Reklama

Reklama

Avatar před námi otevírá neuvěřitelný svět za hranicemi naší fantazie, svět střetu dvou naprosto odlišných civilizací. Nově objevená vzdálená planeta Pandora je mírumilovné místo s obyvatelstvem - Na’vi, žijícím v souladu s divukrásnou vegetací planety. Posádka vyslaná ze Země na své průzkumné misi objeví na Pandoře velmi cenný minerál, který by měl na Zemi nevyčíslitelnou hodnotu. Pobyt na Pandoře je ovšem pro člověka možný teprve po vytvoření jeho genetického dvojníka, hybrida Avataru, který může být ovládán psychikou oddělenou od lidského těla a fyzicky odpovídá původnímu obyvatelstvu Pandory, které má fluorescentní modrou kůži a dosahuje 3m výšky. Na tuto náročnou misi je vybrán mezi jinými také Jake Sully (Sam Worthington), bývalý námořník, který byl při jedné ze svých předešlých misí paralyzován od pasu dolů. A právě šance opět chodit přiměla Jakea, aby se do programu Avatar přihlásil.
Průzkumná mise je vyslána a po přistání na Pandoře je zcela ohromena úžasnou rozmanitostí místní vegetace. Stromy dosahují výšky mrakodrapů a světélkující prales je plný nádherných tvorů, které jste nikdy neviděli, ale také hrozných prehistorických predátorů. To je jen zrnko překvapení, které posádku čeká. I když se zdá, že po počáteční nedůvěře lidí Na’vi se posádce podařilo adaptovat a také získat prostor pro diplomatickou misi, pandořané se rozhodně nehodlají nechat kolonizovat a dojde ke tvrdému střetu. Jake, který se postupně sblížil s místním obyvatelstvem, a především s místní princeznou Neytiri, stojí před rozhodnutím, za koho bojovat ve finální bitvě, která má rozhodnout o osudu a vývoji celého světa. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (4 903)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Fox // Production company: Lightstorm Entertainment, Dune Entertainment, Ingenious Film Partners // Počet premietajúcich kín v USA: 3,461 // Otvárací Víkend USA: $77,025,481 // Dych berúca akčná fantasy v podaní Jamesa Camerona a suverénne najlepší film roku 2009, ktorý nemal byt len nominovaný, ale mal aj vyhrať. Hlavne za jedinečný nápad použiť novú technológiu, 3D prevedenie , vynikajúci soundtrack, dej, audio-vizuálne efekty a výborné výkony hercov. Videl som to v kine 3D a je to nenormálny zážitok. Doposiaľ videný 10x...... 100% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

