Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věřte nebo ne, Harry Potter existoval už před příchodem Joanne Rowlingové. Je to obyčejný chlapec z obyčejné rodiny, jenž žije v obyčejném domě s neobyčejným obyvatelem. Ďábelský troll Torok útočí na rodinu Potterových a je to právě dospívající Harry, kdo ho musí ve fantastické rodinné komedii zastavit… (oficiální text distributora)

Recenze (38)

tron 

všechny recenze uživatele

Nepovedal by som, že je to tak zlé, až je to super. Proste je to len zlé. Divný mix temnej rodinnej rozprávky s drsnejším hororom s fantasy prvkami. Horor a fantasy k sebe majú prekvapivo blízko, tu mi ale táto kombinácia pripadala fakt zvláštna a neustále ma vyvádzala z rovnováhy; akonáhle som sa naladil na rodinný film, vyrušil ma drsnejší moment a akonáhle som si povedal, že tak je to teda asi horor, prišlo niečo infantilné. Masky boli každopádne fajn, taká stará "latextová", ručná maskérska škola. Postavy bohužiaľ nula bodov, herci plus mínus takisto. Scenár šialený. Troll zapadá do vtedajšej éry s „malými“ netvormi (Leprechaun, Critters, Ghoulies, Gremlins, Majster bábkar, Detská hra). Zároveň ho radíme medzi činžiakové horory (Kriteri 3, Candyman, Citadel, Gremlins 2). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někdo má ve sklepě bordel, někdo zase trola. Tento vypadá jak Miloš Zeman, kterého zaráz schvátila viróza i hydraulický lis a z činžovního domů plného retardovaných nájemníků si systematicky dělá elfí háječek. Naštěstí je tu Átrej Harry Potter a Rowlingová si už píše poznámky do notesu.. Na svou dobu a rozpočet obstojné masky, jinak divák se nebude bát, spíše rozpačitě smát a největší fantasy je, že vše skončí bez průtahů.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rodina Potterovcov sa presťahuje do nového bytu. Ich roztomilá blonďavá dcéra Wendy, ktorá je v predškolskom veku, hneď prvý deň natrafí v pivnici na podivného tvora. Zaútočí na ňu zlý, zákerný škriatok - "Troll". Je to malý, škaredý, chlpatý hnusák. Vďaka jeho magickým schopnostiam sa do nej prevtelí, posadne ju. Potom sa v nevinnej podobe malého dievčatka pustí do krutého vyčínania a realizácie svojho nekalého plánu. Rozpúta pravý trolí teror. ** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priemerné detské béčko s početnými a celkom dobrými maskami. Filmov ako troll sa ale v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch urodili desiatky a to aj v samotnom nich subžánri škriatkovských hororov. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se pěkně připitoměle šklebil - mluvící houba jako lampa, skřetí svět v paneláku, měníci se sousedi na skřety, sbírka kopí staré paní - musí se vidět. Škoda, že to celé hrozně zestárlo. Béčkový remake by nemusel být špatnou podívnaou, věru ne. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně docela zklamání, i když je fakt, že tyhle rodinné fantasy horory moc nemusím... Hercům, hudbě ani maskám, nelze moc co vytýkat, vše jasně směřuje k tomu, aby pobavily i malého (rozuměj malé dítě) diváka... No, ale starší hororový fanda se moc nezasměje a až příliš často se bude nudit a to Troll nemá ani hodinu a půl... A co mi vadilo nejvíce je, že z celého snímku jde cítit silná inspirace Germliny a Nekonečným příběhem... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Troll je velmi kvalitní,už maskamy a efekty,které dělal J.C.Buchler. Opět pracuje s minimum herci a ti dokáží udržet tento film na vynikající úrovni. Samotný scénář je dobře napsán a navíc celý film je přece jenom originální v tom,že se tváří zároveň jako fantasy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Do Trolla jsem původně nechtěl jít protože jsem viděl dříve Trolla 2, kterej byl fakt hroznej. Ale nakonec Troll 1 je super béčko na noční promítání Buechlermu chybý režisérkský um ale to si bohatě nahrabe dobrýma efektama který dělá on sám. Film je béčko odehrávající se v jednom baráku, a mě ten film prostě bavil. