Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věřte nebo ne, Harry Potter existoval už před příchodem Joanne Rowlingové. Je to obyčejný chlapec z obyčejné rodiny, jenž žije v obyčejném domě s neobyčejným obyvatelem. Ďábelský troll Torok útočí na rodinu Potterových a je to právě dospívající Harry, kdo ho musí ve fantastické rodinné komedii zastavit… (oficiální text distributora)

Recenze (38)

Han22 

všechny recenze uživatele

Troll je víc než horor spíše dětské fantasy - titulní troll převezme v domě podobu nevinné holčičky a postupně začíná proměňovat lidi a celý dům na pohádkový les plný potvor. Tyhle osmdesátkové pohádky plné potvůrek, kouzel a nadpřirozena mám hodně rád, takže jsem většinu filmu nechápal nízké hodnocení. Jenže ke konci přibývá pitomých dialogů, příběh přestává dávat smysl, až vybředně úplně do ztracena. Škoda, dostat to rukou někdo lepší (Dante, Landis, Zemeckis...) mohla z toho být klasika, takhle je to spíše průměr se sympatickýma postavama a moc pěknýma trikama. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

2 * jsou jen za nápaditě vymyšlené postavičky. Kvalitní práce, kterou dnes každý odflákne počítačovou animací. Na víc tento film nemá, protože děj je fakt strašně nudný. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Barák plnej pomatenců...na nervy jdoucí blonďatá holčička následně převtělená do ještě otravnějšího skřeta. Aspoň že tam mají Harryho Pottera, aby zachránil situaci. A ta ženská, co měla v bytě na stole tu kňourající houbu, to měla být variace na paní profesorku McGonagallovou z roku 1986? ()

hiroshima 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to napsat, ale trol byl tak špatný, až se mě líbil. Všechny ty potvůrky a hlavně ta hudba, která jejich skotačení v bytě doprovázela mě nadmíru bavily. Teď ještě mrknout na dvojku, která je tak špatná, až se stala legendou :) Za mě 60% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek měl asi v 80. letech vyznívat jako horor, ale zestárnul tak, že dnes už spíše vypadá jako obyčejná strašidelná pohádka ze současnosti. Příběh postrádá logiku, obsahuje mnoho zbytečných scén, značně se přehrává a na konci filmu zůstává spousta nezodpovězených otázek. Technická vizuální stránka je samozřejmě poplatná době, ale když je děravý scénář, bezradnost tvůrců se jenom prohloubí. Určitá zábavnost patrná je i fantasy motiv, ale dnes to už jako celek prostě nevyniká. Jediná věc kde divák zbystří, je jméno otce a syna. Kdo by neznal Harryho Pottera, že? Nic naplat. Po zhlédnutí film vyšumí a upadne v zapomnění. Bohužel nemá čím by nadchl. ()

Mayers odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byla hrozná nuda. Jediná dobrá scéna byla proměna gigola v poupě. Masky byly ucházející a trollík mi hrozně připomínal něčího dědu ale to na hvězdu nestačí. 5% ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Pěknej, tradiční a oddechovej rodinnej fantasy horor. Tohle je druhej film co od Carla Buechlera vidím a tentokrát nezklamal. Velice dobře designoval masky skřetů. Hudba se skvěle hodila k filmu. Děj je sice úplně jednoduchej, ale v tom bych neviděl sebemenší problém. Celej film se odehrává prakticky v jednom domě a je vidět, jak málo stačí k tomu, aby jste natočili kvalitní a zábavnej film. Zdejší hodnocení moc nechápu, za mě 3,5*. ()

nooly 

všechny recenze uživatele

Trochu horror, trochu fantasy, trochu nuda. Ale ty masky byly skvělé, kouzelné :] Bez nich a bez podmanivé hudby by to bylo něco mezi hvězdičkou a odpadem... ()

PeterFLJilek 

všechny recenze uživatele

Jediné, prečo som tento film dopozeral, sú efekty a masky. Zvyšok je nekvalitnou televízne sa tváriacou produkciou s hereckými výkonmi hodnými divadelného predstavenia tretej cenovej. Za to však nemôžu len herci, ale aj absolútne plytký scenár. Mal to zjavne byť horor alebo jemne hororová komédia či hororová rozprávka pre deti. Hm, už sa teším na dvojku a trojku, že ako sa dá viac pokaziť už pokazené. ()

Ghill 

všechny recenze uživatele

Troll 2 bol zábavne hrozný, Troll je iba hrozný. Až na rozkošné kostýmy a zopár dobrých hlášok nemá čo ponúknuť. 20% ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

No, to jsem se zase jednou koukl na nějaký "hororový klenot" z osmdesátkových béčkových řad, který mě měl zabavit. Bohužel, John Carl Buechler dokázal že je naprostý pako, který ani neví co režíruje, a bez úspěchu se to svým scénářem snaží zachránit Ed Naha, který nám ukázal že je snad ještě větší amatér než režisér. Buechler, i když nenatočil žádný mistrovský skvost, zvládl alespoň vrátit atmosféru sérii Friday13th se svým solidním sedmým dílem, a taktéž stvořil i ne zrovna veledílo - Cellar dweller, což je aspoň na rozdíl od trolla, film který se dá za horor označit. No, abych to nějak shrnul, troll je naprosto pošahaný film, kde hlavně u finále zůstává rozum stát. 2/10 PS: To i většina dílů Lepreachauna je zábavnější:-) ()

Katy19 

všechny recenze uživatele

Nechtěla bych mít v paneláku takový sousedy. Ani princ Átrej z Nekonečného příběhu nezachránit tohle béčko. ()

Standey 

všechny recenze uživatele

Jedna * za efekty, které byly na tehdejší dobu velmi zdařilé. Zbytek nestojí za nic. Herecké výkony katastrofální, námět a scénář, který postrádá hlavu i patu a režisér zřejmě vykouřil celý byt v prvním patře, který skřet proměnil v království marihuany... ()

Honzissis 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, masky taky jdou. Příběh stojí za houby a herecké výkony taky. Oddechovka pro člověka co nechce moc přemýšlet, spíše u tohoto filmu se to ani nedá. :) ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Horror pre deti. Ale pre dospelých neskutočne zábavný guilty-pleasure, ktorý sa dá púšťať na chlastacej párty... :D ()

Reklama

Reklama