S odstupem času a po uklidnění všech vln, které se s tímhle fenoménem rozvířili, můžu konečně napsat pár slov. Upřímně je mi u mé sedací partie celá hysterie kolem průlomového filmu. Nevidím nic, co by doslova válcovalo ostatní filmy, je to snímek jako každý jiný, jen více barevnější. Co si budeme povídat, nebýt toho krásného nápadu s 3D, kde by Avatar byl? Nic ovšem nemění na tom, že právě to 3D odvedlo největší práci. Ano, pocit oproštění se od kino sedaček a opravdu se „procházet“ tou krásnou Pandorou, proletět se na drakovi a zdřít se s Avatarem, je zážitek, který se jen tak nezažije, ale je spousta skvělých filmů, který podobný zážitek utvoří svým příběhem, který Avatar zas tak úžasný nemá. Na někoho to nefunguje, na jiné ano, škatulkuju se mezi ně. Za ten pocit děkuji, ale co teď pane Camerone? ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Akira Kurosawa: "Jde-li nám pouze o to, jak něco sdělit, aniž bychom něco chtěli říct, tak i způsob, jakým to říkáme, bude k ničemu. Technika existuje pouze na podporu režisérových záměrů. Jestliže se tvůrce opírá výhradně o techniku, jeho původní myšlenky zaniknou. Technika nezvyšuje režisérovu imaginaci, ale omezuje ho. Technika sama o sobě, aby podpořila svou váhu, má vždy tendenci drtit základní ideu, která by měla naopak vždy převažovat." ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Velká dobrodružná pohádka pro nás, co jsme celé ty měsíce a roky čekali, až to přijde a velkolepá podívaná, která se ve finále stává tak obrovskou, že to lidské smysly nejsou schopny všechno absolvovat a normální režisér ukočírovat. A právě tady se ukazuje, že dát si na film tolik času se někdy opravdu vyplatí do poslední minuty a dolaru. Lidumilné etnicko-ekologické poselství sice v mém případě svou otevřeností netrefilo cíl, ale všechno ostatní je součástí opusu, který tu ještě nebyl. Vykulených 90% pro film, jaký minimálně do svého pokračování nebude mít v globálním měřítku obdoby. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Svinstvo v popise práce nemám.“ Prvé dve hodiny som trpel ako sviňa tesne pred porážkou. TOTO je ten Cameron, ktorého som vždy miloval, polovicu jeho filmov pokladám za absolútnemegakultové a zvyšok za "iba" kultové? Toto??? Určite nie, možno ešte tak Stephen Sommers. Našťastie, v záverečnej (tretej, ach!) hodine dostal detský (detinský?) Avatar aspoň troška svižnejšie tempo vďaka masívnej bojovej scéne, kedy sa mi občas príjemne zrýchlil tep (výpomoc od zvierat, pilotka Michelle Rodriguez). Ale stále to nemalo nič spoločné s TÝM Cameronom, ktorý mi povedal, že najlepšou búchačkou je brokovnica s odpílenou hlavňou a koľko kostí mám v tele. Avatara akoby nakrútil menovec TOHO Camerona. Nudný, patetický, nezáživný a neskutočne, neskutočne, neskutočne neoriginálny. Z hercov ma potešil snáď len Stephen Lang. A ani on nebol taký diabolský, ako som čakal. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tříhodinové bukkake, kde publikum slastně hltá vše, co mu jeho podmanitel Železný Jim dává. Ale stejně jako sexuální akt užitý pro příměr i "Avatar" je velmi mnohoznačný, konkrétně každou úžasnou věc vyvažuje problém vkrádající se na mysl. Snímek je typická cameronovka, tedy to co „lidé od fachu“ pateticky nazývají „velké kino“ - spektákl se srdcem, aneb analyticky vzato precizně vystavěný film, který podle mnohokráte ozkoušené šablony dávkuje technologicky úchvatnou podívanou, dramatickou akci, primární emoce a náznak přesahu. Onen přesah vždy u Camerona prostupoval jako klíčový motiv celé dílo a zpětně ho obohacoval (osud v "Terminátorovi", mateřství ve "Vetřelcích"). I tentokrát je ohromnou silou filmu technologie - vše je dokonalé, stvořený svět bere dech, ale nelze se ubránit deziluzi, že hmotu nahradily nuly a jedničky. Nechat lidi poskakovat se snímači na těle před modrým pozadím už není tak opulentní jako vidět úchvatné efekty navzdory rozpočtu v "Terminátorovi", fascinovaně pozorovat detailně promyšlenou futuristickou vojenskou technologii ve "Vetřelcích" či žasnout nad logistickou monstrozitou projektu jako "Propast" (možná proto propagační kampaň "Avatara" tak zdůrazňovala finanční potíže při natáčení a technologické okouzlení hollywoodských velikánů pozvaných na plac). Podobně se s každým úžasným záběrem fantaskní Pandory vkrádají asociace s kýčovitými obrázky