Reklama

Reklama

Real je naše vášeň

Obsahy(1)

Pět příběhů z fotbalového prostředí ukazuje tento sport i v momentech, které normálně nevidíme. Real Madrid, jeden z nejúspěšnějších fotbalových klubů, se představuje ve směsici fikce a reality, v zábavných i dojemných momentech, které zaručeně strhnou každého sportovního fanouška. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

S tím českým názvem bych byl opatrný, Real totiž není moje moje vášeň ani v nejmenším. Moje vášeň jsou ženský latexový boty a třeba takový uživatel Malarkey, tak ten má taky zajímavý vášně, přebírá mě moje holky, slibuje náhradní a kde nic, tu nic. Čili přisuzovat všem jako vášeň Real Madrid, no, no, chtělo by to ubrat na silných výrocích. Oni i fans FC Barcelona to s tou vášní k Realu Madrid neviděj tak jasně. Jinak, celý film je o tom, že nejlepší fotbalový klub na světe je FC Bohemians Praha 1905, nejvíc fanoušků na světě má FC Bohemians Praha 1905, nejlepší hráči světa hrají za FC Bohemians Praha 1905 a že fanoušci Bohemky píšou úplně zcestný komentáře na csfd.cz ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem jen normální chlap, který má rád fotbal, ale to neznamená, že bych vedl nekonečné kecy o sestavě, rozestavení nebo schopnostech jednotlivých hráčů. Nicméně, když už se ptáte, tak Real v ročníku 2004/2005 neměl v klíčových zápasech nastupovat v rozestavení 4-3-3, ale 4-4-2, protože za hvězdnou zálohu Figo - Zidane - Beckham musel oběhat obrannou fázi pitbul Gravesen. Samozřejmě, že v případě nepříznivého výsledku bylo nutné zahnat Gravesena zpátky do boudy a vyslat k Raulovi a Ronaldovi dalšího útočníka, nejlépe Gutiho nebo Owena, ale je třeba si uvědomit, že při útočných výpadech obránců Roberta Carlose, Salgada i Helguery by si to nakonec musel chudák Casillas odbránit a odchytat sám. Ale to jsem trošku odbočil od filmu. Ten je příšerný. Dokud se kamera drží na zeleném pažitu, tak je vše v pořádku, ale jakmile se vydá propagovat myšlenku, že Real Madrid milují všude na světě, tak je to hodně nudné. Já zkrátka nejsem fanatik, který dvakrát týdně křičí v kotli Realu. Mám rád skvělý fotbal, takže se těším i na zápasy Barcelony, Arsenalu, Mancesteru United nebo Bayernu, ale mou srdeční záležitostí jsou pouze mistři taktiky z TJ Slavoj Houslice. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film asi ne pro každého, a asi už vůbec ne pro fanouška FC Barcelony. Příběh je docela příjemný, můžeme se seznámit jaký dopad má realmánie po celém světě, že Real není jen tak nějaký klub, že má příběh, lidi ho berou více citově a mají ho za částečně svůj vzor. Hráči kteří pro něj hrají ho neberou za práci, ale za vášeň, za radost k fotbalu. Můžeme se blíže dostat na lavičku, do šatny a na tréninky, můžeme se dostat blíže k hráčům. A pro fandy REALu, pusťte si to, zklamáni nebudete a možná se dozvíte co jste ještě nevěděli a bude vám pak blíže k srdci (( :: ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Špatný film o fotbale Real: The Movie není, ale chybí tomu srdíčko a velké emoce jako například u filmu Góóól! Možná, kdyby byl natočený jako film, tak by byl lepší než z poloviny dokument. Dokument o fotbale umí natočit kde kdo, ale film už není žádná sranda, proto mě film nepřesvědčil, ale do dobrého průměru se vejde určitě... 