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

Žádná známa předloha, žádná herecká hvězda, o režisérovi nikdo neslyšel deset let ... nebude to finanční propadák? :)

Web-Head

Web-Head (hodnocení, recenze)

Hm. Hudbu dělá Horner... To se divím. Ale za Titanic měl pěkný honorář, tak proč ne?

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

No u Camerona se (bohužel) obavám, s ohledem na jeho známý perfekcionismus, že premiéra se ještě o nějaký pátek posune ;-)

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

Mandes: souhlasím s Tebou od "P" až do "." Cameron už nic dokazovat nemusí. Ale až se za 2 roky vrátí, bude to něco přesně takovýho jako popisuješ... ten chlápek je genialní režisér a má i něco v hlavě. Narozdil od jiných režisérů, kteří jen baví. Jako třeba v těchto dnech opěvovaný Bay se svýma Transformers... Cameron všechny tyhle joudy trumfne jak akčně, tak hlavně myšlenkou

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Pre mňa ABSOLUTNE,ale ABSOLUTNE najočakávanejší film môjho života . U Camerona neexistuje aby to bolo sklamanie.Očakávam niečo tak velké, obrovské a monumentálné ako titanic a LOTR dokopy ale pri tom myšlienkovo sylné a hlboké niečo hodné zamyslenia sa.

tom88

tom88 (hodnocení, recenze)

Dva roky je príšerne vela čakania. Viem o tom uz dávnejšie, aj o deji viem už dávnejšie(KOLONIZOVANIE CUDZEJ PLANÉTY LUDMI) , ale 2 roky ..................to asi nevidržím.Dúfam, že to trocha urýchlia a bude to o niečo skôr.

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Myslíte, že Cameron zase všem vytře zrak a vytvoří nadčasové dílo jako v případě Terminátora, nebo to bude jen řemeslně zvládnuté sci-fi? Já bych se přikláněl spíš k tomu druhému, i když u Jamese nikdy nevíš :)

illy.cz

illy.cz (hodnocení, recenze)

ze by navrat Jamese Camerona ve velkem stylu?? doufam ze jo protoze zanr akcni/scifi neumi nikdo lip...

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

Pokud Cameron během posledních deseti let neprodělal CMP, věřím, že Avatar bude po dlouhý době "fakt hustej film"... Cameron je prostě owner tohoto žánru.

Web-Head

Web-Head (hodnocení, recenze)

Já se tak těším! Sakra, Jamesi, už si nám ale nějaký ten pátek nerežíroval...

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

Bude Barbie pokračovat?

Bude Barbie pokračovat?

26.11.2023

Barbie je nejúspěšnějším filmem roku. S výdělky přesahujícími jednu miliardu a 440 milionů jde jasně o nejvýdělečnější snímek letoška, což je fascinující i s přihlédnutím k tomu, že jde o originální… (více)

Disney zase odsouvá své blockbustery

Disney zase odsouvá své blockbustery

14.06.2023

Stávka scenáristů začíná studiím dělat první vrásky. Místo férové gáže pisálkům a zaslouženým procentům ze zisků raději šéfové typu Davida Zaslava (Warner Bros. Discovery) odmítají o požadavcích… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Reklama

Reklama