z plakátů či puzzle pro romanticky rozervané teenagerky (vedle kompoziční podobnosti je neoddiskutovatelná totožná barevná paleta). Vyprávění plné v patosu naložených uhrančivých velkých slov a myšlenek o prozření a boji za záchranu starobylého světa zase na druhé straně vyvolává kritické myšlenky, které odhalují prožívanou vinu bílého muže v postkoloniálním světě a jeho sen o přijetí do rodu, který jeho soukmenovci či předci dříve pomáhal ničit a jehož půdu drancovali (ostatně geneticky čisté modráky hrají afroameričtí či indiánští herci), případně touhu přijmout exotický pohled na svět, který narozdíl od diskreditované vlastní kultury ještě skýtá příslib neznásilněného ráje. Paradoxně s sebou tento pohled také nese kritiku závěru filmu, kde hrdina pomůže utiskovaným zvítězit tím, že oni přijmou jejich původnímu smýšlení cizí přístup totální války. Ale všechny předchozí výhrady má pomoc smáznout zdejší všeobjímající přesah ekoligické provázanosti, který je podpírán ideou zření podstaty namísto hmotného povrchu, buddhistickou metaforu s plným šálkem a reinkarnačním mysticismsem. Kdo neuvěří, neprozře. Kdo nevyprázdní svou mysl, nepřenese se do těla avatara a nepozná krásy zdejšího světa. Ale to už tu letos jednou bylo - takřka doslova to samé - ve "2012". Stejně jako Emerichův film i Cameronův epos lze dlouze napadat, ale nic to nezmění na tom, že ve své kategorii je vynikající. Jenže tou kategorií v případě "Avatara" pořád zůstává ohraničený prostor výpravných spektáklů pro široké publikum (pro které je ostatně mnohoznačnost typická), nikoli celá kinematografie. 9/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hlavni a vicemene jedinej problem filmu je, ze to nedokaze strhnout. Respektive dokaze, ale ne film jako celek, pouze nekolik scen. Cameron totiz prilis spoleha na to, ze ty vizualni orgie, co predvadi, cloveku otevrou hubu a ten bude jen zirat a zirat. Ja sem sice taky ziral, navic to 3D vypada absolutne prirozene, jenze tohle pocatecni okouzleni, kdy si clovek uziva kazdou potvoru, kazdou rostlinu, vsechny ty barvy a svetylka, za chvily odezni. Ono je totiz trosku skoda, ze si tuhle uzasne vyladenou technologii Cameron plejtva na "obycejnej" prales. Svetelkujicich rostlin totiz neni tolik, druhu zvirat taky ne, domorodci vypadaj jeden jako druhej. Nerikam, ze to po case prijde obycejny, to urcite ne, po trikovy strance absolutni vrchol a kamera taky uzasna, jenze zhruba v momente, kdy si prestanete uzivat pouze vizualni stranku, se zacnou objevovat drobny trhlinky. Ze je pribeh jednoduchej je fuk, tohle naprosto dostacuje, problem je, ze zacatek je dost pozvolnej, bitek je malo a i kdyz nic nepusobi navic nebo nudne, urcite by to slo o trochu sestrihat a tim dat celymu filmu vetsi naboj. Ze je to predvidatelny taky nevadi, protoze sice vite naprosto presne, co se stane, ale zase nevite kdy. Ani nepomuze hudba, Horner se sice snazi ze vsech sil, ale naplno to rozjizdi prave pouze behem bitev. Co se tyce hercu, jako hrajou slusne, v rolich pusobi verohodne, ale v ty zaplave triku jsou nejaky herecky vykony to posledni. Proste dokonala ukazka trikove nabusenyho blockbusteru, kterej ale pribehove vykrada kde co a krome ty vizualni stranky vicemene nic novyho neprinasi. Ale jelikoz jsem ani nic jinyho necekal, tech 5* si zaslouzi. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Vlastně se za těch 13 let nic moc nezměnilo. Avatar je pořád tou skvěle natočenou, velkolepou a na několika místech slušně emocionální atrakcí, která mě letos v IMAXU strhla stejně jako kdysi dávno při premiéře. Pořád v tom ale vidím víc tu atrakci, zejména, když se k tomu přidá za mě po 48 fps druhá nejhorší filmová technologie ever: 3D. Já prostě v kině ke správnému zážitku nepotřebuju, aby mi do prostoru lezly něčí chapadla. Spíš naopak. A ne, neberu jako polehčující okolnost, že Cameronovo 3D poráží veškerou konkurenci. Pořád je to otravný a zbytečný formát, který nejenže okrádá návštěvníky kin naprosto smyšlenou nadstandardní cenou vstupenky (a že mi normálně nevadí utrácet za blbosti), ale především ruší obraz a obtěžuje brýlemi, které za těch 13 let coby technologie naprosto zaostaly za veškerou konkurencí. Na dvojku vyrazím pouze na 2D a už teď je mi jasný, že si opět budu říkat, jak by to bylo super, kdyby režisér polovinu času nezabil přemýšlením, kam všude strčit z obrazu vylézající rádoby cute prvek. 