5/10 = 55% ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem čekal od filmu víc. Celkově to je film jásný jako béčkový, pro mě zpestřením tím, že je o fotbale, ale slabota. Viděl bych to tak na lepší 2*, ale že to je aspoň o fotbale, tak dám slabší 3*:-) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kdyby z filmu vystříhali ty patetický a předvídatelný hraný scénky, byla by stopáž sice třetinová, ale vznikl by z toho alespoň docela zajímavý dokument o tomto Bílém baletu. Takhle nemůžu dát víc než jednu hvězdičku a ta je za Zidaneho, Beckhama, Ronalda nebo Raula- a to ani nejsem fanoušek Realu (Forza ManUnited!) Takto je to opravdu film jen pro: 1)Fanoušky Realu Madrid, 2)Fanoušky Realu Madrid mladší patnácti let... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Real som si obľúbil najmä vďaka hráčom, ktorý zaň hrali a to boli moji obľúbení ako Dubovský, Ronaldo, Zidane, Beckham, Figo, Raúl, Roberto Carlos, Casillas, Owen, Mijatovič, Karembeu, Salgado, Helguera, Hierro, Robinho, Morientes, McManaman, Sergio Ramos, Dudek a iní. To už je poriadny rad veľkých mien a to som ani nezažil éru Di Stéfana, Puskása, či Sanchéza. Tento polodokument je niekedy veľmi poučný, najmä sa vďaka nemu dozviete zaujímavosti o hráčoch, koľko nabehajú, vypotia, prepumpujú krvi v tele a podobne. Na ľudských príbehoch opíšu svoje zážitky a skúsenosti hráči ako Ronaldo, Zidane a podobne, čo je dosť motivujúce a poučné. Na rôznych ľudských životných príbehoch, predpokladám na stopercent vymyslených a hraných sa ľudia dozvedia, prečo je láska k tomuto klubu tak silná, niekedy až za hrob a prečo ho milujú ľudia po celom svete a čoho symbolom je. Teoreticky by sa to dalo preniesť aj na samotný futbal a vysvetlenie jeho vášni k nemu. Áno je to cit. Veľmi mi vadili tie zle spracované a zle nafilmované príbehy, bez nich by to bol dokument a keby sa k takému niečo poriadne pridalo, bol by to super dokument o ére "Galacticos", naopak iba s tými príbehmi by to bolo akési vysvetlenie vášne k nemu, takto to je niečo priemerné. Dnes som už len fanúšikom niektorých jednotlivcov tam ako Mourinho, Casillas, či Kaká. Ku klubu cítim akúsi úctu, ale mám pocit, že na čas stratil svoje čaro, lebo jeho symbolom sa stali peniaze, keď sa to znova napraví, možno bude opäť tým klubom s veľkou históriou, duchom futbalu a zdrojom ozajstnej zábavy a príbehov ako to bolo v minulosti. Navyše nedávne odstránenie kríža kvôli podnetom od moslimov v znaku tímu je smutné. Zatiaľ to vyzerá tak, že éra "Galacticos" bola posledná slávna na dlhú dobu pre tento klub. Ak ste fanúšikom futbalu, radím vám nevynechať tento dokument. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Tento dokument? má dve stránky...jedna je to priemerný dokument o Reale Madride, druhá sú "náhodné" príbehy, ktoré sa čistou náhodou týkajú Realu Madridu, odfláknuté, stačila by história klubu, nie "dojemné" príbehy o Reale Madrid... ()