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná kravina, začátek vypadal slibně ale v průběhu to přestalo dávat smysl. Režisér nevědel asi jestli točí horor nebo pohádku pro děti. Nudná slátanina. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak sice tento film nemá z „otravným“ Harry Potterem nic společného, tedy kromě jména hlavního hrdiny, ale jinak taky moc kvality nepobral. Je mi jedno zda tenhle film oslovil Rowlingovou k napsání těch srágor pro děti a našla v něm inspiraci pro svou postavu – její pojmenování. Tenhle kousek mě dokázal oslovit snad jen docela pěknými maskami trollů, které si Buechler dělal sám. Stačilo se jen spřáhnout s rodinou Bandů a světlo světa mohlo spatřit další příšerky. Žádnou pořádnou porci hrůzy a napětí zde nenajdeme, protože celý film byl natočení spíše v „humorném“ pojetí. I tak se však může film opřít o některé herecké výkony, které mu určitě hodně pomohli. Asi nejvíc mě oslovil Phil Fondacaro, jehož finální proměna neměla chybu. 40% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Harry Potter:-) Troll je klasickým dílem osmdesátých let. Komediální horor plný příšerek. Ty jsou udělány dobře, i když Troll samotný působí většinou tak trochu jako dědeček s alzheimerem. A jako většina podobných filmů, v sobě nese takovu pachuť rodinného filmu, který ale i přesto pro děti není. Líbily se mi masky. Jinak film nemá moc co nabídnout. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Empire Pictures ( budúci Full Moon ) bratov Bandovcov, si dalo výlet do fantasy. A to detskej. Tí oživený trolovia a ich páníček, sú skôr cute, než tvorovia od ktorých pohľad bokom, lebo viete, že ak vás tým svojím neprekľajú, tak vás aspoň zmrzačia ( v tom lepšom prípade ). A tak sa Harry ´´paranoik´´ Potter Jr. rozhodne, za prispenia ostrého tága postaršej slečny St. Claire, že si svoju nevďačnú sestričku predsa len postráži. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Nechcem vidieť dvojku ak má byť ešte horšia od tohoto. Lacné, televízne s dosť mizerným scenárom. Našťastie film má aj niekoľko kladných aspektov- dobré herecké obsadenie, masky a hudbu. No a potom ešte pobaví fakt že tu máme Harryho Pottera stvárneného Atrejom z Nekonečného príbehu. 30% ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu pomalu nic nedává smysl. Snaží se to být 80kovým slasherem (snad) a místo toho jde cestou jakési pohádky v čele s malou holčičkou, šíleným zpívajícím sborem trollů, skřetů a bůhví čeho ještě, který se probudil o sabatu a hodlá zprovodit ze světa svou milovanou. Komické masky předčí už snad jen topornost herců (schválně počkejta na začátku, kolik lidí kouká na cestu (několikrát lidi sejmou nějaké jiné lidi, jeden člověk si dokonce splete byt (o jedno patro). Sonny Bono, Atrey z Nekonečného příběhu, který tu hraje Harryho Pottera jr. a filmový debut Julie Luis-Dreyfus. Bohužel tohle nesahá ani ke guilty pleasure. Pokračování pouze jménem dokonce použilo (už tak šílenou) scénu s oštěpem a udělalo z ní klenot. Bohužel toto je čistá hrůza. A nemyslím to v tom dobrém, hororovém slova smyslu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

To viem, ze Hery Potrat jestvoval dlhodobo pred pani Rohlikovou, teda pardon, Rowlingovou. Tuna diabolsky troll utoci na rodine Potterovych a len Harry Potter ho dokaze zastavit. Hral ho Noah Hathaway /nekonecny pribeh 1984, Blue Dream 2013/ : 5 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pěkné masky , ale jinak spíš blábol pro děti. mě to moc nenadchlo, nejsem velký přiznivec , těhle potvor co vypadají jak plyšáci. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Těžko, přetěžko dávám tři hvězdičky, ta třetí je hlavně za proměnu čarodějnice. Masky ujdou, ale je to ulítlý, chvílema můžou působit i děsivě, ale je to všechno umělý a neskutečný... ()

Reklama

Reklama