8/10 ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Když to skončilo, připadal jsem si jako Jake Sully probudivší se odpojen od svého avatara. Chtěl jsem okamžitě zpátky. Ano, ten příběh je od začátku dokonce neomylně předvídatelný. Jenomže to mi nevadilo. Je potřeba vědět, na co jde člověk do kina. Jestli nejste ochotni přistoupit na přímočarou pohádku v DOKONALÉM vizuálním hávu, na Avatara nechoďte. Jen budete lomit rukama a nechápavě si trhat vlasy. Můžete se ptát: 1) Je Avatar opravdu ekologická agitka? Zeptám se: Líbila se vám Princezna Mononoke nebo Naushika z větrného údolí? 2) Vypadá to opravdu tak úžasně? ANO! 3) Jaký je dabing? Ujde, ale zcela jistě zabil spoustu vypjatějších scén. 4) Co Hornerova hudba? Mně tam sedla jako prdel na hrnec. Je totiž stějně předvídatelná jako Cameronův příběh. 5) Tak co teda? Avatar je podaný s takovou lehkostí a samozřejmostí, že většinu z vás donutí se na Pandoru vratit co nejdříve. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vrátil jsem se z IMAXu, kde jsem tři hodiny čuměl, a nebýt sdílený cesty zpátky, tak to asi ještě rozdýchávám. Mluvilo se o revoluci, považuju to za revoluci. OK chybky by se našly, vizuál je ale úchvatný a o ten tu jde především. No nebudu se rozepisovat, zde máte to podstatné: BĚŽTE NA TO KURVA DO KINA DOKUD MÁTE ŠANCI VIDĚT VE 3D. NEJLÍP IMAX, DABING SE DÁ. DOMÁCÍ PROJEKCE Z JAKÝHOKOLI ZDROJE BUDE MAXIMÁLNĚ TAK POLOVIČNÍ ZÁŽITEK. A modrozelená je dobrá. (P.S. přeci jen snižuji na 4* - to spíš odpovídá samotnému filmu, ale podívaná to byla na 5) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já těch sci-fi filmů mnoho neviděla, ale i tak za sebe snad poprvé píši, že jsem viděla něco úchvatného. Nemluvím ani tak o scénáři, jako o dechberoucím vizuálu, efektech, kde mně nejen padala brada, ale oči přebíhaly nad tou nádherou a tricích. A je to poprvé, kdy bych chtěla být u zrodu takového filmu. Jamesi u mě jsi rozhodně zabodoval a to jsem skoro 80 000 místě na ČSFD, kdo to už viděl, takže to není pro Tebe nic nového pod sluncem. Filmová výzva 2016 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže asi tak ... Konečně si se svoji přítelkyní udělám čas na návštěvu kina a shlédnutí Avatara v 3D ... Poprvé absolvuji tento "technologický pokrok zábavy", rovnou na tak úspěšném filmu ... Brýle mi moc nesedí, ale co ... Film začne a já všechno vidím dvojitě a trojitě (4. řada uprostřed). Do 10 minut si mozek konečně zvykne a já fakt čumím s otevřenou držkou ... Zapomínám, že sleduji film Avatar a jen sleduju tu prapodivnou nádheru, která se přede mnou odehrává a zobrazuje. Začínám mít zvláštní a příjemné pocity ohromení, spokojenosti a úžasu ... Něco v hlavě mi pořád říká "Tohle znám!!" ... Ano, hodně podobný pocit jsem kdysi prožíval pod vlivem psychoaktivních látek jako byly MDMA (tableta extáze) či LSD (trip). Docela mne to rozesmívá a říkám si, že někdo konečně vymyslel něco, co by alespoň z 10% mohlo neškodně (skutečně??...) simulovat prožitky na zmíněných psychoaktivních drogách ... Po 30 minutách si tak nějak zvykám a začínám sledovat již rovnou Avatara ... abych časem zjistil, že kromě toho, že jsem chvílemi stále unešen z propracovanosti vizuální stránky filmu, koukám na naprostý "majnstrýmový brak", který kopíruje všechny "akční-fantasy" posledních let od Matrixu, přes Pány prstenů, Hvězdné války atd. Do toho se tváří nesmírně ekologicky, což na lidi a kritiku vždycky zabere, CZ dabing mi připadne čím dál trapnější a ubožejší a třeba postavy Avatarů jsou jako z nějakého dema na videohru na PS3 či PC ... Naprosto neoriginální a nezajímavý film, který vsadil jen na efekt ... Mám rád příšerky a pralesy, mám rád akci, takže nakonec ty 4 HVĚZDY dám, ale nikdy nepochopím to celosvětové nadšení kolem tohoto předraženého braku a lidi, kteří na něj jdou více než 1x do kina ... Asi jsem divnej ... a nebo jsou prostě divní ti druzí ... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Na nový film Jamesa Camerona niektorí čakali 12 rokov. Ja mám tú smolu, že ma nezobrali ani True Lies a ani Titanic, takže som čakal 18 rokov. A konečne ma Cameron nesklamal. Avatar síce nie je tá filmová revolúcia, o ktorej sa básnilo po ukážkach, avšak vizuálne mu niet čo vytknúť, Pandora je jednoducho absolútnym rajom snáď pre všetky zmysly a po formálnej stránke je film skutočne perfekcionistický. Cameron síce statočne odpisoval z anime (Pozdravujeme najmä Mononoke Hime, Naushika a všakovaké mechandy), na jeho štastie však tieto veci nie sú príliš známe a nebude tak vadiť, že sa ich dokonalosti a komplexnosti ani nedotkol. Hlavnú vinu má na tom „archetypálny scenár“ plný všetkého čo tu už bolo a čo má popkornožrút obyčajný zaručene najradšej. Jednoduché, jasne profilované a väčšinou uzavreté postavy, lineárny dej a mnohokrát videné scény, aby si divák pripadal chytrý, že vopred odhadne čo sa stane. Slovenský dabing je veľmi nešťastný, zabíja polovicu filmového zážitku, takže kľudne obetujte 3D na úkor originálnej verzie. Postavy v nej majú emocionálne omnoho presvedčivejšie hlasové prejavy a autora slovenských dialógov by som vyplatil bejzbolkou, lebo mi skazil prvý dojem z filmu. V originálnej verzii sú postavy omnoho živšie (kde sakra rastú také devy ako Neytiri ?!) S prižmúrením všetkých očí však musím hodnotiť pozitívne to, že natočil na Hollywood dosť drzý „ekoteroristický“ blockbuster, hoci sa samozrejme držal v norme aby mal od štúdií dosť bubákov. „Hollywoodska Mononoke hime“ sa koná len spolovice a nie je ani zďaleka tak úderná a najmä myšlienkovo plná ako jej japonská sestrička. Chápem, že Cameron tam chcel natrieskať čo najviac alegorických motívov vo vzťahu k súčasnému status quo na Zemi, či už je to začínajúca nadvláda korporácií, ničenie prírodných zdrojov, „odľudštenie“ človeka (v zmysle straty jeho prirodzeného vzťahu k prírode a jeho vlastnej mylnej ilúzii vedúceho postavenia v prírode), či „kultúrnej nadradenosti“ istej rasy a „kultúry“. Všetkým týmto motívom však kĺže príliš po povrchu a nedokáže sa sústrediť na ich podstatu a miesto relativizovania protagonistov a antagonistov jasne polarizuje. Toto zjednodušovanie mu však môžme ohľadom na cieľovú skupinu odpustiť, ba možno môžeme túto „infúziu zjednodušených myšlienok“ i pochváliť. Gaussova krivka totiž nepustí a čím zložitejší by Avatar bol, tým menej ľudí by chápalo o čo tu ide a o to menej by tento odvážny projekt zarobil. Polarizácia ľudí a Na´avi (z ktorých verzie civilizácie by boli asi hotoví najmä Rousseau a Lao-c´) potom umožňuje zamýšľať sa nad tým, či je industriálna, postindustriálna a informačná fáza vývinu ľudskej spoločnosti naozaj tým orechovým kam sme mali dospieť a či nebolo lepšie (povedané reakciou Voltaira na Rousseauov prvotný stav) „ostať chodiť po štyroch“. Lenže úprimne pochybujem, že nad týmto všetkým sa zamýšľa priemerný divák. Ten pravdepodobne zapne len prvú signálnu a bude sa kochať Pandorou a tým ako všetkým „nadradeným“ poriadne natrhne prdel. A možno pri tomto predžuvanom exkluzívnom pokrme dôjde to, že Cameron poukazuje na to, že v prenesenom význame nám zasieranie našej planéty prinesie presne toto. Všetci čo film kritizujú ako „ekologickú agitku“ asi nechápu, že takýto film prišiel v pravý čas, aby aj menej inteligentný divák pochopil čo robíme vlastnej planéte. A čo nám v konečnom dôsledku spraví ona. Pretože len zelená civilizácia má skutočne zmysel a tiež šancu nezožrať samú seba. 10/10 () (méně) (více)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem, viděl jsem a ... tak jsem si nasral do kalhot, že takové množství by vyprodukoval snad jen Gigantosaurus. Ještě nikdy jsem nebyl tři hodiny v tak úchvatném, barevném a harmonickém filmovém ráji. Pandora a její souznění mezi vegetací, faunou a domorodci je neuvěřitelné, napadají mě slovní spojení jako tryskající emoce, všudepřítomná empatie, rovnováha světa, vesmírná energie, famózní dílo. Vůbec se neodvažuju domýšlet, s čím přijde The Big ve druhém díle... tohle byl totiž divácký zážitek numero uno! 300 miliónů dolarů(rozpočet)/2782 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Úžasné vizuální efekty, bravurní výprava, zmalovaní indiáni s luky a šípy v čarokrásné divoké přírodě, prostě nadupaný sci-fi western s dost prostinkým scénářem... Ve 3D se mi to zdálo chvílemi neostré a některé scény nelogické (pomoc celého kmene Pandořanů zraněné pozemšťance nedlouho po zničení jejich Stromu). ... Napodruhé z DVD - krásná pohádka s nádhernými obrázky, zvyšuji hodnocení na maximum. Trailer: http://www.csfd.cz/film/228329-avatar/videa/ ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