whitas 

všechny recenze uživatele

Mám rád fotbal a mám rád filmy. Ale sledovat filmy o fotbale je pro mě zpravidla drtivou porážkou na obou frontách. Na rozdíl od dokumentů se v hrané tvorbě autoři snaží zaujmout i diváky do fotbalu nezainteresovaných. Vyhovět všem je ale v tomto případě velice těžké. Častým kamenem úrazu bývají dialogy fotbalových fanoušků. V zájmu filmařů je, aby byl takový rozhovor srozumitelný i lidem, kteří fotbalu nerozumí. Fotbalový příznivec je tak ale zatěžován návalem zbytečných informací, dialogy pro něj zní naprosto nevěrohodně, až naivně. Real je naše vášeň je skloubením dokumentu a hraného filmu. Postupně sledujeme krátké minipříběhy naprosto odlišných lidí, které spojuje jedna věc. Jejich vášní je Real Madrid. Rozdílnost postav v každé z epizod nás má přesvědčit, že Real je něco jako subkultura, patrná na všech úrovních sociálního postavení, bez ohledu na věk či národnost. Pauzy mezi těmito epizodami vyplňují archivní záběry slavných okamžiků klubu, doplněné komentářem samotných aktérů těchto událostí. Mimo to kamera nahlíží jak ke hráčské, tak i k manažerské přípravě na zápas. Mě osobně zaujali informace o zvláštnostech, kterými se jednotliví hráči vyznačují. Např. že Zidane za zápas shodí 3,5kg, nebo že David Backham naběhá za zápas přes 14km, což je pořádná porce, neboť průměrně hráč naběhá necelých 10 000m. Snímek pak vrcholí sestřihem ze zápasu proti největšímu klubovému rivalovi FC Barcelona, kde se také spojují příběhy všech postav, které ve filmu vystupovaly. Zkrátka každý jsme jiný, ale všichni „fandíme Realu.“ Tento film vznikl samozřejmě na objednávku a ze všeho nejvíc je to propagační materiál. Nemyslím si však, že by byl tento film pro odpůrce „bílého baletu“ těžko stravitelným soustem. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Propagační dokument. Real je moje vášeň, že by ale byl i vášní tvůrců tohoto dokumentu, to bych velmi pochyboval. Na jednu stranu solidně sestříhané Clasico z roku 2005 a celkem podnětná historka s Tomasem Viasem, hledajícím smysl Realu pro fanoušky ve španělské metropoli. Scéna, kdy vstoupí na vyprázdněné Bernabeo za doprovodu klavíru musí být extází pro každého, jenž s Realem Madrid dýchá a pro koho je tento svatostánek něco jako je Mekka pro muslimy. Na stranu druhou je tu pak ale několik dalších vedlejších příběhů, jenž jsou o ničem a v případě Japonských fanynek už za hranicí trapnosti. Předpokládám, že účelem dokumentu je "nábor" fanoušků, mě osobně by ale tohle dílko k fandění Realu nepřimělo. Láska vůči Realu Madrid by se určitě dala vyjádřit daleko lepší formou. ()

sellsakul 

všechny recenze uživatele

REAL je moja vášeň!!! Zaujímavý dokument o tomto španielskom kráľovskom veľkoklube. Zaujímavé je sledovať ako herná hra Realu Madrid dopadá na ľudí v Madride, ktorí milujú tento klub. Keď Real vyhrá deti v škole sú veselé, keď prehrá sú smutné. V podstate psychika ľudí v Madride je ovplyvnená hrou Realu...Určite má dokument veľa záporných vlastností, ale pre mňa ako pre "skalného" fanúšika Realu Madrid je hodnotenie viac než jasné 5* bez debaty. ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Realu Madrid oceňuji, že se někdo pokusil "zdokumentovat" příběh toho fotbalového velkoklubu, který má zajímavou historii. Nesedí mi tu jen přihozené příběhy, které se zdánlivě přibližují k tématu. Asi bych zde uvítal více informací o klubu než o samotných hráčích "současnosti." Real si u mě "vykopal" 50 % :-) ()

BigMarthy 

všechny recenze uživatele

Jako skalní fanoušek Realu jsem se na tento počin velice těšil. Po shlédnutí podstatné části jsem ale zklamán. Potenciál v mých očích nebyl rozhodně naplněn. ()

pospech11 

všechny recenze uživatele

Jsem obrovskej fanoušek Realu a tak tenhle film jsem musel vidět a když jsem to zapl těšil jsem se jak ná, pan novinář ukáže co je to být fanoušek největšího klubu světa. Hodně mě pobavily fanoušci z Japonska, kteří jsou přímo uděláni do Davida Beckhama. Líbilo se mi jak, dokoment-film ukazuje, že Madrid je a bude nejen klub, ale i pro jeho fanoušky i náboženství. Zklamalo mě jediné český dabing, někdy tam byly nesmyslné překlady, třeba když Raul má nechat víc prostoru Ronaldinhovi. Co je to za blbost, když ronaldinho je protihráčův útočník. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik Realu, a myslím si, že tak patetické vopred predvídateľné masírovanie brucha tento klub nepotrebuje. Je to jeden z tých megaklubov, ktorý každoročne skúpi to druhé najlepšie na trhu a potom očakáva len víťazstvá. Na obrovské zadĺženie nikto nepozerá..Ako film je to vhodné pre nábor detí do fanúšikovskej základne Realu :) ()

Soul 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jít víc než na dvě. Film za to možná nemůže (byť často nudí jak dokumentární, tak fiktivní scény), ale když ve finálovém zápase s Barcou dostává Raúl taktické pokyny, kdy mu trenér předává informaci pro Ronaldinha (opravdu tam nezazní pro Ronalda), tak je to docela smutné. Ale třeba to jen daboval a redigoval totální fotbalový ignorant. ()

Reklama

Reklama