No proč NE ... starý - dobrý James Cameron opět zabodoval a patří mu "obrovký dík". Nezapomenutelně dokonalý film, který potěší a nadchne v každém směru každého diváka a to v každém věku. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

James Cameron se opravdu vyřádil a myslím, že nemá cenu k tomuto filmu psát dlouhé komentáře. Zkrátka kdo jste to ještě neviděl, tak vůbec nevíte o co přicházíte!! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dovolte abych se zasmál. Tohle má být jeden z nejlepších filmů v historii? Hype jak svině. Cameron natočil svůj kýčovitý fantasy-sen plný nechutného klišé a ohraných momentů zabalených do luxusního balení. Tenhle film je možná extra porce úžasných triků a divák při sledování chytá záchvaty orgasmů, ze kterých se nevzpamatuje další měsíc, jenže to platí pouze při sledování v 3D kině. Na DVD, v televizi nebo klasickém kině, totálně nepoužitelné předražené cukrlátko. Příběh je až nechutně tradiční, odhadnutelný deset minut od začátku a postavy jsou tak přehnané, že jsem nemohl uvěřit celosvětovému diváckému "pochcání" se právě z těchto karikatur sebe sama. Příběh se dá přirovnat ke zlaté horečce v USA, kdy se největší prasata Evropy a východního pobřeží, sjížděla na západ aby ničila přirozené prostřední indiánů, nacházející se v blízkosti lukrativních nalezišť. Příběh Avatara do detailů kopíruje Pocahontas, pouze konec je jiný a o dost horší. Na´vi vypadali až moc počítačově a abych se dokázal vžít do virtuálně vytvořené postavy, která tak i vypadá, to bych musel mít deset let. Parádní šmoulové nové generace, největší zklamání za poslední roky. 40% 20.02. 2010 ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, na Avatara se mi moc jít nechtělo. Už jen kvůli všeobecné hysterii kolem filmu. Opakoval bych už jen to, co bylo tolikrát řečeno o technické dokonalosti a absenci zajímavého a nápaditého příběhu. Nicméně musím ocenit několikaletou práci Jamese Camerona (když už to neudělali akademici) a dát plný počet. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

František Fuka prohlásil, že by v tom filmu měl raději víc té techniky než těch modrých domorodců, ale já byla ráda, že to bylo právě tak, jak to bylo. Nádherné prostředí, divukrásné rostliny, obrovská barevná zvířata a samozřejmě lid Na-Vi. Vlastně jsem samotný příběh ani moc nevnímala, jak mě uchvátil jejich úžasný svět a 3D to 3x umocnilo. ()

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

Bude Barbie pokračovat?

Bude Barbie pokračovat?

26.11.2023

Barbie je nejúspěšnějším filmem roku. S výdělky přesahujícími jednu miliardu a 440 milionů jde jasně o nejvýdělečnější snímek letoška, což je fascinující i s přihlédnutím k tomu, že jde o originální… (více)

Disney zase odsouvá své blockbustery

Disney zase odsouvá své blockbustery

14.06.2023

Stávka scenáristů začíná studiím dělat první vrásky. Místo férové gáže pisálkům a zaslouženým procentům ze zisků raději šéfové typu Davida Zaslava (Warner Bros. Discovery) odmítají o požadavcích… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Reklama

Reklama